ماهان شبکه ایرانیان

فواید و عوارض روغن کرچک

روغن کرچک یک روغن گیاهی چند منظوره است که از دانه‌های گیاه کرچک (Ricinus communis) به دست می‌آید. این گیاه بیشتر در شرق آفریقا، آمریکای جنوبی و هند رشد می‌کند.

فواید و عوارض روغن کرچک

روغن کرچک یک روغن گیاهی چند منظوره است که از دانه‌های گیاه کرچک (Ricinus communis) به دست می‌آید. این گیاه بیشتر در شرق آفریقا، آمریکای جنوبی و هند رشد می‌کند.

روغن کرچک حاوی غلظت بالایی از اسید ریکینولئیک است، یک اسید چرب با ساختار شیمیایی منحصر به فرد که به بسیاری از خواص و فواید روغن کرچک، مانند خواص ضد التهابی و مرطوب کنندگی آن نسبت داده می‌شود.

روغن کرچک به اشکال مختلفی از جمله محصولات مستقل یا به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در محصولاتی مانند کرم‌های پوست، نرم کننده‌های مو یا سایر لوازم آرایشی موجود است. با این حال فقط توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای استفاده به عنوان ملین تایید شده است.

برخی از باورها در مورد فواید روغن کرچک عبارتند از:

  • اثرات ملینی: به عنوان یک ملین محرک شناخته شده است. این روغن با تحریک عضلات روده کوچک به حرکات روده کمک می‌کند.
  • خواص ضد التهابی: ممکن است التهاب را کاهش دهد و ناراحتی ناشی از شرایطی مانند آرتریت و درد مفاصل را تسکین دهد.
  • زخم التیام: می‌تواند محیط مرطوبی را برای ترمیم زخم ایجاد کند. همچنین گفته می‌شود که رشد بافت جدید را تحریک می‌کند و خشکی را کاهش می‌دهد و به بهبودی کمک می‌کند.
  • آبرسانی پوست: اغلب به صورت موضعی برای پوست استفاده می‌شود تا به مرطوب کردن و تسکین پوست خشک یا تحریک شده کمک کند.
  • سلامت مو: اغلب برای مبارزه با ریزش مو و سایر مشکلات پوست سر مانند شوره سر استفاده می‌شود. نفوذ عمیق آن به پوست سر و مو به آن اجازه می‌دهد تا سلامت مو را احیا و بازسازی کند.
  • عامل ضد باکتری: ممکن است خواص ضد باکتریایی داشته باشد. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که این روغن در برابر برخی از باکتری‌ها و همچنین عفونت‌های پوستی، گلو و زخم ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس، نوعی باکتری که می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی و تهدید کننده زندگی شود، موثر است.

با این حال، مهم است توجه داشته باشید که بیشتر این فواید توسط تحقیقات بالینی تایید نشده است و تحقیقات بیشتری برای این ادعاها مورد نیاز است.

روغن کرچک می‌تواند به صورت خوراکی یا موضعی مصرف شود. برای مصرف خوراکی، توصیه می‌شود با دوز کم شروع کنید و در صورت نیاز به تدریج افزایش دهید تا از گرفتگی شکم و سایر ناراحتی‌های گوارشی جلوگیری شود.

برای مصرف موضعی، ابتدا یک تست پچ انجام دهید تا مطمئن شوید که به روغن کرچک حساسیت ندارید. اگر واکنش آلرژیکی رخ نداد، می‌توانید روغن را به طور مستقیم به ناحیه آسیب دیده بمالید.

روغن کرچک برای اکثر افراد زمانی که طبق دستورالعمل سازنده محصول یا متخصص مراقبت های بهداشتی استفاده شود، بی خطر است. با این حال، برخی از افراد، از جمله زنان باردار و افرادی که انسداد روده یا آپاندیسیت دارند، باید از مصرف آن اجتناب کنند.

عوارض جانبی بالقوه استفاده از روغن کرچک به عنوان ملین ممکن است شامل گرفتگی شکم، استفراغ، نفخ و سرگیجه باشد.

روغن کرچک همچنین ممکن است با برخی داروها مانند Daybue (trofinetide)، یک درمان برای سندرم رت، و سیترات منیزیم که برای درمان یبوست گاه به گاه استفاده می‌شود، تداخل داشته باشد. هر کسی که قصد استفاده از از آن را دارد، باید قبل از آن با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کند، به خصوص اگر از داروهای تجویزی استفاده می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی