برای این که از نظر ذهنی قوی شوید، باید دید خود را عوض کنید. زمانی که روزهای سخت فرامیرسد، افراد با قدرت ذهنی بالا هم به اندازه دیگران آسیب میبینند و ضربه میخورند. اما تفاوت این است که آنها میدانند که لحظات پرچالش زندگی درسهای ارزشمندی با خود به همراه دارند. در نهایت این درسهای سخت هستند که قدرت لازم برای پیروزی را به انسان میدهند.
داشتن توان ذهنی بالا یعنی انجام دادن کارهایی که دیگران انجام نمیدهند. این افراد این عادتها را دارند که در این سلسلهمقالات مرورشان خواهیم کرد.
1. باید هنگامی که حس میکنید شکست خوردهاید هم مبارزه کنید.
یک خبرنگار یک بار از محمد علی کلی، مشتزن مشهور پرسید که او هر روز چند بار درازنشست میرود. او جواب داد: «من درازنشستهایم را نمیشمرم. فقط وقتی شروع به شمردنشان میکنم که بدنم درد میگیرد. چون از آن لحظه است که درازنشست رفتن واقعا مهم میشود.» در محل کار هم همین روند را باید داشته باشید. وقتی اوضاع سخت میشود دو گزینه دارید: یا این که از مانع عبور کنید و در این فرآیند پیشرفت کنید، یا این که اجازه دهید مشکل شکستتان بدهد. عادت برای انسانها بسیار مهم است. اگر شما وقتی که روزگار سخت میشود کنار میکشید، دفعه بعدی که مشکلی پیش آمد بسیار آسانتر خواهد بود که کنار بکشید. اما از سوی دیگر، اگر خود را مجبور کنید که با یک چالش دست و پنجه نرم کنید، قدرت در شما شکل میگیرد.
2. باید لذت را به تعویق بیندازید.
یک آزمایش معروف در دانشگاه استنفورد انجام شده که در آن یک نفر کودکان را در یک اتاق با یک مارشمالو 15 دقیقه تنها میگذارد. او پیش از ترک اتاق به کودک میگوید که مشکلی ندارد که مارشمالو را بخورد، اما اگر بعد از 15 دقیقه برگشت و کودک مارشمالو را نخورده بود، به او یک مارشمالو دیگر جایزه داده میشود. کودکانی که توانستند صبر کنند و مارشمالو را نخورند و یکی دیگر جایزه بگیرند در نهایت در زندگیشان موفقتر شدند، معدلشان بیشتر از گروه دیگر شد، در کارشان موفقتر بودند و حتی لاغرتر از گروه دیگر شدند. نکته اینجاست که به تعویق انداختن لذت و داشتن صبر و بردباری کلید موفقیت است. افرادی که ذهنیت قوی دارند میدانند که نتایج خوب طول میکشد تا به دست بیایند. آنها لذت سریع را به تعویق میاندازند.
3. باید اشتباه کنید، باید مثل احمقها شوید و دوباره تلاش کنید، بدون آن که نگران باشید.
در تحقیقی که اخیرا انجام شده، از 800 کارآفرین سوالهایی شده و مشخص شده که موفقترین کارآفرینها دو نکته مشترک داشتهاند: یکی این که آنها در تصور ناکامی خیلی بد عمل کردهاند و دوم این که برایشان حرف دیگر افراد مهم نبوده است. به بیان دیگر، موفقترین کارآفرینها وقت و انرژی زیادی صرف این نمیکنند که نگران ناکامیهایشان باشند، چون ناکامیها را گامی کوچک و ضروری در راه رسیدن به اهدافشان میدانند.
مقالات مرتبط
-
-