ماهان شبکه ایرانیان

دورترین مخزن آب جهان در اعماق فضای اطراف یک سیاه‌چاله

اخترشناسان یک مخزن آب چشمگیر را در نزدیکی یک سیاه‌چاله پرجرم شناسایی‌کرده‌اند که دور یک اختروش، در فاصله بیش از ۱۲ میلیارد سال نوری از ما، می‌گردد.

ذخایر آب در این مکان دوردست بسیار زیاد و معادل 140 تریلیون برابر مجموع آب اقیانوس‌های زمین است.

به گزارش ایرنا به نقل از ارث، این ذخایر در نزدیکی یک سیاه‌چاله بسیار پرجرم قرار دارد که جرم آن حدود 20 میلیارد برابر جرم خورشید است. این سیاه‌چاله توسط یک اختروش به نام APM 08279+5255 احاطه شده است که به اندازه هزار تریلیون خورشید انرژی پمپاژ می‌کند.

اختروَش یک هسته فعال به شدت نورانی و دوردست وابسته به یک کهکشان جوان است. به گفته اخترشناسان، این اختروش دورترین و بزرگ‌ترین مخزن آب شناخته‌شده جهان را در خود جای داده است.

مَت برَدفورد (Matt Bradford)، دانشمند آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا در شهر پاسادنا، ایالت کالیفرنیا در آمریکا، سرپرستی گروه پژوهشی را بر عهده دارد.

وی گفت: محیط اطراف این اختروش بسیار منحصربه‌فرد است؛ زیرا چنین توده عظیمی از آب را تولید کرده است. این هم دلیل دیگری است که نشان می‌دهد آب در سراسر کیهان حتی در نخستین زمان‌ها در همه‌جا وجود داشته است.

اخترشناسان مشاهده کردند که در محیط این اختروش بخار آب وجود دارد. این گاز بر اساس استانداردهای زمین، رقیق است؛ اما در مقایسه با آنچه در مکان‌هایی مانند کهکشان راه شیری ما معمول است، به طرز شگفت‌انگیزی گرم و متراکم است.

آب برای حیات ضروری است و کشف شواهدی مبنی‌بر وجود آن از میلیاردها سال پیش، نشان می‌دهد که عناصر لازم برای حیات از گذشته بسیار دور وجود داشته است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی