به گزارش ایسنا، فرهاد جلالی امروز (سه شنبه) در جریان بازدید خبرنگاران از محل احداث تصفیهخانه فاضلاب در غرب تهران با بیان اینکه ایران از نظر نزولات جوی وضعیت مناسبی ندارد، اظهار کرد:از پنج میلیارد مترمکعب آبی که جهت شرب استفاده میشود یک میلیارد مترمکعب آن در سطح شهر تهران مصرف میشود.
وی افزود: اگر حدود 100 میلیارد مترمکعب آب داشته باشیم هفت درصد آن به مصرف صنعت و پنج میلیارد مترمکعب جهت آب شرب شهری و روستایی و 90 میلیارد مترمکعب نیز به مصرف کشاورزی میرسد.
جلالی تصریح کرد: از 100 میلیارد مترمکعب آبی که در کشور وجود دارد ما میتوانیم 850 میلیون مترمکعب را استهسال کنیم. به دیگر سخن از یک میلیارد مترمکعب مصرف آب شرب درشهر تهران 850 میلیون مترمکعب آن پساب است که به این منظور طرح تصفیه فاضلاب اجرایی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ما باید در شهر تهران 20 مدل تصفیهخانه بسازیم که اکنون با پروژههایی که اجرایی شده 200 تا 300 میلیون مترمکعب از 850 میلیون مترمکعب پساب تهران تصفیه میشود.
وی با اشاره به اینکه ش مدول در غرب تهران ساخته خواهد شد بیان کرد: طبق قراردادی که با شرکت کوزو ترکیهای منعقد شده مقرر شده که این شرکت چهار مدول را احداث کند که محل تامین اعتبار آن نیز از بانک توسعه اسلامی است و اجرایی شدن این پروژهها دو میلیون و 100 هزار نفر از جمعیت غرب تهران تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب شهر تهران با اشاره به میزان پیشرفت طرح فاضلاب تصریح کرد: باید 9 هزار کیلومتر شبکه جمعآوری اجرایی شود که تاکنون 6300 کیلومتر (70 درصد) کسورت داشته همچنین باید 192 کیلومتر تونل اجرایی شود که 60 کیلومتر آن اجرا شده و میزان پیشرفت تصفیهخانهها نیز نسبت به افق 1400 معادل 30 درصد است.
وی رقم قرارداد منعقد شده با شرکت کوزو برای ساخت چهار مدول تصفیهخانه را 125 میلیون یورو اعلام کرد و افزود: این شرکت در یک مناقصه بینالمللی که شرکتهای ایرانی و خارجی حضور داشتند با توجه به رقم پایین پیشنهادی توانست مسئولیت ساخت این تصفیهخانهها را به عهده گیرد.