چوب پلاست، مقاوم ترین متریال برای معماری ساختمان

مواد و مصالح: امروز با یک مطلب بسیار جذاب و مفید در خدمتتان هستیم. با معرفی محصولی مقاوم، خاص و بسیار دوست داشتنی که جایگاه زیادی در معماری ساختمان دارد

مواد و مصالح: امروز با یک مطلب بسیار جذاب و مفید در خدمتتان هستیم. با معرفی محصولی مقاوم، خاص و بسیار دوست داشتنی که جایگاه زیادی در معماری ساختمان دارد. محصولی که ذکر برخی ویژگی هایش، شما را هم مثل من مبهوت خواهد کرد و حتی دلیلی خواهد شد برای استفاده از این ماده. می خواهیم در مورد یکی از متریال های چوبی پلاستیکی صحبت کنیم. متریالی که ظاهر و فرم چوب را دارد، اما دارای موادی پلاستیکی است: چوب پلاست. پس با چیدانه همراه باشید تا به شناخت و بررسی این ماده ی دوست داشتنی و شگفت انگیز بپردازیم.

چوب پلاست چیست و از چه ساخته شده است؟

در ابتدا اصلا ببینیم که چوب پلاست چیست و از چه ساخته شده است؟ از آن جایی که شناخت چگونگی ساخت این ماده نیاز به دانش تخصصی دارد و اگر نخواهیم که زیاد وارد این جزئیات تخصصی بشویم، باید به صورت کلی بگوییم که چوب پلاست نوعی کامپوزیت چوبی پلاستیکی است که از ترکیب موادی همچون الیاف چوب طبیعی (به مقدار بسیار کم)، پلاستیک و ترموپلاستیک ها و نوعی آرد مخصوص ساخته می شود. به همین دلیل است که بیشتر افراد در دنیا این محصول را به اسم Wood-plastic composite (wps) یا همان چوب پلاستیک می شناسند.

ترکیبات سازنده ی این ماده ی نسبتا جدید، باعث شده است که این نوع پلاستیک های چوبی دارای ویژگی های بسیار خوب و کاربردهای فراوان و مناسبی باشند که در ادامه با ویژگی ها و کاربردهای چوب پلاست به طور کامل آشنا می شویم.

ویژگی های اصلی چوب پلاست

چوب پلاست دارای ویژگی های بسیار مفید و متنوع و خوبی است که این ویژگی ها باعث شده تا این ماده به مصالح محبوب و کارآمد طراحان و معماران و عموم مردم دنیا تبدیل بشود. حالا با یکدیگر به شناخت این ویژگی ها می پردازیم.

1- سازگاری با محیط زیست و سلامت انسان

ترکیبات چوب پلاست به گونه ای است که هیچ ماده ی سمی را در خود جای نداده است و بنابراین جزو محصولات سبز بوده و برای سلامتی انسان هیچ گونه ضرری ندارد.

همچنین بالای 90 درصد از مواد اولیه ی چوب پلاست، از مواد قابل بازیافت است. بنابراین برای تولید این مدل چوب، نه تنها درختان از بین نمی روند، بلکه همین مواد اولیه ی سازنده ی آن که پلاستیکی است، به راحتی بازیافت می شوند. این ویژگی نشان دهنده ی سازگاری بالای این محصول با محیط زیست است.

2- مقرون به صرفه بودن

استفاده از این محصول به هزینه ی کمتری نسبت به چوب احتیاج دارد. برای مکان هایی که سازگاری مناسبی با چوب ندارند و یا استفاده از چوب لازم بوده اما صرفه ی اقتصادی ندارد، از چوب پلاست استفاده می کنند.

3- دوام و طول عمر بالا و قابل استفاده در فضای باز

بسیاری از تحقیقاتی که درباره ی چوب پلاست در دنیا انجام شده است، این را نشان می دهد که این متریال دارای طول عمر بالا و دوام و میزان مقاومت زیادی است. بنابراین جزو مصالح سازگار با محیط بیرونی بوده و به راحتی و با اطمینان خاطر می توان از این محصول در فضای باز استفاده کرد.

4- مقاوم در برابر حمله ی حشرات و جوندگان و موریانه ها

همه می دانیم که هیچ موریانه و جونده و حشره ای علاقه به خوردن پلاستیک ندارد! همین باعث می شود که این محصول در کنار فرمول ضد موریانه ای که دارد، در برابر حمله ی حشرات و موریانه ها و جوندگان دارای مقاومت صد در صدی داشته باشد.

5- مقاوم در برابر نفوذ آب و رطوبت

چوب پلاستیک به علت مواد اولیه ی پلاستیکی و همچنین فشردگی زیاد، در برابر نفوذ آب و مرطوب شدن کاملا مقاوم است و به راحتی و بدون هیچ گونه نگرانی می تواند در هر فضایی مورد استفاده قرار بگیرد.

6- ضد حریق (اشتعال پذیری بسیار کم)

همانطور که پیشتر از این گفته شد، چوب پلاست از ترکیبات پلاستیکی تحت فشار زیاد ساخته شده است و دارای مواد کندسوز می باشد. این باعث شده است که این محصول بسیار بسیار دیرتر از حالت عادی شعله ور شود.

7- دارای ظاهر و بافت متنوع و همانند چوب

با این که چوب پلاست در اصل محصولی پلاستیکی است، اما ظاهر آن کاملا همانند چوب است و حتی ظاهر بافت های چوب را در خود دارد.

8- محصولی سبک با نصب، تعمیر و نگهداری آسان

چوب پلاست محصولی است بسیار سبک که سرعت نصب بالایی دارد. همچنین به آسانی تعمیر شده و تقریبا احتیاج به نگهداری خاصی ندارد. اگر چوب پلاست به طور مرتب با آب و شوینده های ساده شسته شود، تا سال ها زیبایی و جلای خود را حفط می کند.

کاربردهای متنوع چوب پلاست

با توجه به ویژگی هایی که در مورد چوب پلاست یا چوب پلاستیک خواندیم و متوجهش شدیم، اکنون به صورت تیتر وار به ذکر کاربردهای مختلف و متفاوت این متریال می پردازیم. کاربردهایی که تمام ابعاد زندگی ما را در بر گرفته است:

  • سقف کاذب و نماسازی
  • کف پوش و دیوارپوش
  • محوطه سازی فضای بیرونی و استخر
  • فضای داخلی ساختمان شامل پارتیشن بندی و دکوراسیون
  • درب و پنجره و اسکلت ساختمان
  • چارچوب های در و پنجره
  • مبلمان شهری (نیمکت، گلدان، آلاچیق و...)
  • اسکله سازی
  • صنعت خودرو سازی

مقایسه چوب پلاستیک با چوب

در پایان ویژگی های چوب پلاست را در مقایسه با چوب معمولی مقایسه کرده ایم که نتیجه و جمع بندی اش را در جدول زیر مشاهده می کنید.

اکنون که تا حدود زیادی با چوب پلاست آشنا شده اید و ویژگی های مثبت و منفی آن را شناخته اید، به بخش اهالی فن چیدانه سر بزنید و نمونه کار شرکت های طراحی را که از چوب پلاست استفاده کرده اند ببینید. همچنین می توانید از قسمت جستجو در بالای همین صفحه به دنبال چوب پلاست و شرکت های طراحی بروید.

نویسنده: معین قوی ؛ تحریریه چیدانه

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر