ماهان شبکه ایرانیان

در دیدار با اعضای شورای فضای مجازی مطرح شد؛

دیدگاه آیات عظام مکارم و جوادی از تهدید و فرصت فضای مجازی

گروه حوزه‎های علمیه: آیات عظام جوادی آملی و مکارم شیرازی بر لزوم بهره‎مندی از علوم وحیانی و ظرفیت حوزه برای غنی‎سازی محتوای فضای مجازی تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیات عظام ناصر مکارم شیرازی و جوادی آملی عصر دیروز 12 مهر ماه در دیدار با رئیس و اعضای شورای عالی فضای مجازی توصیه‎هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی ارایه کردند.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی گفت: شاید برنامه غربی‎ها همین باشد که از طریق فضای مجازی ورود  کنند، فعلا آنها بیش از آنچه که به گزینه های نظامی و امثال اینها دل بسته باشند به این گزینه ها و فضای مجازی دل بسته اند که از این طریق ورود و نفوذ پیدا کرده و تخریب و نابود کنند.

وی افزود: ما دو خاطره بد از فضای مجازی داریم،  یکی این که می دانیم جلسات این شورا همیشه مورد بی مهری قرار گرفته است، گاهی می شد که چندین بار از اعضا دعوت به عمل می آمد اما مورد بی مهری قرار می گرفته و ماه ها می گذشت و به جلسه نمی آمدند .

این مفسر قرآن با اشاره به این که در مواجهه با فضای مجازی باید رویکرد فرهنگی داشت نه تجاری، افزود: خاطره بد دوم اینکه بیش از آنچه به عنوان یک نگاه فرهنگی به آن نگاه شود به عنوان تجاری به آن نگاه می شود، برخی به دنبال این هستند که درآمد بیشتری از فضای مجازی و رایتل و امثال آن داشته باشند.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی با بیان این که تا کنون با فضای مجازی به صورت تجاری معامله شده است، اظهار داشتند: باید این مسأله اصلاح بشود.

ایشان با تأکید بر ضرورت خارج شدن از مصرف کنندگی فرهنگ غرب ادامه دادند: اینکه به اعتراف شما تولید زیر یک درصد است دلیل بر این است که این فضای مجازی افراد  را تبدیل به یک مصرف کننده فرهنگ غرب کرده و وقتی تولید نداریم 99 درصد از آنها استفاده می کنیم.

استاد برجسته حوزه با بیان این که این خطر بزرگی است که ما مصرف کننده تمام تولیدات غربی در فضای مجازی باشیم، ابراز داشتند: تولیدات غربی ها هیچ خط قرمزی ندارد، بی بند و باری و کارهای ضد اخلاق و مسائل تخریبی در تولیدات غرب مشاهده می شود.

ایشان عنوان کرد: با توجه به این نکات باید یک انقلاب در فضای مجازی صورت گیرد وصرف  اصلاح کفایت نمی کند، اگر این انقلاب صورت گیرد، نگرانی ها برطرف خواهد شد مشروط بر این که تولیدهای اسلامی گسترده شود.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: برخی معتقدند بسیاری از طلاق ها به خاطر استفاده کردن زوجین از فضای مجازی آلوده است، بسیاری از باندهای فاسد از آنجا الهام می گیرند، این درست نیست که هر چه اطلاعات عمومی می خواهیم از ویکی پدیا بگیریم یک دانش نامه اسلامی نیست که از از آن اطلاعات بگیریم و آن هم معلوم است که چه اطلاعات نادرستی به ما می دهد.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی  با بیان این که در زمینه فضای باید انقلابی بزرگ صورت گیرد، گفت: انقلاب کردن شهامت و تصمیم و برنامه و اراده می خواهد، خوشبختانه تکیه گاهتان محکم است و رهبر انقلاب در این کار تکیه گاه شماست.

ایشان افزود: شما هم می توانید بدون ملاحظه از کسی آنچه مصلحت است طبق برنامه پیش بروید، البته یک شبه نمی توان فضای آلوده مجازی را اصلاح کرد ، باید به صورت تدریجی این مشکل را حل کرد ولی هدف باید ایجاد یک تحول در فضای مجازی باشد.

مذهب بدلی

همچنین آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی با بیان اینکه فضای مجازی در حقیقت فضای حقیقی است زیرا در هر جا که امکان اندیشه و نقل فکر است آن مکان حقیقی است، اظهار داشت: غرب مذهب را منکر شده و برای آن بدلی ساخته و گفته این غیرت است و اصلی را از ما گرفته است.

وی با بیان اینکه غیرت بهترین واژه دینی است، افزود: ما عدل و قسط و داد و غیرت داریم. غیرت آنچنان باارزش است که برای تعریف آن نیاز به سه عنصر است غیرت به این معنا است که نه وارد حریم غیر شویم و نه غیر را وارد حرم و حریم خود کنیم.

استاد برجسته حوزه با بیان اینکه ما نباید نگران این باشیم که غرب از ما بیشتر کار کرده زیرا ما در هر عرصه بهتر بوده‌ایم و بهتر بودن مهم است، گفت: می‌توانیم با بهره گیری از علوم حقیقی به جایگاه بالاتری برسیم.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به اینکه غرب علوم مختلف را از مسلمانان گرفته است، یادآور شد: کسانی که جنگ اول و دوم را به راه انداختند و 70 میلیون نفر را کشتند اهل غارت‌اند و بهتر نیستند.

وی با بیان اینکه در جهان اسلام دانشمندان بسیاری وجود داشته است، عنوان داشت: اگر بخواهیم چهار دانشمند را نام ببریم از سرزمین ما پیدا می‌شود و ما بسیار بهتر از غربی‌ها هستیم.

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه اگر نتوانیم الگوی درست و صحیح را به جامعه نشان دهیم قطعا گرفتار آسیب‌های جدی خواهیم شد، بیان کرد: ما در فضای حقیقی دو وظیفه داریم اینکه زبان مشترکمان را شناسایی کرده و آن را از منابع اصلی استخراج کنیم و این گونه می‌توان الگوی خوب را نشان داد.

وی با بیان اینکه اگر سازمان ملل و حقوق بشر در کارشان موفق نیستند به این دلیل است که با زبان مشترک سخن نگفته‌اند، اظهار کرد: شناسایی زبان مشترک به عرضه نیاز دارد ما نباید نگران باشیم زیرا از غرب بهتر هستیم و کسی که کارهای بدلی می‌کند باید نگران باشد.

آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه کار دشمن تخریب فضای حقیقی و ترویج فضای بدلی است، تصریح کرد: همان طور که خرید و فروش کتاب ضاله حرام است کارهای ضاله در فضای حقیقت نیز حرام است اما جلوگیری از این گونه کار‌ها در فضای حقیقی سخت‌تر از کتاب است.

وی با اشاره به اینکه دین از بهترین الگوها برخوردار است و ما مهربان‌تر از اسلام و دین به بشر چیزی نداریم، افزود: غرب تشنه زبان مشترک است و هنگامی که امام زمان(عج) ظهور کند جامعه عاقل می‌شود.

رئیس شورای عالی فضای مجازی نیز در ابتدای این دیدار اظهار کرد: ما با تحول عظیمی روبه‌رو هستیم و به دلیل بهره گیری از امکانات تصویری و فیلم، تفکر ذهنی انسان‌ها به مرور ضعیف می‌شود.

ابوالحسن فیروزآبادی ابراز کرد: کمتر از یک درصد اطلاعات موجود در فضای مجازی از جهان اسلام است و غرب با دارا بودن سرمایه‌های سنگین و ارائه خدمات و سرگرمی بیشتر سهم اطلاعات را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: فضای مجازی می‌تواند هم فرصت و هم تهدید باشد و ما می‌توانیم در شورای عالی فضای مجازی با برنامه ریزی‌هایی آسیب‌ها را کاهش داده و بیشترین بهره‌برداری را داشته باشیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان