در گذشته، یکسری اطلاعات پزشکی در اختیار مردم قرار گرفت که متاسفانه این اطلاعات متناسب با تغییرات کتب پزشکی اصلاح نشده؛ مثلا باورهایی که در مورد روشهای پیشگیری از باردرای وجود داشت، باید متناسب با علم روز اصلاح میشد اما هنوز که هنوز است میشنویم خانمی که به دلیل عفونت مختصر، آموکسی سیلین یا هر آنتیبیوتیک دیگری مصرف میکند، از مصرف قرص ضدبارداری پرهیز میکند و میگوید: «برای سلامتیام ضرر دارد که این دو را با هم بخورم!» در حالی که پژوهشها نشان داده است مصرف این آنتیبیوتیکهای معمول، هیچ ارتباطی با استفاده از قرص پیشگیری ندارد و صرفا دو سه استثنا داریم:
1) ریفامپین (آنتیبیوتیک خاصی که در درمان سل کاربرد دارد)
2) گریزوفولوین (ضدقارچ)
3) داروهای صرع مانند فنوباربیتال که باز هم مصرف همزمان این داروها با قرص عارضهای را برای فرد ندارد و تنها اتفاقی که رخ میدهد کاهش اثربخشی قرص ضدبارداری است و چون این امر به بالا رفتن ضریب شکست و احتمال بارداری ختم میشود، پزشکان توصیه میکنند روش پیشگیری دیگری هم داشته باشید. پس خانمها بدون هیچ نگرانی از تداخل دارویی یا به مخاطره افتادن سلامتی و یا کاهش اثربخشی قرص ضدبارداری میتوانند داروهای خود را مصرف کنند.
در مورد آمپولهای یکماهه نیز هیچ تداخل دارویی وجود ندارد و فقط دو مورد نام برده شده (ریفامپین و داروهای ضدصرع) احتیاط مصرف دارد و باید روش دیگری را به کار بگیرید. در آمپولهای سهماهه نیز هیچ مشکل و تداخلی با آنتیبیوتیک و داروهای روتین آن ندارد. در مورد تداخلات دارویی با آییودی هم باید گفت خوشبختانه چون مکانیسم اثر آییودی متفاوت است، با هیچکدام از داروها مشکلی ندارد و تداخل اثر نخواهد داشت.
در قدیم، باور نادرست دیگری وجود داشت که اگر کسی آییودی داشته باشد و قرص بروفن یا آسپرین بخورد، اثربخشی آییودی او کم میشود و امکان بارداری ناخواستهاش وجود دارد؛ در حالی که تحقیقات جدید میگوید داروهای ضددرد و التهاب هیچ مشکلی با اثربخشی آییودی ندارند و نباید نگران بود. در مورد روش کاندوم هم جای هیچ صحبتی نیست چون قطعا این روش هیچ تداخل و مشکلی با داروهایی که میخورید ندارد. درباره بستن لولهها نیز، چه در خانمها و چه آقایان، چون قبل از انجام عمل، معاینات و بررسیهای معمول دارند؛ با تداخل خاصی مواجه نخواهند شد.
منبع:www.salamat