ماهان شبکه ایرانیان

حال و روز مادر بعد از تولدی دیگر

از یک دقیقه پس از زایمان تا ۱۲ ساعت بعد چه اتفاقی می‌افتد؟   فرزند شما همین الان متولد شده و در سلامت کامل است

حال و روز مادر بعد از تولدی دیگر

از یک دقیقه پس از زایمان تا 12 ساعت بعد چه اتفاقی می‌افتد؟
 

فرزند شما همین الان متولد شده و در سلامت کامل است. اما حال خودتان چطور است؟ می‌خواهید بدانید در 12 ساعت اولی که از زایمان‌تان می‌گذرد، چه حال و روزی خواهید داشت؟ پس با ما همراه شوید!

1 دقیقه بعد
 

سر و شانه جنین شما بیرون آمده است. ماما به شما اکسی‌توسین تزریق می‌کند. اکسی‌توسین هورمونی است که سبب انقباض می‌شود. تزریق آن به مادر کمک می‌کند رحم‌اش منقبض شده و جفت راحت‌تر از دیواره‌های رحم جدا شود.

15 دقیقه بعد
 

طی این مدت شما به راحتی زایمان خواهید کرد و پرستاران اطراف به فرزند شما می‌رسند. حالا شما و فرزندتان هر دو نیاز به استراحت دارید. زایمان هم خستگی روحی می‌آورد و هم جسمی. بعد از چند دقیقه شما می‌توانید با فرزندتان آشنا شوید. پرستار نوزاد تازه متولد شده را روی شکم‌تان می‌گذارد تا او را حس کنید. بعد او را با حوله می‌پوشانند، در عین حال پرستار به وضع شما هم رسیدگی می‌کند تا مطمئن شود خون‌ریزی غیرمعمول ندارید.

18 دقیقه بعد
 

شما هنوز در اتاق زایمان هستید. تیم پزشکی در حال رسیدگی به فرزند شما و چک کردن رنگ پوست، ضربان قلب و تنفس اوست. پرستاران نبض و فشار شما را هم کنترل می‌کنند تا مطمئن شوند حال شما خوب است!

20 دقیقه بعد
 

فرزند شما سالم روی سینه شما است. پرستار با یک دست کمی روی شکم و رحم شما فشار می‌آورد. نگران نباشید شما دردی حس نخواهید کرد. او با این کار تلاش می‌کند جفت را از رحم کاملا جدا کرده و همان کاری را انجام دهد که هورمون اکسی‌توسین حین زایمان انجام می‌داد. جفت مورد بررسی قرار می‌گیرد تا پرستار مطمئن شود کاملا بیرون آمده باشد. حتی مقدار کمی جفت اگر به رحم بچسبد می‌تواند سبب خون‌ریزی شود. نیم ساعت پس از زایمان، جفت آهسته آهسته بیرون می‌آید اما با این حال پرستار وظیفه دارد آن را چک کند تا جای هیچ نگرانی‌ باقی نماند. در صورتی که جفت کامل نباشد، پرستار رحم را چک کرده و آن را کاملا خالی می‌کند. پرستار مجددا به شما اکسی‌توسین تزریق می‌کند تا رحم به شکل اول برگشته و خون‌ریزی قطع شود. در ضمن یک سوند هم به شما وصل می‌کنند چون اگر مثانه پر باشد اجازه نمی‌دهد رحم به جای خود برگردد.

25 دقیقه بعد
 

طی زایمان، ماما پایین مجرای زایمان را شکاف می‌دهد تا نوزاد راحت‌تر متولد شود (عمل اپیزیوتومی). اگر این کار را انجام ندهند ممکن است در حین زایمان پرینه (میان دو ‌راه)، دچار پارگی شود. در 25 دقیقه پس از زایمان پرستار این قسمت را بخیه می‌زند. بعد پزشک برای شما داروی تب‌بر و ضدالتهاب تجویز می‌کند.

26 دقیقه بعد
 

بار دیگر تنفس، درجه حرارت، فشار و... شما و فرزندتان چک می‌شود. اگر درجه حرارت بدن‌تان بالای 38 درجه سانتی‌گراد بود، برای شما یک آزمایش خون و ادرار تجویز می‌شود تا ببیند آیا دلیل تب عفونت است یا خیر. تا زمانی که جواب آزمایش حاضر شود، پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند.

35 دقیقه بعد
 

نوزادتان آرام کنارتان خوابیده و سینه شما را برای شیر نوشیدن به دهان دارد. نوشیدن شیر اول یا شیر آغوز به دلیل آنکه غنی از مواد معدنی، پروتئین و پادتن است، بسیار مفید است.

1 ساعت و نیم بعد
 

نوزادتان را وزن می‌کنند و شما هم در حال استراحت هستید.

2 ساعت بعد
 

دیگر نیازی به مراقبت ندارید. اما اگر احساس ناراحتی می‌کنید آن را با پرستار در میان بگذارید.

2 ساعت و نیم بعد
 

گرسنه‌اید؟ الان موقع غذا خوردن است!

12 ساعت بعد
 

می‌توانید بلند شوید و دوش بگیرید. تعداد ملاقات‌ها را کم کرده و بیشتر استراحت کنید. کم‌کم حال شما جا می‌آید. می‌توانید زندگی خود را از سر بگیرید. تنها تفاوت اینجاست که یک فرشته کوچک به زندگی شما اضافه شده است.
نظر کارشناس
دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و زایمان در این باره می گوید:
روند زایمان طبیعی در صورتی که دردهای زن باردار خود شروع شود بین 10 تا 12 ساعت طول می‌کشد ولی اگر آمپول تزریق شود بین 14 تا 20 ساعت در شکم اول و بین 10 تا 12 ساعت در شکم دوم طول می‌کشد ولی هیچ قانونی وجود ندارد. برخی افراد دو ساعته و برخی 24 ساعته زایمان می‌کنند. از زمانی که یک خانم باردار وارد اتاق زایمان می‌شود، اگر همه چیز خوب پیش برود، یک ساعت طول می‌کشد دهانه رحم باز می‌شود و یک ساعت طول می‌کشد نوزاد متولد شود و در کل 6 تا 7 ساعت طول می‌کشد تا همه چیز به اتمام برسد. البته بعد از دو ساعت نخست پس از زایمان خانم به بخش منتقل می‌شود و باقی کارها در آنجا صورت می‌گیرد. به‌طور کلی از زمانی که خانم باردار وارد اتاق زایمان می‌شود به محض آنکه نوزاد تا شانه خارج شد به خانم هورمون اکسی‌توسین تزریق می‌شود. اگر خون‌ریزی قطع نشد، مترژن به او تزریق می‌شود و چون در زایمان طبیعی معمولا درد زیادی بعد از خارج شدن سر و شانه نوزاد وجود ندارد و اگر لازم باشد برشی در ناحیه پایین مجرایی زایمان (اپیزتومی) داده شود، یک شیاف دیکلوفناک برای تسکین درد این ناحیه داده می‌شود. خون‌ریزی تا دو ساعت در اتاق زایمان کنترل می‌شود چون دو ساعت اول پس از زایمان بسیار بااهمیت است. اگر مشکلی نبود خانم به بخش منتقل می‌شود و در آنجا معمولا برای خانم‌هایی که زایمان طبیعی داشته‌اند و اپیزتومی نشده‌اند مسکنی تزریق نمی‌شود و نیاز به مراقبت دیگری ندارد.
مقدار آبی که به خانم پس از زایمان داده می‌شود باید کنترل شده باشد. در شش ساعت نخست معمولا یک لیتر آب داده می‌شود که در آن سرمی هم که تزریق می‌شود باز هورمون اکسی‌توسین اضافه می‌شود تا رحم از حالت جمع‌شدگی خارج نشود و در عین حال در بخش ریکاوری در چند ساعت نخست حتما چند بار رحم فشار داده می‌شود تا لخته‌ها در رحم نماند. ماندن لخته‌ها در رحم مانع از انقباض رحم شده و موجب خون‌ریزی داخلی رحم شده بدون آنکه کسی تشخیص دهد، می‌شود و جالب است بدانید این موضوع یکی از علل مرگ و میر مادران تازه زایمان کرده به ویژه در کشورهای توسعه‌یافته مثل آمریکا و فرانسه است. برای پیشگیری از این خون‌ریزی پزشک سعی می‌کند به کمک دارو و ماساژ از بروز عواقب بعدی جلوگیری کند.
بعد از آنکه زایمان انجام می‌شود در همان اتاق زایمان بچه روی سینه مادر گذاشته می‌شود تا چند مک از سینه بزند. مکیدن سینه خود سبب ترشح هورمون اکسی‌توسین شده که سبب جمع شدن رحم و پیشگیری از خون‌ریزی می‌شود ولی بعد از دو ساعت اول که خانم به بخش منتقل شد، می‌تواند مجددا به فرزندش شیر دهد.
منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان