حسین امیری خامکانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در خصوص اهمیت قرارداد شرکت توتال با ایران افزود: این قرارداد از جنبه های مختلف دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: یکی از جنبه های اهمیت این قرارداد این است که نخستین قرارداد بعد از برجام است که در قالب جذب سرمایه خارجی و انعقاد قرارداد با شرکت های خارجی مهم و بزرگ انجام می شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: این قرارداد راه را برای سایر شرکت ها باز می کند و این تابوی آمریکا و تابوی تحریم های آمریکایی را می شکند.
امیری خامکانی افزود: این قرارداد حتی برای سایر بخش های تجاری صنعتی و معدنی راه را باز می کند و سایر شرکت های خارجی با اطمینان بیشتر به میدان می آیند و یک شروع برای رفع تحریم های هسته ای و رفع موانع خواهد شد.
وی ادامه داد: این قرارداد قطعا حرکتی در مقابل سیاست های تحریمی آمریکا است و مسیر سرمایه گذاری را در سایر بخش ها باز می کند و گردش مالی و اقتصادی را بالا می برد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: قرارداد با توتال با این حجم از سرمایه گذاری به اجبار روابط بانکی و روابط با سازمان های مالی باز خواهد کرد.
امیری یادآور شد: این قرارداد همچنین مسیر را در بعضی از بخش های دیگر مثل بیمه و کشتی رانی ها و حمل و نقل باز می کند و یک حرکت جدید در تحول اقتصادی، اشتغالزایی و توسعه نفتی و غیرنفتی به وجود می آورد.
وی ادامه داد: این نخستین قرارداد جدید نفتی است که بعد از دو سه سال و چالش های زیاد و بررسی های زیاد انجام می شود. نکته ویژه این است که با یک شرکت بنام و مهم اروپایی و قول نفتی قرارداد بسته می شود ، هم حجم قرارداد بالا است و هم شرکت بسیار بزرگ و معتبر و صاحب نام طرف قرارداد است.
نماینده حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان در مجلس تاکید کرد: این قرارداد تحولی در مسیر سرمایه گذاری خارجی در صنایع بالادستی نفت ایجاد خواهد کرد.
امیری افزود: فاز 11 پارس جنوبی از میادین مشترک ما است و ما به خودی خود نسبت به همسایه مقابل خود قطر عقب ماندگی هایی در برداشت از این میادین داشتیم که در تحریم های چند سال گذشته این عقب ماندگی تشدید شد.
وی ادامه داد: در برنامه پنجم و برنامه ششم و بودجه سنواتی بر میادین مشترک تاکید می کنیم لذا این قرارداد کمک خوبی خواهد کرد که دولت اولویت سرمایه گذاری را در میادین مشترک بگذارد.
وی اضافه کرد: این قرارداد کمک خوبی خواهد کرد که در پارس جنوبی مسیر برای سایر سرمایه گذاری ها باز شود و یک دفعه برای همیشه تکلیف پارس جنوبی را در بهره برداری مشترک با کشور همسایه حل کنیم و این دغدغه همه قوای نظام بود که با این سرمایه گذاری رفع می شود.
به گزارش ایرنا، شمارش معکوس برای امضای نخستین قرارداد جدید نفتی در دولت یازدهم بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه با هدف توسعه فاز 11 پارس جنوبی آغاز شده است و این رویداد نقطه عطفی برای آغاز عصر جدید توسعه صنعت نفت کشورمان و اجرای سایر قراردادها به شمار می رود.
فاز 11 پارس جنوبی به عنوان نامزد اجرای نخستین مدل جدید قراردادهای نفتی کشورمان انتخاب شده است. امضای این قرارداد که امروز بعدازظهر انجام می شود، سرآغازی برای عقد سایر قراردادهای جدید نفتی کشورمان است که انجام سرمایه گذاری های جدید و به ویژه انتقال فناوری را به دنبال دارد.
ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمکعب (معادل 2 میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده میشود.
ویژگی مهم این قرارداد، برنامه ریزی برای ساخت سکوهای تقویت فشار در پارس جنوبی برای نخستین بار در کشور است.
با توجه به افت فشار میدان گازی پارس جنوبی و کاهش تولید، قرار است در توسعه فاز 11 از طریق همکاری با شرکت های بین المللی، برای نخستین بار از فناوری های جدید برای افزایش فشار و جلوگیری از افت تولید این میدان استفاده شود.
به گفته مدیران صنعت نفت، قرار است کارشناسان ایرانی پس از بومی شدن دانش ساخت سکوهای تقویت فشار، از این تجربه در سایر فازهای پارس جنوبی استفاده کنند.
سیام*9254**
خبرنگار: سجاد خسروانیان
انتشار: کتایون لامع زاده