ماهان شبکه ایرانیان

ترس در کودکان

اگر چه این کاملاً طبیعی است که کودکان در سنین پایین تر از چیزهای خاصی بترسند و کمی اضطراب داشته باشند ، اما گاهی میزان و شدت این وحشت ها کاملاً غیر طبیعی و زیاد به نظر می رسند

ترس در کودکان
اگر چه این کاملاً طبیعی است که کودکان در سنین پایین تر از چیزهای خاصی بترسند و کمی اضطراب داشته باشند ، اما گاهی میزان و شدت این وحشت ها کاملاً غیر طبیعی و زیاد به نظر می رسند . شاید شما هم کودکانی را دیده باشید که رفتارهای عجیبی ناشی از ترس و وحشت نامعقول از خود نشان می دهند . در این موارد چه باید کرد ؟
1 ـ ترس کودکان دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که ابتدا باید این علل شناسایی شوند . گاهی ایجاد یک تغییر بزرگ در زندگی کودک که برای او غیر قابل هضم است ، مثل تغییر محل سکونت یا مرگ یکی از والدین سبب می شود تمرکز روحی کودک به هم بریزد و این آشفتگی روانی خود را در ترس از چیزهای مختلف نشان بدهد .
2 ـ گاهی کودک ، ترس را در محیط خانواده آموزش می بیند . مثلاً مادری که به شدت از سوسک می ترسد ، می تواند تاثیر زیادی روی کودک بگذارد و باعث وحشت او هم بشود .
3 ـ در پاره ای از مواقع ، اقدامات تربیتی غلط والدین ، ترس را در کودک به وجود می آورد . به طور مثال وقتی مادری کودکش را برای وادار کردن به خوردن قرص ، از زدن آمپول می ترساند ، این کودک برای همیشه از آمپول خواهد ترسید یا هنگامی که یک پدر کودکش را تهدید به انداختن در انباری تاریک خانه می کند ، او را هم از انباری و هم از تاریکی ترسانده است !
4 ـ در بعضی از اوقات نیز عوامل محیطی کاملاً خارج از دسترس والدین باعث ایجاد ترس در کودکان می شود . به طور مثال کودکی که شاهد یک تصادف فیجع بوده ، احتمالاً دچار ترس های غیر طبیعی خواهد شد .
5 ـ مهمترین نکته ای که روان شناسان در این زمینه به والدین توصیه می کنند آن است که برای درمان ترس کودکان دچار عجله نشوند . اگر ظرف دو سال ترس کودک از مساله ای برطرف نشد ، می توان مراحل درمان او را با حوصله و خونسردی آغاز کرد .
6 ـ یک نکته بسیار مهم دیگر آن است که والدین به هیچ وجه نباید کودکان شان را به خاطر ترس های نامعقولی که دارند تحقیر کنند : « خاک بر سرت ، تاریکی هم ترس دارد ؟ بدبخت ترسوی بی عرضه ! » مسلماً چنین اقداماتی علاوه بر آسیب های روانی جانبی ، ترس را هم در کودکان افزایش خواهد داد .
7 ـ مادام که عامل اصلی ایجاد کننده ترس از بین نرود ، نمی توان به بهبود وضع کودک خوش بین بود . وقتی هنوز مادر از سوسک می ترسد یا پدر کودک را از انباری می ترساند ، مراجعه به روان پزشک هم چندان سودمند نخواهد بود .
8 ـ با کودک هم ذات پنداری کنید . ماو را درک نمایید . آنچه او از آن می ترسد ، برای شما عجیب و واقعاً خنده دار است ، اما برای او حقیقتاً ترسناک می باشد .
9 ـ با بازی کردن هم می توان ترس کودک از برخی موارد را بر طرف کرد . مثلاً برای کودکی که از آمپول می ترسد ، می توان طی یک بازی شیرین و جذاب ترتیبی داد تا او آمپول زدن را به طور مصنوعی آزمایش کند .
منبع:مجله خدایا کمکم کن،شماره 6
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان