1) کتاب الاجتهاد، النص، الواقع، المصلحة
تالیف: محمد جمال باروت و احمد ریسونی دمشق / بیروت، دارالفکر و دارالفکر المعاصر، چاپ اول، 208ص، عربی، شمیز،
در این کتاب تبیین مفهوم اجتهاد و تعیین قلمرو آن در سه قسمت ارائه شده است. در قسمت اول به بررسی اجتهاد و رابطه آن با نص، مصلحت و واقعیات پرداخته است. عنوان قسمت دوم اجتهاد و رابطه آن با نص و واقعیات می باشد. قسمت سوم شامل نقد و تحلیل هر یک از دو عنوان فوق می باشد.
2) المحجة فی تقریرات الحجة، بحوث فی اصول الفقه
تالیف: علی صافی گلپایگانی، ج 2، قم، مؤسسه السیدة المعصومه علیها السلام، چاپ اول، 526ص، عربی، وزیری، شمیز.
این کتاب تقریرات درس خارج اصول آیت الله سید محمد حجت کوه کمری است که توسط شاگرد ایشان جمع آوری و نوشته شده است.
کتاب، شامل مباحث استدلالی در این زمینه هاست: قطع، ظن و شک، تجری، حجیت خبر واحد، اصالت البرائه، دوران بین وجوب و حرمت، استصحاب، تعادل وتراجیح، اجتهاد و تقلید.
3) المعجم الاصولی
یتناول بشرح معظم المصطلحات الاصولیة و تحریر مسائل الاصول بحسب الترتیب الهجائی، تالیف: محمد صنقور علی حیدر، قم، چاپ اول، 1008ص، عربی، وزیری.
مؤلف به شرح و توضیح اصطلاحات علم اصول فقه پرداخته است. در این کتاب با استفاده از دیدگاه اصولیان معاصر، اصطلاحات این علم به ترتیب حروف الفبا تشریح شده است.
4) الموجز فی اصول الفقه
تالیف: جعفر سبحانی; قم، مؤسسة الامام الصادق علیه السلام، چاپ پنجم، عربی، وزیری.
این کتاب با قلمی روان و عباراتی گویا و مختصر، برای دوره های آغازین سطح در حوزه علمیه تالیف شده است، در این کتاب پس از مباحث مربوط به الفاظ، به این عناوین پرداخته شده است: اوامر، نواهی، مفاهیم، عموم و خصوص، مطلق و مقید، مجمل و مبین، حجت و اماره، اصول عملیه، تعارض ادله، اجتهاد و تقلید.
5) کتاب الاجتهاد و التقلید و الاتباع و النظر
تحدید الموقف الشرعی للمثقف المسلم، تالیف: محمد یحیی، دارالانتشار العربی، چاپ اول، 243ص، عربی، وزیری، شمیز.
این کتاب دیدگاههای فقهی شیعه امامیه و اهل سنت درباره مفهوم و محدوده اجتهاد و تقلید را بیان می کند. و در آن از منابع فقهی، اصولی، حدیثی و حقوقی قدیم و جدید شیعه و اهل سنت استفاده شده است و شامل این سرفصل ها می باشد: مفهوم اجتهاد و مراتب و علوم آن; ادله اجتهاد نزد اهل سنت و شیعه امامیه، تقلید و ادله آن، ادله تقلید نزد اهل سنت و شیعه امامیه، شرایط تقلید (شرایط مرجع تقلید، شرایط مقلد) ; شورای اجتهاد، فقه و شیوه استنباط و اجتهاد; تقلید در عقاید.
6) مباحث الاصول
تالیف: کاظم حسینی حائری، قم: دارالتفسیر، چاپ اول 764ص، وزیری، گالینگور.
این کتاب جلد پنجم از تقریرات درس اصول شهید صدر است. که توسط شاگرد ایشان به رشته تحریر درآمده است.
7) دروس فی اصول الفقه
تالیف: محمد هادی آل رضا; مصحح: احمد کنانی و محمد حسین اشکنانی; قم: انوارالمهدی، چاپ اول، جلد اول، 350ص، وزیری، گالینگور.
در اولین جلد از مجموعه دروس فی اصول الفقه، اصول و نحوه استنباط احکام فقهی از آیات و روایات، به زبان عربی تشریح می شود. تعریف و موضوع علم اصول، حکم شرعی و اقسام آن، عناصر مشترک در استنباط، ادله محرزه، مبادی عامه، دلیل شرعی، دلیل شرعی لفظی، مشتق، طلب و مباحثی از این قبیل در این کتاب مورد بحث قرار گرفته است.