به گفته محققان اگر مردم به موقع آزمایشهای پزشکی خود را انجام دهند میتوانند به موقع از پیشرفت بیماریهای خود جلوگیری کنند.
پژوهشگران همچنین میگویند که میتوان با آزمایش درصد مرگ و میر بر اثر بیماریهای خطرناک مانند سرطانها را پایین آورد. در این میان، تمام زنان باید این موضوع را بدانند که سلامتی آنها نسبت مردان بیشتر در معرض خطر است چون زنان باید بعد از سن چهل سالگی هر سه ماه یک بار به پزشک مراجعه کنند تا با دادن آزمایشهای گوناگون از سلامت جسمی خود مطلع شوند. بنابراین، زنان بعد از وارد شدن به سن بلوغ باید به پزشک برای معاینه و انجام آزمایش مراجعه کنند.
Credit: americanpregnancy
بعضی از زنان حتی تا سن سی سالگی به پزشک مراجعه نمیکنند که بیشترین دلیل آن ترس و خجالت است. به عنوان مثال یک زگیل تناسلی ساده میتواند در صورت مراجعه نکردن به پزشک باعث سرطان دهانه رحم شود! کسانی که دچار سرطان دهانه رحم شدهاند میتوانستند در همان ابتدا از پیشروی بیماری خود جلوگیری کنند. با نادیده گرفتن یک بیماری ساده گرفتار سرطان میشوید. در حالی که چه بسا میتوانید در همان ابتدا با مراجعه به موقع خود را از شر این بیماری خطرناک برهانید.
یکی دیگر از آزمایشها، آزمایش تشخیص سرطان سینه برای درمان است. شایعترین بیماری در میان زنان بیماری سرطان سینه است که سالانه جان هزاران زن را به خطر میاندازد. این بیماری هم راه حلهای خود را دارد و میتوان با مراجعه به موقع که هر شش ماه یک بار است با انجام آزمایش، بیماری سرطان سینه را تشخیص دهند و روند پیشگیری و درمان را پی بگیرند.
بیشترین آمار این بیماری در زنان بالای سی سال است اما نباید همیشه منتظر سن سی سالگی ماند. حتی دختران جوان هم در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
Credit: plannedparenthood
بعضیها با شنیدن کلمه آزمایش به لرزه میافتند اما آزمایش به این معنی نیست که شما دچار بیماری شدهاید بلکه آزمایش تنها برای پیشگیری بیماری است که اگر به آن اهمیت ندهید ممکن است دیگر نتوان کاری برای فرد بیمار انجام داد. اگر زنان به این نتیجه برسند که آزمایش دادن جزو الزامات زندگی آنها است، دیگر مشکلی به نام بیماری نخواهند داشت.
یکی دیگر از آزمایشهایی که زنان باید انجام دهند آزمایشهای هورمونی است. این آزمایش برای زنانی است که دچار نازایی، بینظمی قاعدگی، ریزش موی سر و یا افزایش موهای زائد شدهاند. به گفته پزشکان، بهترین زمان برای آزمایشهای هورمونی در زمان قاعدگی است زیرا در این زمان بدن دچار افت و خیزهای فراوان میشود. به یاد داشته باشیم که برای دادن هر گونه آزمایش پزشکی حتما باید ناشتا باشیم. منظور از ناشتا بودن همان نخوردن صبحانه و غذا است و به جز آب نباید هیچ نوشیدنی و غذایی نوشید و میل کرد.
Credit: nytimes
زنانی که مدام دچار سقط جنین میشوند میتوانند با انجام آزمایشهای هورمونی تشخیص و درمان شوند. برای تشخیص پوکی استخوان، سرطان تخمدان و رحم برای زنان یائسه باید آزمایش داده شود. این آزمایش برای زنان یائسه باید سالی یک بار انجام شود.
زنانی که در خانواده خود سابقه این بیماریها را دارند بیشتر از زنان دیگر در خطر ابتلا به این بیماریها هستند. پاپ اسمیر نیز یکی دیگر از آزمایشهایی است که زنان باید به طور جدی با آن برخورد کنند. این آزمایش باید بعد از ازدواج و بعد از اولین رابطه زناشویی انجام شود و تا سی سالگی ادامه یابد.
زنان باید این آزمایشها را تا قبل از سن سی سالگی هر دو سال یک بار انجام دهند و بعد از سی سالگی در صورت طبیعی بودن آزمایشها میتوان هر سه سال یک بار آزمایش را تکرار کرد.
آزمایش تشخیص دیابت از دیگر آزمایشهایی است که باید به خصوص در زنان جدی گرفته شود. بالا بودن کلسترول خون باعث میشود که بیمار بعد از مدتی دچار بیماری دیابت شود. میتوان با یک آزمایش ساده خون بیماری را قبل از این که حاد شود تشخیص داد.
همچنین بالا بودن کلسترول از عوامل اصلی سکتههای قلبی است. بالا بودن کلسترول میتواند باعث ایجاد رسوب و گرفتگی رگها شود. آمار این بیماری در سنین بالا بسیار بیشتر است به خصوص در کشور ما این بیماری حتی در سنین پایین جوانان را آن گرفتار میکند.
بیتحرکی در جوانان امروزی بیداد میکند. یادمان باشد که غذاهای ناسالم و بیتحرکی برای هیچ سنی مناسب نیست. گرفتگی عروق و دریچههای قلب هیچ ارتباطی با وراثت ندارند. پس آزمایش خون برای تشخیص این بیماری را هرگز پشت گوش نیندازید.
Credit: livescience
دوره بارداری برای زنان میتواند هم شیرین و هم ناخوشایند باشد. در این دوره حتماً میدانید که باید هم جسم و هم روح را آماده کرد تا بتوان از پس این دوره به خوبی برآمد. بعد از زایمان زنان نباید این انتظار را داشته باشند که به سرعت بدن آنها به حالت قبل از بارداری برگردد.
پزشکان بهترین راه برای زایمان را زایمان طبیعی میدانند. زایمان به دو روش طبیعی و سزارین صورت میگیرد اما دلیل اینکه پزشکان زایمان طبیعی را توصیه میکنند این است که زنان میتوانند بعد از مدت کوتاه حدود چهل و هشت ساعت به زندگی طبیعی خود بازگردند که البته بعد از زایمان طبیعی باید به توصیههای ضروری پزشک هم توجه کرد.
اما در روش زایمان سزارین چون مادر برای زایمان باید خود را به تیغ جراح بسپارد ممکن است دچار عوارض بعد از سزارین مانند پیچیدن باد در شکم شود. گاه باد تا سالها همراه مادر میماند و باعث مشکلاتی برای زنان میشود. از دیگر عوارض سزارین این است که مادر ماهها نباید به قول معروف آب در دلش تکان بخورد و حتی تا مدتها نمی تواند از تخت خود پایین بیاید. بلند کردن اجسام سنگین، سریع راه رفتن و فریادهای بلند میتواند باعث پاره شدن بخیههای شکم شود و مادر را دچار عفونتها و دردهای شدید کند.
انتخاب با خود شما است! درست است که زایمان طبیعی دردآور است اما به قول معروف مرگ یک بار و شیون هم یک بار! میتوانید بعد از زایمان طبیعی به راحتی و بدون هیچ دغدغهای به زندگی سالم خود ادامه دهید. زنان نباید به اشتباه فکر کنند که بدن آنها تنها برای خوردن و خوابیدن و لذت بردن از زندگی آفریده شده است. بدن زنان بیشتر از مردها به مراقبت نیاز دارد. مادران باید به دختران خود هم آموزش دهند و به آنها بیاموزند که یک آزمایش ساده میتواند جان آنها را از خطرات بیماری نجات دهد.
Credit: nytimes
زنان قبل از هر رابطه باید به یاد داشته باشند که یک فرد بیمار میتواند از طریق رابطه بیماری خودش را به آنها انتقال دهد. کشیدن سیگار، هوای آلوده و غذاهای فست فودی میتوانند زنان را بیشتر از مردان به بیماری دچار کنند. زنان باید توصیههای پزشکان را جدی بگیرند و با مراجعه به موقع به پزشک برای انجام آزمایشهای گوناگون سلامت خود را تضمین کنند. زنان میتوانند با پیشگیری، سالها بدون هیچ بیماری به زندگی خود در صحت و سلامت ادامه دهند.
هرگز فراموش نکنید که پیشگیری بهتر از درمان است. پس تلاش کنید با انجام آزمایشهای به موقع از تمام بیماریها در امان باشید. خلاصه آنکه سلامتی شما در دستان خودتان است و نه کس دیگری!
منبع: بنیتا
مقالات مرتبط
-
-