خبرگزاری ایرنا: مسکو به تحقق قول های انتخاباتی ترامپ در مورد بهبودی و ازسرگیری روابط گسترده با روسیه و شخص ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری کشور امید بسته بود.
روزنامه نزاویسیمایا گازتا نوشت: به نظر می رسد ترامپ ارباب واقعی کاخ سفید نیست و با توجه به رفتارهای واشنگتن در عرصه بین المللی و بروز تنش های شدید در روابط با مسکو، روسیه نیز به انجام همکاری های امنیتی و ضدتروریستی با امریکا امید ندارد.
رسانه روسی روز یکشنبه در مقاله خود به قلم اولگ آدنوکالنکو معاون سردبیر نشریه 'نزاویسیمویه وایننویه آبازرنیه' افزوده است: مسکو به تحقق قول های انتخاباتی ترامپ در مورد بهبودی و ازسرگیری روابط گسترده با روسیه و شخص ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری کشور امید بسته بود.
روزنامه روسی اضافه کرد: اما به نظر میرسد، ترامپ ارباب واقعی کاخ سفید نیست و در آمریکا کسانی دست بالا را میگیرند که زمانی داعش را به وجود آورده بودند و اکنون امید به استفاده از توان تروریستی علیه روسیه را از دست ندادهاند. در غیر این صورت موشکهای آمریکایی بجای پایگاه هوایی ارتش سوریه، به سوی هدف دیگری پرتاب میشد.
در ادامه مقاله به نقل از آلکساندر بورتنیکوف رئیس کمیته ملی ضد تروریستی روسیه آمده است: طی سال گذشته از وقوع 16 اقدام تروریستی در 9 شهر روسیه جلوگیری شده است.
روزنامه نزاویسیمایا گازتا نوشت: طی این مدت 46 کانون شبکههای تروریستی بینالمللی شناسایی و نابود شد. ضمناً کمیته ضدتروریستی از قصد تروریست های داعشی برای انجام اعمال تروریستی در خاک روسیه مطلع است و همچنین کشورهای غربی و رهبران آنها هدف حملات تروریستی خواهند بود.
در ادامه گزارش آمده است: این اطلاعات خارج از نوبت به کمیته ملی ضد تروریستی روسیه در رابطه با انفجار خونین (فروردین ماه) در متروی سن پترزبورگ ارائه شده است که جان 16 نفر را گرفت.
روزنامه روسی نوشت: متأسفانه سرویسهای ویژه نتوانستند این عمل تروریستی را مانند عملیات طراحی شده در 9 شهر دیگر روسیه خنثی کنند.
در مقاله به نقل از بورتنیکوف آمده است: تروریستها قصد انجام اعمال تروریستی در مسکو، سن پترزبورگ، کراسنویارسک، یکاترینبورگ، اوفا، تولا، سوچی، نووسیبیرسک و نیژنی نووگورود را داشتند، اما این فهرست کامل نیست و نمیشود گفت که فقط این شهرها با خطر بالای تروریستی مواجه میشوند.
اولگ آدنوکالنکو در ادامه مقاله نوشته است: تجربه نشان میدهد هر منطقه مسکونی و همچنین شبکه حمل و نقل، تأسیسات هستهای، شهری و کارخانجات صنعتی و شیمیایی میتوانند هدف حملات تروریستی باشند. نهادهای دولتی و از جمله کرملین هم میتوانند هدف قرار گیرد.
وی افزود: هیچ شکی نیست که گروههای تروریستی بیکار ننشسته اند و سازمان های اطلاعاتی روسیه با افرادی سر و کار دارند که پیش بینی اعمال تبهکارانه آنها ساده نیست، اما در زمان حاضر چنانچه از گزارش کمیته ملی ضد تروریستی برمیآید، بیشتر سربازان ساده تروریسم و مجریان عملیات تروریستی به دام میافتند و آنها برای سازمان دهندگان اعمال تروریستی «یک بار مصرف» هستند.
در ادامه مقاله به نقل از سخنان بورتنیکوف آمده است: داعش قصد دارد، افزون بر روسیه یک رشته اعمال تروریستی در مناطق مختلف جهان ترتیب دهد که مشابه اعمال تروریستی ماههای اخیر در انگلیس، سوئد، مصر و ترکیه خواهد بود.
روزنامه روسی نوشت: متأسفانه سطح روابط روسیه و غرب به حدی سقوط کرده است که در شرایط کنونی مبادله اطلاعات بین نهادهای مسئول از راه دور ترتیب داده میشود.
نزاویسیمایا گازتا افزود: اما داعش در این بین فهرستی متشکل از اسامی 8700 نفر را تهیه کرده است که تروریست ها باید در هر فرصت ممکن آنها را به قتل برسانند.
استیوارت کاپلان کارمند اسبق اف بی ای نیز توضیح میدهد «فهرست افراد محکوم به اعدام» به این امید منتشر شده است که تروریستهای انفرادی را به انجام عملیات تشویق کند و بین نام ها شماری از روس ها هم قرار دارد.
در پایان مقاله نزاویسیمایا گازتا آمده است: روسیه به همکاری آمریکا در امر مبارزه با تروریسم امیدی ندارد و سعی دارد با توان خود و همکاری برخی کشورهای دیگرعلیه این پدیده شوم جهانی مقابله کند.