ماهان شبکه ایرانیان

چطور در شرایط بحرانی آرام بمانیم

شرایط بحرانی در زندگی همه انسان‌ها واقعه‌ای اجتناب‌پذیر است. اما چطور می‌توان در این شرایط کنترل اوضاع را به دست گرفت.

چطور در شرایط بحرانی آرام بمانیم

این روزها به محض اینکه تلویزیون را روشن می‌کنیم یا نگاهی به شبکه‌های اجتماعی می‌اندازیم، دائماً شاهد رویدادهای وحشتناکی هستیم که در دنیا در حال رخ دادن هستند. از همه‌ی این‌ها گذشته زندگی شخصی افراد هم عموماً بحران‌هایی را با خود دارد که این موضوع اگر هر روز تکرار شود می‌تواند اثرات جدی‌ای روی ذهن و روان شما به جای بگذارد. مواجهه‌ی دائمی با این شرایط بحرانی می‌تواند به راحتی انرژی بدنی و ذهنی شما را تخلیه کند. حتی شنیدن خبرهای بدی که لزوماً برای شما رخ نداده‌اند می‌تواند همین اثر را داشته باشند.

دکتر آلیسا کلارک روانشناس می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید انجام بدهید این است که یک رژیم خبری اتخاذ کنید. منظور این است که وقت کمتری را به خواندن و دنبال کردن اختصاص بدهید.

کنترل مغز

بهتر است به جای توجه مداوم به اخبار ناگواری که می‌شنوید بیشتر روی خودتان متمرکز شوید. می‌توانید زمان بیشتری را به سرگرمی‌های خود اختصاص دهید. حتی ورزش کردن و قدم زدن هم می‌تواند کمک کند چرا که به افزایش اندورفین در مغز منجر می‌شود. از همه مهم‌تر سعی کنید بیرون بروید و به کارهای روزمره‌ی خود بپردازید چرا که این کار به شما یادآور می‌شود کره‌ی زیبای زمین با وجود تمام مشکلات به گردش خود ادامه می‌دهد. خودتان را منزوی نکنید که اشتباه بزرگی را مرتکب خواهید شد.

در ادامه با روش‌هایی آشنا خواهید شد تا خود را از لحاظ ذهنی قدرتمند کنید تا بتوانید در مواقع بحرانی قوی باشید:

 

پذیرش واقعیت

کنترل مغز

پذیرش واقعیت به معنای قبول واقعیت نیست. ممکن است شما با تبعیضی که در محیط کار رخ می‌دهد موافق نباشید اما باید بتوانید پذیرای این واقعیت باشید.

اینکه مرتب سر خودتان نق بزنید و از رویدادهای اطرافتان شاکی باشید شما را به هیچ جا نمی‌رساند. پذیرش واقعیتی که در اطراف شما در جریان است اولین قدم در حل مسئله است.

به عنوان مثال 2 راننده را تصور کنید که درون ترافیک گیر افتاده‌اند. یکی از آن‌ها به خود می‌گوید این اتفاقات چرا مرتب برای من می‌افتند و مرتب دستان خود را روی فرمان می‌کوبد و به زمین و زمان فحش می‌دهد! نتیجه‌ی این کار خستگی و درماندگی راننده خواهد بود.

راننده‌ی دوم در همان ترافیک قرار دارد و با خود می‌گوید من در شهری زندگی می‌کنم که میلیون‌ها خودرو در حال جابه‌جایی هستند پس این ترافیک جای تعجبی ندارد. این راننده طرفدار ترافیک نیست بلکه فقط این واقعیت را پذیرفته است. پذیرش واقعیت به این معنا است که بدانید چه چیزی در کنترل شما قرار دارد و چه چیزی قرار ندارد.

 

افکار خود را کنترل کنید

کنترل مغز

ذهن می‌تواند تبدیل به دوست یا دشمن شما بشود. اگر به افکار منفی که به ذهن‌تان وارد می‌شوند اهمیت بدهید و باور کنید، خود را از رسیدن به بیشترین پتانسیل‌های خود باز می‌دارید.

اینکه با خود فکر کنید: من نمی‌توانم این کار را انجام بدهم، من به اندازه‌ی کافی باهوش نیستم یا نمی‌توانم 1 دقیقه دیگر هم این وضع را تحمل کنم، تنها باعث خواهد شد از رسیدن به اهدافتان باز بمانید. مهم است که بدانید که افکار شما چه زمانی منفی می‌شوند. 

با خود درست مثل یک دوست قدیمی صحبت کنید. وقتی افکار منفی سراغتان می‌آیند (که کاملاً طبیعی است) با صدایی واقع‌بینانه و بالغ به آن‌ها پاسخ بدهید.

 

افکار خود را دنبال کنید

کنترل مغز

یک دفترچه تهیه کنید و افکار خود را یادداشت کنید. ثبت کردن سبب می‌شود تا در مورد این چالش‌ها تجربه‌ی لازم را کسب کنید و راه مناسبی برای خلاص شدن از استرس است. یک اتاق خلوت پیدا کنید و به مدت 20 دقیقه تمام افکاری که در طول روز به ذهن شما وارده شده‌اند را یادداشت کنید. 

 

با خود حرف بزنید

کنترل مغز

با خود حرف زدن کار دیوانه‌ها نیست! سعی کنید هر روز جلوی آینه بایستید و با خود به صورت مثبت و عاطفی صحبت کنید. از بدن خود تشکر کنید از نعمت‌هایی که در اختیار دارید تشکر کنید، سپاس‌گزار باشید که یک روز دیگر زنده هستید.

حرف آخر

ذهن خود را قوی کنید قبل از اینکه قوی بودن تنها انتخاب شما شود. ساختن ذهنی قدرتمند درست مثل ساختن بدن در بدنسازی است. شما به قدرت عضلانی نیازی ندارید مگر زمانی که خطری را احساس می‌کنید و در این مواقع چه چیزی بهتر از یک بدن عضلانی؟!

قدرت ذهنی نیز همین‌طور است. نباید صبر کنید و اجازه بدهید بحران‌ها خود را نشان بدهند و بعد انتظار نشان دادن قدرت ذهنی هم داشته باشید. ایجاد قدرت ذهنی نیاز به زمان دارد. روزانه به تقویت قدرت ذهنی خود بپردازید.  

اگر با وجود تمام اقداماتی که در بالا به آن اشاره شد همچنان نمی‌توانید واکنش‌های خود به رویدادهای اطرفتان را کنترل کنید بهتر است سراغ یک روانپزشک بروید.

منبع: womenshealthmag ،psychologytoday و wikihow

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان