ماهان شبکه ایرانیان

بی اعتمادی و راه های رهایی از آن

امروزه یکی از مشکلات جامعه بشری مشکلات بی اعتمادب در روابط است که باعث به هم خوردن زندگی و آرامش انسان ها است. بی اعتمادی را می توان یکی از اختلالات روانی در دنیا دانست

بی اعتمادی و راه های رهایی از آن

به قلم : دکتر وحید دارابی - روانپزشک و مشاور خانواده

تحریریه زندگی آنلاین : امروزه یکی از مشکلات جامعه بشری مشکلات بی اعتمادب در روابط است که باعث به هم خوردن زندگی و آرامش انسان ها است. بی اعتمادی را می توان یکی از اختلالات روانی در دنیا دانست که می تواند به پیشرفت جامعه آسیب زند. امروزه بسیاری از روانشناسان به دنبال یافتن راه حلی برای این مشکل هستند تا بتوانند آن را ریشه کن کنند. قاعدتا در صورتی که یک جامعه دارای علم و فرهنگ غنی باشد در این تله گیر نخواهد افتاد.

بی اعتمادی به چه معناست؟

همانطور که همه ی ما می دانیم بی اعتمادی به معنای داشتن نوعی شک و تردید نسبت به همه ی اتفاقات است. افرادی که دچار بی اعتمادی هستند نسبت به همه ی کار های اطرافیان شک داشته و تصور می کنند که آن ها قصد خیانت با سو استفاده دارند. این افراد به شدت دچار بدبینی بوده و نمی توانند به اطرافیان اعتماد کنند.

حال شاید با خود تصور کنید که این تله بی اعتمادی ضرری برای فرد یا جامعه ندارد اما باید بگوییم این تصور غلت است زیرا فردی که گرفتار این اختلال است آرامش نداشته و همواره به دنبال تشویش می باشد. این افراد نوعی حالت تدافعی دارند و در برقراری ارتباط با افراد مختلف بسیار ضعیف می باشند. معمولا افراد بی اعتماد دارای نظریه ای هستند که می گویند آدم ها سیاه یا سفید اند و همواره در حال انجام آزمون هستند تا بفهمند اطرافیانشان قابل اعتماد اند یا خیر.

این عامل از پیشرفت این افراد جلوگیری می کند زیرا پیشرفت افراد در گرو تعامل و ارتباط با دیگران می باشد. افراد بی اعتماد حتی زمانی هم که به نتیجه می رسند که یک فرد دارای خصلت های خوب است نسبت به او بی اعتماد می شوند و تصور می کنند خوبی او ظاهری است و قصد سو استفاده از آن ها را دارد، ین افراد چون فکر می کنند دلیلی برای انجام خوبی وجود ندارد تعریفی از انسان خوب در مغز خود ندارند.

بیشتربخوانید:

راه های بالا بردن اعتماد به نفس

 

 

 

 

نشانه های تله ی بی اعتمادی

حال که نسبت به معنای بی اعتمادی آشنایی داریم و آثار مخرب آن را فهمیدیم باید ببینیم نشانه های گیر افتادن در این تله چه چیز هایی می باشد. در ادامه به توضیح این نشانه ها خواهیم پرداخت.

تصور می کنند اطرافیان قصد سو استفاده از آن ها را دارند و دلیلی هم برای حرفشان ندارند.

حتی نسبت به نزدیکان خود رفتار های ظالمانه دارند و در حال امتحان کردن آن ها هستند.

شک کردن به دیگران در قبال خوبی ای که در حق آن ها می کنند.

نداشتن هیچ دوست صمیمی و محدودیت در روابط و معذب بودن با افراد

ترس از حقیر شدن و محافظت از نقطه ضعف های خود در جهت تحقق این موضوع

قایم کردن راز های خود بخاطر ترس از سو استفاده

 

قطعا با خواندن نشانه های خود تصور کرده اید که شما هم در تله ی بی اعتمادی گرفتار شده اید اما این تصوری غلط است. به طور معمول اکثر افراد تعدادی از این نشانه ها را در خود دارند اما موردی که این نشانه ها را تبدیل به یک اختلال می کند شدت آن و رعایت تعادل است. بسیاری از نشانه های ذکر شده اگر در حد تعادل در فرد وجود داشته باشند می توانند خوب باشند و سبب پیشرفت شوند. اما مرز بین سلامت و داشتن اختلال در افراد میزان رعایت تعادل می باشد. در صورتی که شما در حد کمی این نشانه ها را داشته باشید می تواند سبب پیشرفت شما شود.

بهتر است در صورتی که تصور می کنید میزان توجه شما به موارد ذکر شده بالاست برای تشخیص ابتلا به این اختلال به بهترین روانپزشک تهران مراجعه کرده تا در صورت ابتلا درمان را آغاز کنید.

بیشتربخوانید:

از این قاتل رابطه دوری کنید!

 

 

 

دلایل شکل گیری تله بی اعتمادی

مشکل در تربیت (تحقیر و توهید در دوران کودکی تا بزرگسالی)

تنبیه و کتک زدن فرد در کودکی به جای صحبت و حل مشکل یا مجادله مداوم والدین

در کودکی مورد سو استفاده یا آزار جنسی قرار گرفتن که فرد را نسبت به همه اطرافیان بی اعتماد می کند.

هشدار والدین از کودکی در جهت اعتماد نکردن به اطرافیان زیرا ممکن است به آن ها آسیب بزنند.

اجبار فرزندان به پنهان کردن برخی مسائل در کودکی که سبب می شود فرد نسبت به همه تصور کند که در حال قایم کردن چیزی از او هستند.

افراد را تقسیم بندی نکنید! تقسیم کردن افراد به گروه خوب و بد کار درستی نیست بهتر است به افراد نسبت به اعتمادی که به آن ها دارید نمره بدهید.

 7 روش ساده برای رهایی از تله بی اعتمادی

از تنها ماندن و دوری از برقراری رابطه جلوگیری کنید و سعی کنید به اطرافیان فرصت دهید.

داشتن یک دوستکه به اواعتماد دارید و یا صحبت با مشاور می تواند بسیار کمک کننده باشد تا بتوانید نسبت به دیگران هم اعتماد داشته باشید.

هر زمان که احساس می کنید به دنبال یافتن یک نکته از اطرافیان برای بی اعتماد شدن نسبت به آن ها هستید، به خود یادآوری کنید که این موضوع ناشی از تله ای است که گفتار آن هستید و مسبب آن دیگران نیستند.

هرگز سعی نکن ذهن افراد را بخوانی و سعی کن درباره رفتارشان با آن ها صحبت کنی.

به جای توجه به نکات منفی به نکات مثبت افراد هم توجه داشته باشید و با افراد نا مناسب ارتباط برقرار نکن زیرا بیشتر به این بی اعتمادی دامن می زند.

با آدمی وارد رابطه شوید و ارتباط برقرار کنید که برای ازدواج با شما بتواند اعتمادتان را جلب کند.

بهترین درمان تله بی اعتمادی

همانطور که گفتیم این بی اعتمادی عوارضی دارد که سبب می شود فرد در جامعه آسیب ببیند بنابراین درمان آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بهتر است برای رها شدن از این تله به یک روانشناس و روانپزشک خوب مراجعه کنید که در ابتدا با یافتن ریشه های ابتلا به این بیماری کمک به درمان شما کند. صحبت با یک روانشناس می تواند سبب مثبت نگری شما شده و همچنین باعث شود تمریناتی را انجام دهید که در جهت بهبود این مشکل می باشد.

 بیشتر بخوانید:

فرمولی تضمینی برای تسخیر قلب ها

مراحل تحول آقایان در زندگی مشترک

راه های برخورد با همسر بی حوصله و بد اخلاق

 

 

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی