گفت وگو با نقویان
سیاست روز، 2/4/82
این مقاله گفت وگویی با حجت الاسلام نقویان، اندیشمند حوزه و دانشگاه، در خصوص تبیین ابعاد مختلف جنبش نرم افزاری است . مقوله نظریه پردازی و تولید علم آنچنان مهم است که بایستی به دور از تقلید، کار جدیدی انجام داد و شبهات نو را بدون هیچ هراسی پاسخ گو بود و از میدان نقد و مناظره استقبال کرد . و اگر نتوانیم برای بشر امروز، تمدنی بزرگ و قابل ارائه، معرفی کنیم، نمی توانیم ادعا کنیم که فکری بالنده، پویا و غالب بر همه افکار امروز بشر داریم و اینجاست که ضرورت جنبش نرم افزاری، در راس همه ضرورت های دیگر، آشکار می شود .
متاسفانه با وجود صاحب نظران گوناگون در تمامی عرصه ها، استفاده درستی از ایشان به عمل نمی آید و اگر نتوانیم آنها را وارد این عرصه کنیم، قطعا در عرصه جنبش نرم افزاری علمی هم توفیق چندانی نخواهیم داشت . فرهنگ حاکم بر جهان امروز به گونه ای است که انسان کاملا زمینی شده است، ولی چون دلی آسمانی دارد، به پوچی می گراید . ازاین رو جنبش نرم افزاری باید بتواند که انسان را به فرهنگ دینی برساند و ارتباط انسان زمینی با ملکوت و آسمان ها را به او بفهماند .
البته منظور این نیست که این جنبش در همه عرصه ها نوآوری به همراه داشته باشد، بلکه تمام تلاش این جنبش اسلامی باید در این باشد که جهت حرکت صحیح را به سایر علوم نشان دهد . مقیاس و میزان این جهت دهی آن بخشی از واردات است که از آن ناگزیر هستیم . ساختار دین ما، مانند ساختار علم پزشکی است که به محض ورود ویروس، واکسن آن را تولید می کند . دین ما نیز انسان را در مقابل آسیب های بیگانگان مصون می نماید و این انسان می تواند خود دست به تولید بزند، جامعه را بسازد و به واردات هم جهت صحیح بدهد . پس از تعریف انسان آرمانی، می توان به تولید پرداخت و آن وقت در تمدن خودمان، تولیداتی خواهیم داشت که اگر به انسان مدرن امروز ارائه دهیم، به راحتی می پذیرد .