بر اساس پژوهشی تازه، مسواک زدن دندانها در شب و قبل از خواب خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی را کاهش میدهد.
در سالهای اخیر، پژوهشها نشان دادهاند که بیماریهای دندان در بروز بیماریهای قلبیعروقی دخیل است.
اکنون، پژوهشگران دانشگاه اوساکای ژاپن در تحقیقی جدید، که در نشریه علمی نیچر منتشر شده است، بررسی کردهاند آیا زمان مسواک زدن نیز در ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی نقش دارد یا خیر.
در این پژوهش، 1675 بیمار بالای 20 سال را که برای عمل جراحی، معاینه یا درمان بستری شده بودند بررسی کردند. پژوهشگران افراد را به چهار گروه تقسیم کردند: گروهی که صبح و شب مسواک میزدند (409 نفر)؛ گروهی که فقط شب مسواک میزدند (751 نفر)؛ گروهی که فقط صبح مسواک میزدند (164 نفر)؛ و گروهی که اصلا مسواک نمیزدند (259 نفر).
در گروهی که فقط صبحها مسواک میزدند تعداد مردها چهار برابر زنها بود.
بررسی سوابق مشکلات قلبیعروقی این افراد نشان داد که احتمال زنده ماندن گروهی که هم شب و هم صبح و گروهی که فقط شبها مسواک میزنند به میزان قابلملاحظهای بالاتر از گروهی است که اصلا مسواک نمیزنند.
بر اساس این پژوهش، احتمال بروز مشکلات قلبیعروقی در افراد سیگاری گروهی که اصلا مسواک نمیزدند بسیار بالاتر از افراد سیگاری سایر گروهها بود. احتمال بستری افراد غیرسیگاری گروهی که اصلا مسواک نمیزدند و گروهی که فقط صبحها مسواک میزدند نیز بهمیزان قابلملاحظهای بیشتر بود.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که مسواک زدن در صبح کافی نیست و مسواک زدن شب قبل از خواب در حفظ سلامت نقش دارد، و با این فرضیه همسو است که میزان باکتریهای دهان هنگام خواب بهدلیل کاهش جریان بزاق افزایش پیدا میکند.
پژوهشگران ژاپنی تاکید میکنند گرچه یافتههای این تحقیق به بیماریهای قلبیعروقی محدود است و روی افراد سالم انجام نشده است، نشان میدهد که مسواک زدن دندانها در شب اهمیت دارد. برای پیشگیری از بیماریهای قلبیعروقی، مسواک زدن دندانها قبل از صبحانه ضرورت دارد اما مسواک زدن دندانها در شب و قبل از خواب مهمتر است.