کتاب پیامبران بومیگرای ایران در سدههای آغازین اسلام، شورشهای دهقانی و زردشتیگریِ محلی، تألیف خانم پاتریشیا کرون و آخرین ترجمه ماندگار زندهیاد کاظم فیروزمند، منتشر شد.
آخرین کتاب پاتریشیا کرون درباره واکنش ایرانیان به آمدن مسلمانان در بوم و بر ایران است و قیامهایی که به دنبال آن پاگرفت و جوامع مذهبی که این قیامها را آشکار ساختند.
همچنین این کتاب، باورها و آموزههای دینی و مذهبی را مطرح میکند که گرچه از لحاظ مکانی متنوع و در طول زمان متغیراند، اما در طی تاریخی دو هزار ساله در ایران، پایداری چشمگیری از خود نشان دادهاند.
پاتریشیا کرون
![پاتریشیا کرون پاتریشیا کرون](https://cdn.asriran.com/files/fa/news/1402/12/13/1778766_491.jpg)
فرض اصلی کتاب آن است که این باورها، مختّص مردم کوهنشین ایران بوده و گهگاهی نیز با در پی داشتن عواقب اساسی برای این کشور، همهگیر شدهاند؛ از همه بارزتر در قیامهایی که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفتهاند و در خیزش صفویان که به غلبه شیعه در ایران انجامید.
این کتاب آموزنده و پرکشش نوشته یکی از مطرحترین پژوهشگران تاریخ دورههای آغازین اسلامی، نوری سراسر تازه بر ماهیت دین در ایران پیش از اسلام، و بر پایستگی آموزههای دینی ایرانیان چه در بیرون و چه در درون اسلام، پس از یورش اعراب به ایران میاندازد.
پیامبران بومیگرای ایران در سدههای آغازین اسلام، شورشهای دهقانی و زردشتیگریِ محلی در 744 صفحه در قطع وزیری توسط نشر نامک منتشر شد.
زندهیاد کاظم فیروزمند (1325-1402) از مترجمان توانا و خوشخوان که آثار متنوّع و پرشماری را در کارنامه درخشان خود دارد.
از مشهورترین ترجمههای او میتوان کتابهای ایران بین دو انقلاب از یرواند آبراهامیان، شاخة زرین از جیمز فریزر، بریتانیا و انقلاب مشروطة ایران از منصور بنکداریان، بنیادهای اندیشة سیاسی مدرن از کوئنتین اسکینر و کایه دو سینما را نام برد.
![پیامبران بومیگرای ایران منتشر شد پیامبران بومیگرای ایران منتشر شد](https://cdn.asriran.com/files/fa/news/1402/12/13/1778765_614.jpg)