ماهان شبکه ایرانیان

"هند" به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای نمی پیوندد

سخنگوی وزارت امور خارجه هند اعلام کرد دهلی نو به دلایل مختلف حاضر به پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای سازمان ملل نیست .

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، گوپال باگلای اظهار کرد: هند متعهد به خلع سلاح هسته ای جهانی به صورت غیر تبعیض آمیز است.

وی تصریح کرد دهلی نو به همراه کشورهای دارنده سلاح هسته ای در مذاکرات 7جولای (16 تیر) در خصوص تصویب معاهده منع سلاح های هسته ای شرکت نکرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه هند تصریح کرد معاهده پیشنهادی، انتظارات بلند مدت جامعه بین المللی را برای ممنوعیت جامع گسترش سلاح های هسته ای برآورده نمی کند.

وی با بیان اینکه دهلی نو، خود را موظف به اجرای هیچ یک از مصوبات این معاهده نمی داند تصریح کرد: این معاهده نمی تواند به قانون بین المللی و فراگیر در منع گسترش سلاح های هسته ای منجر شود.

باگلای با اشاره به حمایت هند از هدف جهان عاری از سلاح های هسته ای تصریح کرد این هدف می تواند از طریق تعهد جهانی و یک چارچوب همه جانبه و مورد توافق همه کشورها تحقق یابد.

وی خاطر نشان کرد: در این راستا هند از آغاز مذاکرات برای تصویب یک کنوانسیون جامع سلاح های هسته ای در کنفرانس منع سلاح های هسته ای که تنها مذاکرات چند جانبه برای خلع سلاح هسته ای در جهان است حمایت می کند.
سازمان ملل دو هفته پیش پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای در سازمان ملل را با 122 رای موافق یک رای مخالف و یک رای ممتنع تصویب کرد.

ایالات متحده آمریکا،روسیه، انگلیس، چین، فرانسه، پاکستان، کره شمالی،هند و رژیم صهیونیستی در مذاکرات پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای در نیویورک حاضر نشدند.

بر اساس این معاهده، ساخت، آزمایش، تولید، اکتساب، تملک، انباشت، انتقال، استفاده و تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای تحت هر شرایطی ممنوع است.

طبق این معاهده کشوری که دارنده سلاح هسته‌ای است و به عضویت این معاهده در می آید باید زرادخانه هسته‌ای و تمامی تاسیسات مرتبط با آن را طی یک مهلت زمانی مشخص منهدم کند.

هدف اصلی معاهده ممنوعیت سلاح هسته‌ای، ایجاد هنجار حقوقی برای بدنام کردن دارندگان سلاح هسته‌ای و ایجاد فشار سیاسی برای اجرای تعهدات خلع سلاح هسته‌ای است.

قرار است معاهده ممنوعیت سلاح های هسته ای در 29 شهریورماه سالجاری که همزمان با نشست مجمع عمومی سازمان ملل امضا شود.

هند و پاکستان از جمله کشورهایی هستند که تاکنون پیمان منع گسترش سلاح های اتمی (ان پی تی) را امضا نکرده اند.
هند درسال 2008 با انتشار تعهدات خود در خصوص سلاح هسته ای اعلام کرد که به صورت یک جانبه و داوطلبانه آزمایش های هسته ای خود را متوقف کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی