ماهان شبکه ایرانیان

آقای پزشکیان ! سینما به خون تازه نیاز دارد و شما نیک می‌دانید بیماری که به خون نیاز دارد یعنی چه ...

سهم و مسئولیت این افراد در به ابتذال کشاندن سینمای ایران، ناامید کردن فیلمسازان جوان و خانه نشین کردن و فراری دادن سینماگران دگراندیش کمتر از مسئولان فعلی سینما نیست.

عصر ایران ؛ نهال موسوی - بعد از انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهور، خانه سینما ایران پیام تبریکی منتشر کرد و در آن تاکید کرده است که پیشنهادات جامعه اصناف سینمای ایران برای برون رفت از وضعیت کنونی مورد توجه رییس جمهور منتخب قرار گیرد.

در زمان تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری خانه سینما با انتشار متنی 8 پرسش کلیدی از نامزدهای ریاست جمهوری انجام داد که در آن موارد مهمی مطرح شد مانند: اشتغال به تولید و عرضه، رفع مزاحمت های نهادها و اشخاص در گستره سینما، وضعیت ممیزی متصلب کنونی مانع بازتاب چالش‌ها و واقعیت‌های جامعه در قاب سینما، فرد یا افراد مورد نظر شما برای تصدی پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی،  بیمه بیکاری هنرمندان و ... 

در میان 6 نامزد، پزشکیان تنها کاندیدایی بود که به این بیانیه 8 پرسشی پاسخ داد و در رسانه‌ها منتشر شد.

در روز 12 تیر و در زمان آماده شدن برای دوره دوم انتخابات، پزشکیان دیداری با اهالی فرهنگ و هنر داشت که در آن جلسه  اکثریت با سینماگران بود و چند نفر از اعضای سابق و کنونی مدیریت خانه سینما هم حضور داشتند.

آقای پزشکیان ! این سینما خانه تکانی می‌خواهد

حال خانه سینما در پیام تبریکی که منتشر کرده است اشاره صریح به مشکلات و دشواری راه پیش رو در سینما داشته است:

«خانه سینمای ایران انتخاب جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رییس جمهور را تبریک می گوید، هر چند مسیر دشواری برای تحقق وعده های ایشان درپیش رو خواهد بود.

خانواده سینمای ایران امیدوار است صداقت، دوراندیشی و پشتکار رییس جمهور محترم باهمراهی ملت شریف به ویژه دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر طعم اعتماد در دوره بی اعتمادی و ناامیدی را در کام مردمان امیدوار شیرین کند.

حل مشکلاتی که امروزه سینمای ایران با آن مواجه است با روشهای منسوخ گذشته امکان پذیرنیست، امیدواریم پیشنهادات جامعه اصناف سینمای ایران برای برون رفت از وضعیت کنونی مورد توجه رییس جمهور منتخب قرار گیرد .»

این که خانه سینما در بیانیه به مشکلات موجود اشاره کرده بازتابی از واقعیت است اما نکته بعدی این است که در مواجه با این قضیه روشهای گذشته را منسوخ دانسته و امیدوار است که برای برون رفت از وضعیت کنونی پیشنهادات جامعه اصناف سینمای ایران یا همان خانه سینما (خودشان) مورد توجه قرار گیرد جای بحث دارد.

پرویز جاهد (منتقد سینما) بعد از انتشار عکس‌های این دیدار همان روز قبل از انتخابات متنی در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد و از ناامیدی خود برای تحول در سینمای ایران گفت:

«این عکس که آقای طباطبایی نژاد از مدیران سابق سینما در صفحه اش منتشر کرده نشان می دهد که احتمالا در صورت انتخاب آقای پزشکیان، این افراد قرار است سکان سینمای ایران را در دست بگیرند. 

متاسفانه این افراد در تمام سالهایی که در وزارت ارشاد و نهادهای دیگر پست و مقام داشتند هیچ تلاشی برای رفع تبعیض، رانت خواری، باندبازی و سانسور در سینمای ایران نکردند و تنها به پست خود چسبیدند. 

مطلب پرویز جاهد در صفحه اینستاگرامش

آقای پزشکیان ! این سینما خانه تکانی می‌خواهد

سهم و مسئولیت این افراد در به ابتذال کشاندن سینمای ایران و ناامید کردن فیلمسازان جوان و خانه نشین کردن و فراری دادن سینماگران دگراندیش کمتر از مسئولان فعلی سینما نیست. با دیدن این عکس اندک امیدم به تحول در سینمای ایران را از دست دادم.»

سعید خانی (تهیه کننده) هم درست روز بعد از انتخاب پزشکیان  با انتشار یک استوری در صفحه اینستاگرامش نوشت:

« آقای پزشکیان عزیز تبریک میگم، سه‌شنبه گذشته نشستی داشتین با هنرمندان که بنده هم آمدم، متاسفانه یه سری آدم‌های تکراری که فقط 23 سالِ من میشناسم کنارتون دیدم.

افرادی که دایره خودشون (رو) تو سینما دارن. برای بقیه فقط میگن نمیشه، فشار از بالا، موقعیت الان حساس و یه سری حرف‌های از این دست. افرادی بیارین متخصص، جوان، عادل و از همه مهم‌تر وجود داشته باشن، البته باید کلمه دیگه‌ای مینوشتم که امکانش نیست!»

استوری سعید خانی تهیه کننده سینما

آقای پزشکیان ! این سینما خانه تکانی می‌خواهد


نکته اصلی اینجاست که افرادی از جنس خود سینما به افراد سینمایی که در کنار پزشکیان قرار گرفته‌اند نقد دارند، به نوعی می‌توان گفت حتی به همان نویسندگان پیام تبریک خانه سینما نقد دارند که در آن به پزشکیان گفته بودند حل مشکلات سینما ایران با روشهای منسوخ گذشته امکان پذیر نیست!

حال افرادی از درون سینما دارند می‌گویند شما خودتان بخشی از روشهای منسوخ گذشته هستید و طبیعتا این کار را برای پزشکیان، دولت او و به ویژه انتخاب شخص وزیر ارشاد ورئیس سازمان سینمایی سخت خواهد کرد.

در زمان انتخابات بسیار گفته شد که شما رای بدهید و بعد مطالبه داشته باشید، فکر کنم این هشدارها از جنس همان مطالبات است، البته قبل از وقوع حادثه و ...

ولی واقعیت این است اگر پزشکیان می‌خواهد در حوزه فرهنگ و هنر تغییری بوجود آورد باید دست به کار بزرگی بزند و به آن پاسخ بیانیه 8 پرسشی عمل کند که خود گفته بود: 

«وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت من، از میان آقایان و خانم‏های فعال در این حوزه، فردی انتخاب خواهد شد بهره‌مند از نگاه به روز شده به محیط فرهنگ و سازوکار‌های آن، که موضوع تجدید نظر درحکمرانی فرهنگی مورد توجه او و سایر همکارانم در دولت قرار خواهد گرفت.»

آقای پزشکیان فرهنگ، هنر و سینمای ایران به خونی تازه نیاز دارد، شما شخص اصلحی هستید که درک کند یک بیمار به خون نیاز دارد به چه معناست.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان