تسلیحاتی که ایران در روز شنبه علیه اسرئیل به کار گرفت، پیچیده تر و فراتر از آن چیزی است که حماس و متحدانش در شش ماه گذشته علیه اسرائیل استفاده کردند.
به گزارش عصرایران، ایران در اواخر روز شنبه صدها پهپاد و موشک را به سمت اسرائیل شلیک کرد.
نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: کارشناسان میگویند این تسلیحات فراتر و پیچیدهتر از چیزی است که اسرائیل در 6 ماهه گذشته در جنگ با حماس و متحدانش با آن مواجه شده است.
پیش از این اسرائیل با حملات هوایی حماس و جهاد اسلامی مواجه بود که شامل راکت های 122 میلیمتری کوتاه برد (20 تا 40 کیلومتری) و نه چندان دقیق از خانواده راکتهای گراد روسی می شد.
حماس و جهاد اسلامی راکتهای M302 ساخت سوریه با برد 160 کیلومتر و همچنین راکت های فجر 5 ایران و نمونههای ساخت داخلی مشابه فجر 5 با برد تقریبی 80 کیلومتر را در اختیار دارند.
اما سلاحهای به کار رفته ایران در حملات شنبه قادر به سفر بسیار دورتر هستند و حرکت بسیار سریعتری دارند.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت: اسرائیل میگوید که تقریبا تمام موشکهای و پهپادهای ایران را رهگیری کرده و بسیاری از آنها با کمک نیروهای آمریکایی انجام شده است.
به گفته مقامات نظامی اسرائیل در حمله روز شنبه، 185 پهپاد، 36 موشک کروز و 110 موشک زمین به زمین به سمت اسرائیل شلیک شد.
مقامات میگویند بیشتر پرتابها از ایران بوده، هرچند بخش کوچکی از پرتابها از عراق و یمن شلیک شده است.
فابیان هینز کارشناس ارتش ایران در موسسه مطالعات استراتژیک برلین در پست اکس (توییتر سابق) نوشت که ایران احتمالا اژ موشک کروز توسعه یافته از سوی سپاه پاسداران اسلامی یا پاوه 351 استفاده می کند. این موشک که دارای برد 1930 کیلومتری است و توانایی رسیدن از ایران به اسرائیل را دارد.
براساس پست این کارشناس نسخههای متفاوتی از این موشک در اختیار نیروهای حشد الشعبی و یمن قرار دارد.
جفری لوئیس، یکی از اعضای هیئت مشاوره امنیت بینالمللی در وزارت امور خارجه آمریکا هم در پست در اکس نوشت: ایران از موشکهای کروزی استفاده میکند که قادر به حمل یک تن مواد منفجره است.
وی افزود: بسیاری از موشکهای بالستیک ایران برد کافی برای رسیدن به اسرائیل را دارند.
وی گفت: پهپادهای ایران محمولههای انفجاری بسیار کوچکتری نسبت به موشکها حمل میکنند، اما این مزیت را دارند که میتوانند به صورت شناور حرکت کنند و قدرت تغییر و جابهجایی اهداف را دارند.
در دهههای اخیر، ایران عمدتاً بر روی بازدارندگی با موشکهای دوربرد، پهپادها و پدافند هوایی متمرکز بوده است.
به گفته کارشناسان تسلیحات، این کشور یکی از بزرگترین دارندگان موشک و پهپادهای بالستیک در سراسر خاورمیانه است و همچنین در حال تبدیل شدن به یک صادرکننده عمده تسلیحات است.
در سال گذشته و پس از شروع جنگ اسرائیل- حماس اسرائیل از آمریکا مهمات هدایت شونده دقیقتری برای هواپیماهای جنگی و رهگیریهای بیشتر برای سامانه دفاع گنبد آهنین خود خواست.
سامانه تسلیحاتی اسرائیل شامل موشکهای دوان ویتنام است که میزان شکست برخی از آنها به 15 درصد می رسد.