به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، هفتهنامه «ویک» در گزارشی نوشت، شاید برخی امید داشتند که شاهد یک سیاست خارجی صلحآمیزتر از دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا باشند.
این گزارش سپس ادامه داد، ترامپ در زمانی که در مبارزات انتخابات ریاستجمهوری 2016 آمریکا رقابت میکرد، حامل دو پیام متناقض بود: در حالیکه خود را بعنوان یک نامزد آرام و طرفدار صلح معرفی میکرد و بر اصول «اول آمریکا» تأکید داشت و علیه سیاستهای دولت سابق آمریکا و جنگهای پرهزینه این کشور در جهان صحبت میکرد اما برخی اوقات این پیام را القا میکرد که در مقایسه با دولت قبلی آمریکا، سختگیرتر است.
طبق این گزارش، ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود گفته بود که مجدداً شیوه بازجویی و شکنجه غرق مصنوعی را به کار میگیرد و توافق هستهای دولت اوباما با ایران را لغو خواهد کرد.
این هفتهنامه آمریکایی با اشاره به این تناقضات ادامه داد که به نظر میرسد که ترامپ به طور همزمان تمامی مؤلفههای نظریه سیاست خارجی متناقض را دنبال میکند.
ویک ادامه داد که ترامپ رئیسجمهوری است که راهبرد و استراتژی بزرگی ندارد و اگر این تناقضات در سیاست خارجی وی رفع نشود، سردرگمی بیشتری در میان همپیمانان و حتی رقبا و دشمنان آمریکا به وجود میآید و منافع آمریکا در سراسر جهان بیشتر با مشکل مواجه میشود.
بنا بر این گزارش، ترامپ همچنان به جنگ بیثمر در یمن که میراث دوران ریاستجمهوری اوباما است، ادامه میدهد و همچنین به مشاوران خود که موضع جنگطلبانهای در قبال ایران و چین دارند، اجازه میدهد بر تصمیمگیریهایش تأثیر گذارند و جو اطلاعاتی را آلوده کنند.
هفته گذشته ترامپ، طرح خود برای افزایش تحریمها علیه ایران را اعلام کرد. «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید که خصومت وی با ایران شدید است، به اشتباه، حمله ارتش یمن به کشتی عربستان سعودی را به ایران نسبت داد.
این گزارش با اشاره به رویکرد مثبت دولت ترامپ برای برقراری روابط با روسیه نوشت که به طور قطع خصومت و جنگطلبی با ایران برخلاف سیاست آشتی آمریکا با روسیه است زیرا دولت روسیه با ایران رابطه تجاری دارد و تاکنون هنوز مشخص نیست که آیا ترامپ و مشاورانش این مسئله را درک کردهاند یا خیر.
هفتهنامه ویک در پایان گزارش خود با اشاره به اولین روزهای ریاستجمهوری ترامپ نوشت که در مجموع برای هر کسی که به اصلاح واقعی سیاست خارجی آمریکا امیدوار بود، شروع ضعیفی بوده است. سهلانگاری ترامپ با صدور فرمان اجرایی در خصوص ممانعت از ورود مهاجران مسلمان از هفت کشور ایران، سوریه، عراق، یمن، سومالی، لیبی و سودان به خاک آمریکا، کج خلقی با همپیمانان آمریکا و راهبرد نامنسجم وی موجب میشود که آمریکا بیشتر به سمت کشمکش و مناقشه سوق داده شود.
م