ماهان شبکه ایرانیان

سیداحمد خاتمی:

آیت‌الله مهدوی کنی تفقه شعاری از دین نداشت/ تبیین وظایف علما از دید قرآن

گروه حوزه‌های علمیه: امام جمعه موقت تهران ضمن تبیین وظیفه علما از منظر قرآن تاکید کرد: تفقه در دین به معنای خواندن چند کتاب نیست و آیت‌الله مهدوی کنی نیز تفقه شعاری از دین نداشت و بر مبانی و اصول آن تسلط داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، دیشب 5  آبان در مراسم ختم آیت‌الله مهدوی کنی که با حضور آیات عظام جوادی آملی، صافی گلپایگانی، سبحانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی و آیات محمد یزدی، حسینی بوشهری، هاشمی شاهرودی، گرامی، مقتدایی و مسئولان استانی و شخصیت‌های حوزوی در مسجد اعظم برگزار شد، در سخنانی به تبیین وظیفه عالمان دینی از منظر قرآن پرداخت و گفت: یکی از مهمترین وظیفه عالمان دین، تفقه در دین و درست فهمی دین است.
وی با بیان اینکه این معنا در آیه شریفه «وَمَا کَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنفِرُواْ کَآفَّةً فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن کُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّیَتَفَقَّهُواْ فِی الدِّینِ وَ لِیُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» (122 سوره توبه) آمده است، تصریح کرد: دین‌شناسیی به خواندن چهار کتاب نیست؛ آیت‌الله مهدوی از کسانی بود که تفقه شعاری در دین نداشت بلکه هم تفسیر درست از دین و اخلاق دینی داشت و به نحو عمیقی در دین تفقه می‌کرد و در این راه از محضر بزرگانی مانند آیت‌الله‌العظمی بروجردی و امام درس گرفته بود.
خاتمی ادامه داد: امام می‌فرمود اگر همه چیز اسلام از بین برود اما فقه باقی بماند همه چیز زنده است و فقه است که این کشور را نجات داده است.
امام جمعه موقت تهران تبلیغ دین را به استناد آیه شریفه لِیُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ دومین وظیفه عالمان دینی برشمرد و تصریح کرد: آیت‌الله مهدوی کنی تبلیغ هدفمند داشت و در دو ره خفقان پهلوی نیز بدون ترس و با شجاعت به بیان صریح فتاوای امام می‌پرداخت.
وی افزود: استقامت در دین از دیگر ویژگی‌های عالمان دین است و کسانی که صبر و استقامت داشته باشند به تعبیر آیه شریفه«إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ»(آیه 13 سوره احقاف) به بهترین پاداش‌ها می‌رسند؛ آقای مهدوی کنی کسی بود که وقتی به مریوان تبعید شد درآنجا هم وی را تحمل نکردند و او را به زندان کمیته مشترک آوردند که وصف جنایات آن پنهان نیست اما ایشان در این مسیر ثابت قدم باقی ماند.
وی یاری خدا را از دیگر وظایف عالمان برشمرد و گفت: خداوند قطعا انسانی که دین او را یاری کند یاری خواهد کرد و یکی از بارزترین مصادیق یاری دین خدا یاری از حجت خدا و امام زمان و یاری جانشین امام زمان است.

ارادت آیت‌الله مهدوی به رهبری مانند ارادت به امام بود

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: آیت‌الله مهدوی کنی فردی بود که وقتی امام رهبر جامعه بودند یار او بود و بعد از امام نیز همان ارادتی را که به امام داشتند به رهبری نیز داشتند با اینکه مقام معظم رهبری هشت سال از ایشان کوچکتر هستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اقامه دین را از دیگر وظایف عالمان دین برشمرد و با اشاره به آیه شریفه«شَرَعَ لَکُم مِّنَ الدِّینِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا»(آیه 13 شوری) اظهار کرد: حمایت از دین و اقامه آن یعنی حضور دین در سیاست و اجتماع و تشکیل حکومت دینی برترین جلوه اقامه دین است و حمایت از رهبر دینی حمایت از حکومت دینی است.
پرهیز از گرفتن پست و مقام

وی تاکید کرد: ایشان وقتی دید نظام اسلامی نیاز به یاری دارد به تربیت کادر و نیروی انسانی مورد نیاز برای کشور پرداخت و دانشگاه امام صادق(ع) را تاسیس کرد و آنقدر به فعالیت‌های علمی و فرهنگی علاقه داشت که حاضر نبود کارهای سیاسی را قبول کند.
وی افزود: جان دوستان به لب رسید تا ایشان مسئولیت خبرگان رهبری را قبول کردند و به دنبال پست و مقامات دنیوی نبودند ولی اگر کاری به ایشان واگذار می‌شد «فَخُذْهَا بِقُوَّةٍ»(آیه 145 اعراف) آن را به جد دنبال می‌کرد و امانتدارانه انجام می‌داد و به کارهایش بسیار امیدوار بود.
خاتمی تاکید کرد: آیت‌الله مهدوی کنی کسی بود که واقعا دینش به دین را ادا کرد و در این راه متحمل زحمات زیادی شد.

در این مراسم مادحان و قاریان قرآن کریم در ابتدا به تلاوت کلام الله مجید و ذکر مصیبت امام حسین(ع) پرداختند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان