ماهان شبکه ایرانیان

معرفی انواع پروتز مو و معایب و مزایای آن

پروتز مو روش غیر جراحی و موثر برای داشتن موهایی زیبا و پرپشت به شمار می رود. در این مطلب به معرفی انواع پروتز مو و معایب و مزایای آن ها می پردازیم.

معرفی انواع پروتز مو و معایب و مزایای آن

یکی از روش های تقریبا نیمه دائمی برای ترمیم موهای کم پشت یا دچار ریزش شدید و طاسی، پروتز مو می باشد. اگر مایلید تا اطلاعات کافی در مورد انواع پروتز مو و معایب و مزایای آن به دست آورید با ادامه مطلب همراه ما باشید.

معرفی انواع پروتز مو و معایب و مزایای آن

یکی از مشکلات رایجی که افراد در سراسر دنیا با آن روبرو هستند ریزش مو می باشد. موهای زیبا و پرپشت یکی از فاکتورهای زیبایی به شمار می رود و ارتباط مستقیم با اعتماد به نفس فرد دارد. مشکل ریزش مو که افراد زیادی با آن روبرو هستند سبب شده روش های متنوعی جهت حل این مشکل مطرح گردد.

یکی از روش های تقریبا نیمه دائمی جهت ترمیم موهای کم پشت یا دچار ریزش شدید و طاسی، پروتز مو می باشد. در حال حاضر افراد بسیاری از پروتز مو جهت رفع مشکلات کم مویی و طاسی استفاده می کنند. پروتز مو زنانه یا مردانه روش غیر جراحی موثری برای جایگزینی موهایی است که به علل مختلف از بین رفته است.

این فرایند معمولا با موهای طبیعی و مصنوعی به صورت یکی یکی یا به شکل تکه های کوچک روی پوست سر نصب می شوند. اگر مایلید تا با انواع پروتز مو و معایب و مزایای این روش بیشتر آشنا شوید با ادامه مطلب همراه ما باشید.

پروتز مو چیست؟

پروتز مو روش ترمیمی موقت و جایگزین کاشت مو دائمی محسوب می شود و برای افراد با ریزش شدید مو که به دنبال روش غیر جراحی برای زیبایی هستند، گزینه خیلی مناسبی می باشد. برای افرادی که دچار ریزش مو شدید و خالی شدن بخش های مختلف سر شده اند می توان از پروتز بهره برد.

به این ترتیب پروتز مو روش غیر جراحی برای ترمیم مو و جبران موهایی است که به علل متعددی مثل ریزش، کاهش تراکم و حجم مو یا کاهش خط مویی بیش از حد نرمال مناسب خواهد بود. در این روش موی مصنوعی یا طبیعی که از نظر بافت و رنگ با موی فرد هماهنگی داشته باشد، به صورت تک تک، تکه های کوچک روی پوست سر یا به عنوان محصول جذب کننده مو قرار می گیرد.

انواع پروتز مو را می توان به شکل موقت یا برای مدت طولانی با روش های مختلفی روی پوست سر قرار داد. این کار سبب شده حجم و طول موهای فرد بهبود یاد و موهای شما ظاهر طبیعی پیدا کند.

پروتز مو برای چه افرادی مناسب است؟

امروزه روش های مختلفی جهت ترمیم موهای از دست رفته وجود دارد که هر یک با مزایا و معایب خاص خود همراه است. همچنین بر اساس شرایط افراد مختلف می توان یکی از این روش ها را برای ترمیم مو استفاده کرد. پروتز مو یکی از روش های جدید ترمیم مو است که نسبت به سایر روش ها، مناسب تر بوده و طرفداران زیادی پیدا کرده است.

می توان گفت پروتز مو نوعی بازگرداندن موهای از دست رفته فرد توسط روش های نوین و کم هزینه تر از کاشت مو است. این راه حل موقت برای افرادی مناسب است که دچار طاسی یا بیماری خاص مو شده باشند. در این روش که خیلی کم هزینه تر از کاشت مو است به جای کاشت مستقیم  در پوست سر، از کاشت موی طبیعی یا مصنوعی بهره می گیرند.

به این صورت که موها در پروتزهایی با جنس نانو که به شکل مشبک و باریک ساخته شده است توسط چسب های کراتینه گیاهی روی پوست سر قرار می گیرند. مردان و زنان در هر سنی می توانند از پروتز مو استفاده نمایند. پروتز مو مردانه برای افرادی که در قسمت جلو، کنار، وسط یا پشت سر دچار ریزش مو شده اند خیلی مناسب خواهد بود و مانند کلاه گیس راحت خارج نمی شود.

البته همانطور که اشاره شد این روش یک تکنیک موقت بوده و نمی توان به طور دائمی از آن بهره برد. چرا که با رشد مو از ریشه، پروتزها به ترمیم احتیاج پیدا می کنند. امروزه پروتز مو زنانه هم پرطرفدار شده و خانم ها هم می توانند موهای پرپشت را تجربه کنند.

مزایای پروتز مو

پروتز مو با توجه به جنس مو، رنگ، حالت مو و میزان نواحی کم موی سر ساخته می شود. از جمله مزایای پروتز مو برای جبران کم مویی افراد عبارت است از:

  • جایگزین موقتی مناسب جهت کاشت موی دائمی
  • عدم نیاز به بیهوشی و جراحی
  • شباهت فراوان به موی طبیعی
  • مشاهده نتیجه پروتز سریعا بعد از ترمیم مو
  • امکان تغییر حجم مو با انتخاب تراکم تارهای پروتز
  • امکان اتو و سشوار کشیدن
  • امکان رنگ کردن مو
  • هزینه مناسب تر نسبت به دیگر روش های کاشت مو
  • عدم محدودیت در انجام فعالیت روزانه مثل ورزش و استحمام
  • قابل استفاده برای افراد تحت شیمی درمانی و انواع طاسی مو
  • این روش برگشت پذیر بوده و در صورت نارضایتی امکان برداشتن آن وجود دارد.
  • این روش بدون درد و دوره نقاهت است.
  • مناسب برای افرادی که دچار آلوپسی شده و آمادگی کاشت مو را ندارند.
  • استفاده از پروتز مو ساده است.

نحوه اتصال پروتز مو به پوست سر

برای اتصال پروتز مو به پوست سر روش های مختلفی وجود دارد. برای نصب پروتز روی پوست سر اندازه گیری دقیق بخش های مورد نظر جهت قرار گیری پروتز نیاز است. اگر اندازه گیری دقیق صورت گیرد، نتیجه کار خیلی طبیعی تر می شود.

پروتز مو بر اساس فاکتورهای جنس، تراکم، رنگ و ضخامت موهای طبیعی فرد تهیه می شود و به روش هایی که در زیر ارائه می شود در زاویه و جهت رویش مو روی پوست سر ثابت می شود. پس از اتصال پروتز روی سر جهت از بین رفتن مرز بین موهای طبیعی فرد و پروتز، اصلاح انجام می شود.

1. از طریق چسب های گیاهی و بیولوژیکی

در این روش، پروتز ساخته شده از طریق چسب های گیاهی و بیولوژیکی خاص روی نواحی مشخص شده چسبانده می شود. این چسب فاقد حساسیت بوده و فرد می تواند پس از گذشت 24 ساعت فعالیت هایی مثل استحمام و ورزش را انجام دهد.

آنچه که در اتصال پروتز به این روش اهمیت دارد دقت به جنس پوست سر است. به عبارتی این چسب ها متناسب با جنس پوست سر استفاده می شوند. اگر فرد کف سر چربی داشته باید بایستی هفته ای یک مرتبه پروتز را جدا و چسب آن را تعویض کند و اگر پوست کف سر فرد خشک باشد این کار را هر دو هفته یک بار انجام دهد.

2. از طریق چسب های فیکس موقت

اگر جزو افرادی هستید که می خواهید پروتز مو را شب ها موقع خواب، بردارید بهتر است از چسب های فیکس موقت و یک روزه بهره بگیرید.

3. از طریق کلیپس

این روش اتصال کاملا موقتی بوده و برای استفاده روزانه افراد مناسب خواهد بود. اگر نمی خواهید از روش چسب گیاهی استفاده کنید می توانید از کلیپس بهره بگیرید.

4. از طریق گره

در این روش، موهای پروتز از طریق گره به ریشه موهای سر اتصال می یابند. تنها عیب این شیوه، فیکس دوباره پروتز با رویش موهای سر می باشد. دقت کنید اتصال پروتز با روش گره برای ناحیه هایی از سر کارایی دارد که تراکم موی کمی دارند و امکان گره زدن پروتز وجود دارد.

به عبارتی برای استفاده از این روش، باید مقداری از موهای طبیعی فرد برای گره زدن وجود داشته باشد. موی مصنوعی از طریق گره زدن به ریشه مو متصل می شود.

5. از طریق بافت

این روش جدیدترین روش ترمیم مو می باشد که برای افراد بدون بانک مو مناسب است. برای انجام آن، موهای مصنوعی روی شبکه توری شبیه سازی شده نصب می گردند تا بتوان آن را به راحتی روی پوست سر فیکس کرد. در حقیقت با این روش، موهای طبیعی فرد از توری رد شده و موهای مصنوعی برای محکم سازی دور آن بافته می شود.

بعد با رشد موهای طبیعی، جهت فیکس کردن دوباره وضعیت موهای بافت شده، ترمیم صورت می گیرد.

6. از طریق پانچ

این روش برای موهای کم پشت یا افراد با طاسی مو خیلی مناسب است. ضمنا افرادی که از به دلیل آلوپسی، پسوریازیس یا بعضی بیماری های دیگر نمی توانند کاشت مو با جراحی انجام دهند می توانند از پروتز مو توسط پانچ کمک بگیرند.

در روش پانچ، اول موهای طبیعی که از نظر رنگ و جنس هماهنگ است تهیه شده بعد به کمک دستگاه پانچ که یک وسیله جراحی کوچک شبیه سوزن است موها را یک به یک داخل پوست سر قرار می دهند. پروتز مو با پانچ به علت قدرت دقیق و کنترل بالا جهت استخراج مو و تزریق آن ها روش موثری برای ترمیم مو محسوب می شود.

ولی دقت کنید یک روش جراحی نبوده و به ترمیم نیاز دارد.

چند نوع پروتز مو موجود دارد؟

پروتز مو در تراکم های مختلف برای پوشاندن طاسی و کم مویی همه یا بخش هایی از سر شناخته می شود. از مزیت های پروتز مو محافظت پوست تضعیف شده سر در مقابل نور خورشید می باشد. پروتز مو در انواع مختلفی ساخته می شود که در هر یک مواد خاصی به کار می رود. از جمله انواع پروتز مو عبارت است از:

پروتز مو نوع توری

این نوع پروتز از جنس پلی استر یا نایلون بوده و هوا یا تعریق پوست از آن عبور می کند. اگر فرد فعالیت بدنی زیادی دارد که منجر به تعریق شدید می شود یا در نواحی گرم و مرطوب زندگی می کند، پروتز موی نوع توری، دوام و کیفیت مناسبی دارد. همچنین به مراقبت زیادی نیاز ندارد.

پروتز مو نوع جلو تور

این نوع پروتز مو به نوع توری بسیار شبیه است و بیشتر برای افرادی مناسب است که با شیوه نصب پروتز مو آشنایی ندارند. پروتز جلو تور سبب پوشاندن خط رویش موها شده و هزینه آن نسبت به نوع توری کمتر می باشد.

پروتز توری دارای توری در قسمت کلاه بوده که می تواند همه سر را پوشش داده ولی پروتز جلو تور فقط خط موها را پوشش داده و نسبت به پروتز توری کم هزینه تر است.

پروتز مو نوع تمام تور

در این نوع پروتز مو، کاملا تور استفاده شده و به علت عدم نمایش خط رویش مو؛ طبیعی به نظر می رسد. از سویی به مراقبت بیشتری هم نیاز دارد.

پروتز مو کامل

اگر فرد تمام موهای طبیعی خود را از دست داده باشد، پروتز موی کامل می تواند همه پوست سر را پوشش دهد.

پروتز مو نوع کاملا سیلیکونی

این نوع پروتز مو از پلیمر خاصی به اسم سیلیکون یا پلی اورتان ساخته می شود که سبب طبیعی دیده شدن خط رویش مو می شود. اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید یا تعریق بدن شما کم است، می توانید از این نوع پروتز مو استفاده که ظاهر طبیعی تری نسبت به سایر انواع پروتز مو دارد.

به این نوع پروتز مو، پروتز مو پوستی نیز گفته می شود. از مزایای پروتز پوستی قابلیت تغییر ضخامت آن بوده که می توان آن را در ضخامت های بیشتر از 0.03 میلی متر تهیه کرد. هر چه ضخامت این پروتز زیادتر باشد دوام آن بیشتر است.

استفاده از پروتز پوستی برای افرادی مناسب است که در مناطق سردسیر زندگی می کنند.

پروتز مو پزشکی

اگر فردی دچار بیماری پوستی (سرطان یا آلوپسی) شده باشد از این نوع پروتز مو می تواند استفاده کند. این افراد به علت حساسیت پوست بهتر است از چسب پروتز استفاده نکنند. پروتزهای پزشکی متناسب با شرایط بیمار تولید می شوند.

استفاده از این نوع پروتز مو در سال های اخیر به علت تسکین پوست حساس سر خیلی محبوب شده است. پروتز مو طبی سبک و بادوام بوده و امکان چرخش هوا و تعریق را دارد. در این نوع پروتز کمترین پردازش شیمیایی صورت گرفته است.

پروتز مو دور سیلیکونی

در این نوع از پروتز مو، حاشیه بیرونی آن از یک لایه نازک پلاستیک پوست مانند ساخته می شود و چسب مخصوص ترمیم مو روی این بخش قرار می گیرد. از مزایا و معایب این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نسبت به پروتز های جلو تور دوام و مقاومت بیشتری دارد.
  • نسبت به دیگر پروتز های مو راحت تر تمیز می شود.
  • چسب زدن و برداشتن پروتز مو راحت تر است.
  • از معایب این روش  آن است که محدودیت مدل داشته و برای موهایی که به سمت پایین شانه می شوند مناسب است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی