فسنجان یک غذای ایرانی و خوشمزه بوده که محبوبیت زیادی دارد. شما می توانید با طرز تهیه فسنجان با کنجد در این بخش آشنا شوید. این خورش بسیار مقوی بوده و طبع بسیار گرمی دارد.
طرز تهیه فسنجان با کنجد در منزل:
اگر گردو ندارید و هوس فسنجان کرده اید، می توانید با کنجد هم یک فسنجان روغن دار و اصیل ایرانی را تهیه کنید. شما عزیزان می توانید طرز تهیه فسنجان عراقی و فسنجان شمالی با رسپی دیگر را در لینک مطالعه نمایید.

مواد اولیه:
- کنجد: 1 لیوان
- پیاز: 2 عدد
- فلفل، نمک، زردچوبه: به مقدار لازم
- رب انار: 2 قاشق غذاخوری
- گوشت چرخی: 400 گرم
- دارچین: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای آماده کردن این فسنجان خانگی ابتدا باید کنجدها را درون تابهای بریزید و روی حرارت تفت دهید. کنجدها باید با حرارت ملایم تفت بخورد تا سریع نسوزد. در ادامه کنجدهای بو داده را درون غذاساز یا آسیاب ریخته و به خوبی آنها را پوره کنید.
یک عدد پیاز را به صورت نگینی یا رنده خرد کرده و درون قابلمه ای به همراه مقدار کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید. بعد از اینکه عطر پیازها بلند شد، مقداری از یک فلفل، نمک، زردچوبه و کمی پودر دارچین اضافه کنید. حالا باید پوره های کنجد را به مواد تابه اضافه کرده و با حرارت کنجدها را تفت داده تا کمی روغن آنها باز شود.

شما می توانید این فسنجان را با گوشت چرخه یا گوشت مرغ تهیه کنید. اگر گوشت مرغ را در این غذا استفاده کردید، باید ابتدا گوشت مرغ را درون تابه به همراه مقداری روغن سرخ کرده و کنار بگذارید.
اما اگر از گوشت چرخه استفاده می کنید، باید گوشت چرخی را به همراه مقداری پیاز رنده شده فلفل، نمک، زردچوبه درون ظرفی ریخته و خوب ورز دهید. گوشت چرخی را قلقلی کرده و کنار بگذارید و درون تابه کمی سرخ کنید. در ادامه به مواد کنجدها کمی رب انار اضافه کرده و تفت دهید تا رب درون مواد باز شود.
در مرحله بعد از طرز تهیه فسنجان با کنجد باید چند تکه یخ به مواد کنجد اضافه کرده تا کنجدها روغن پس بدهد. روی کنجدها را با آب سرد پوشانده و گوشت های قلقلی یا مرغ های سرخ شده را به درون تابه اضافه کنید. درب تابه را قرار داده تا گوشت ها درون فسنجان پخته شده و جا افتاده شود. در مرحله نهایی نیز می توانید مقداری شکر به مواد اضافه کنید.

جا افتاده شدن این خورش به روغن دار شدن آن کمک می کند. این خورش باید برای مدت نسبتا طولانی روی حرارت ملایم باقی بماند. زیر حرارت را کم کرده و زمان دهید تا خورش به ارامی روغن دار شود. شما می توانید از مقداری هویج رنده شده برای درون این خورش استفاده کنید.
این خورشت خوشمزه و محبوب ایرانی را باید در کنار یک پلو زعفرانی ویژه نوش جان نمایید. شما می توانید این خورش را با همین رسپی هم با گردو تهیه کنید.