
معاون فنی و رئیس گروه پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به رو به رشد غرق شدگی در سواحل شمالی کشور گفت: 145 نفر در سال 95 بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند.
به گزارش به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا مغیثی، گفت: در سال 1395 بر اساس اطلاعات ثبت شده از مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانهای استانهای شمالی کشور تعداد غرق شدگان در این سال 615 نفر ثبت شده است که از این تعداد 145 نفر (23 درصد) فوت شدند.
وی افزود: نسبت غرق شدگان 75 درصد مرد و 25 درصد زن بودند و از کل فوت شدگان این حادثه 88.7 درصد مرد و 11.3 درصد زن بودند.
وی ادامه داد: 63 درصد از قربانیان غرق شدگی در این سال، 30 سال یا کمتر سن داشتند و هشت درصد از آنها زیر سن 10 سالگی بودند. بیشترین موارد غرق شدگی و مرگ ناشی از غرق شدگی در گروه سنی 20 تا 24 سال بوده است.
مغیثی بیان کرد: از کل غرق شدگان 10.73 درصد در محدوده داخل طرح سالم سازی دریا غرق شدند و 81.63 درصد حوادث در محدوده خارج از این طرح بوده است. غرق شدگی در رودخانه 5.53 درصد، استخر 2.11 درصد و در میان کل غرق شدگان 21.46 درصد بومی (ساکن همین استانها) و 78.54درصد مهمان بودند.
رئیس گروه پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: سواحل شمالی کشور در استانهای مازندران، گیلان و گلستان با دارا بودن مجموعا 740 کیلومتر که باید رودخانههای محلی را نیز به این مقدار افزود، بطور سنتی به عنوان تفرجگاه عمومی مورد استفاده مسافرین قرار میگیرند. ولی غرق شدگی خطری است که جان مهمانان این مناطق را تهدید میکند.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی اضافه کرد: متاسفانه وسعت منطقه خطر بسیار فراخ است؛ 338 کیلومتر از این خط ساحلی مربوط به مازندران، 300 کیلومتر آن مربوط به گیلان و 102 کیلومتر مربوط به استان گلستان است. متأسفانه تعداد زیادی از هموطنان که برای شنا و تفریح وارد آب میشوند به دلیل آشنا نبودن به فن شنا در دریا و رودخانه با جریان تند آب و پدیدههای خاصی مانند جریانهای شکافنده (Rip Currents) روبرو و در اینگونه موارد غرق میشوند.