ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

اصلاح‌طلبان در مجلس هم به دنبال رَحِم اجاره‌ای هستند/ رونمایی از آخرین ورژن انتخاباتی جناح چپ در انتخابات

نداشتن پایگاه اجتماعی و فقدان گفتمان در جناح چپ باعث شده است تا این جریان در انتخابات به سوی ائتلاف با میانه‌رو ها برود.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

***********

روزنامه‌های امروز یکشنبه 10 دی ماه در حالی چاپ و منتشر شد که کشمکش مشترکان واپراتورها درباره افزایش تعرفه اینترنت، نامه کتبی دو هلدینگ برای خرید سرخابی‌ها، واکنش ایران به بیانیه سه کشور اروپایی و آمریکا در مورد غنی سازی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق، به بهانه انتخابات خبرگان فعال شده است. او بعد از یک دوره سکوت این روزها بیشتر در رسانه‌ها دیده می‌شود. البته این روندی طبیعی در اتمسفر سیاسی کشور است. چهره‌های شاخص سیاسی بعد از خروج از قدرت مدتی سکوت می‌کنند تا شرایط را برای بازگشت بسنجند. آنان اگر شرایط را مساعد ببینند کم‌کم از لاک خود خارج شده و به اظهار نظر می‌پردازند و بسان یک دولت در سایه عمل می‌کنند.

فعال شدن روحانی باعث تحرک بیشتر اصلاح‌طلبانی شده که نمی‌خواهند زیر بیرق تحریم انتخابات بروند، روزنامه آرمان‌ملی خبر از ائتلاف‌های جدید در جناح چپ داده و نوشته است:

برخی احزاب اصلاح‌طلب از صرافت انتخابات نیفتاده‌اند و احزابی چون کارگزاران، ندا و اعتماد ملی بر خلاف برخی دیگر از احزاب مثل اتحاد ملت دنبال کنش معطوف به انتخابات هستند و منتظرند تا 14 دی و اعلام نظر شورای نگهبان در خصوص بازگشت یا عدم بازگشت رد صلاحیت شده‌ها از را برسد تا مشخصا ببینند که چگونه می‌توانند به فعالیت در انتخابات بپردازند. البته جسته و گریخته از گوشه وکنار شنیده می‌شود که احتمال ائتلاف بالاست و این ائتلاف با محوریت کارگزاران و اعتدال و توسعه شکل خواهد گرفت. حال اینکه چند و چون آن چگونه خواهد بود باید به انتظار نشست و هفته‌های آینده به ویژه موضع شورای نگهبان را رصد کرد.

اصلاح‌طلبان در مجلس هم به دنبال رَحِم اجاره‌ای هستند/ رونمایی از آخرین ورژن انتخاباتی جناح چپ در انتخابات

مجموعه انتقادات درونی در جبهه اصلاحات نشان می دهد که این جریان از فقدان روحیه شدیدا رنج برده و علاوه بر وجود انفعال از جانب دیگر از عدم اتحاد، اتفاق و انسجام رنج می برد، اصلاح طلبان در شرایط کنونی نشان می دهند که هنوز بر سر راهبردهای اصلی خود و نسبت به حاکمیت توافق نظر داشته و روحیات اپوزیسیونی در بدنه این جریان و احزاب آن موج می زند.

عناصر موثر جبهه اصلاحات اما با بیان اینکه اصلاح طلبان با توجه به شرایط جدید تحول یافته باید هر چه سریعتر به یک تعریف روشن از اصلاحات برسند، تصریح می کند نه اینکه این تعاریف وجود نداشته، وجود دارد اما وفاق، اتفاق و اجماع روی این ها مهم است. اصلاح طلبان باید اصول هویت بخش جریان اصلاحات را مشخص بکنیم و بر اساس آن گفتمان اصلاح طلبی را شکل بدهیم.

نداشتن پایگاه اجتماعی و فقدان گفتمان در جناح چپ باعث شده است تا این جریان در انتخابات به سوی ائتلاف با میانه‌رو ها برود، روزنامه آرمان امروز در گزارشی با عنوان ائتلاف‌های فرا جناحی می‌نویسد:

اگر نگاهی به جبهه اصولگریان بیندازیم می‌بینیم که آنها هم وحدت ندارند. در این طیف سیاسی هم «تندروهای جبهه پایداری» حضور دارند و هم چهره‌های متعادلی مانند «علی لاریجانی»، «حسن روحانی» و «علی‌اکبر ناطق نوری» حضور دارند که در سال‌های اخیر مواضعی هم‌سو با اصلاح‌طلبان را در پیش گرفته‌اند. اگر در این طیف سیاسی انسجام وجود دارد آیا می‌توان مثلا «علی لاریجانی» را با «مجتبی آقاتهرانی» دور یک میز بنشاند؟ در واقع باید بگوییم که این چالش‌ها مختص به فضای کلی سیاسی ایران است و ربطی به اصلاح‌طلب و اصولگرا ندارد. با این حال جریان معتدل اصولگرایی بی میل نیست که با اصلاح‌طلبان لیست مشترک بدهند. فعالیت سیاسی در ایران محدود شده است و اگر بخواهیم شاهد افزایش تحرکات سیاسی باشیم نیاز است تا فضای فعالیت «روزنامه‌ها»، «دانشجویان»، «وکلا»، «چهره‌های سیاسی» و … را افزایش دهند و در واقع مانع دیدگاه‌ها و نظرات نباشند.

اصلاح‌طلبان در مجلس هم به دنبال رَحِم اجاره‌ای هستند/ رونمایی از آخرین ورژن انتخاباتی جناح چپ در انتخابات

ائتلاف چپ‌ها با اعتدالیون در انتخابات آتی اتفاق بدی نیست به شرط آنکه پس از پایان این رقابت اصلاح‌طلبان بازی را برهم نزده و آن‌ها را دوباره رحم اجاره‌ای نخوانند! سال 1392 ابراهمیم اصغرزاده برای اولین بار درباره ائتلاف با روحانی از واژه «رحم اجاره‌ای» استفاده کرده و گفته بود: ادعا می‌شود اصلاح‌طلبان چون می‌دانستند در انتخابات 92، آقای عارف نمی‌تواند رای بیاورد، او را کنار می‌گذارند و از روحانی حمایت می‌کنند. این در شرایطی انجام شده است که سیاست‌های روحانی مورد پسند اصلاح‌طلبان هم نبود، چند وقت پیش به دوستانی به شوخی گفتم این رحم اجاره‌ای برای پرورش یک نطفه است. وقتی به شما اجازه نمی‌دهند احزاب جریان سیاسی‌ات فعالیت داشته باشد، مجبور به ائتلاف می‌شوید، مدتی بعد از این سخنان عبدالله ناصری آن توصیف زشت را تائید کرد!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی