ماهان شبکه ایرانیان

سلامت، پیر و جوان ندارد

بسیاری از افراد وقتی صحبت از سالمندی می‌شود، ناتوانی و بیماری به یادشان می‌افتد اما افراد سالمندی را می‌بینیم که با وجود سن بالا کار می‌کنند و به زندگی باتحرک مناسب خود ادامه می‌دهند

سلامت، پیر و جوان ندارد
بسیاری از افراد وقتی صحبت از سالمندی می‌شود، ناتوانی و بیماری به یادشان می‌افتد اما افراد سالمندی را می‌بینیم که با وجود سن بالا کار می‌کنند و به زندگی باتحرک مناسب خود ادامه می‌دهند. رمز موفقیت آنان چیست؟ چه نکاتی را برای سپری کردن دوران سالمندی بدون بیماری و عوارض باید رعایت کنیم؟
سلامت استخوان‌ها در سالمندان نقش مهمی در سلامت عمومی آنها ایفا می‌کند اما مواردی هست که اغلب نادیده گرفته می‌شود، در حالی که حفظ سلامت عمومی موجب تقویت بنیه سالمند شده و جلوی شکستگی‌ها گرفته می‌شود. با افزایش سن، انعطاف‌پذیری عضلات و اندام‌ها کم می‌شود و سرپا ایستادن به آسانی گذشته نیست. در این میان حتی کاهش مختصر بینایی و شنوایی هم موجب عدم تعادل سالمند می‌شود.
شاید با دانستن کلیدهای حفظ سلامت بتوانید استخوان‌ها و زندگی فعال خود را از آسیب حفظ کنید و همچنان سرپا و فعال باشید.

تقویت عضلات و کاهش وزن
 

عضلات هستند که از استخوان‌ها و مفاصل حمایت می‌کنند و هر چه قوی‌تر باشند، توانایی حرکت و فعالیت بیشتر می‌شود. با افزایش سن ناچارید با کاهش انعطاف‌پذیری و قدرت بافت‌های بدن دست و پنجه نرم کنید. متاسفانه اغلب سالمندان وقتی متوجه این تغییرات می‌شوند که دیگر خیلی دیر شده است یعنی وقتی به زمین افتاده و دچار حادثه می‌شوند، تازه به فکر ایمنی خود می‌افتند.
به این دلیل باید سه روز در هفته روزی 30 دقیقه ورزش‌های قدرتی و تعادلی انجام دهید. در این باره ورزش تای‌چی توصیه می‌شود. در این تکنیک، وزن‌تان در حین حرکت به نقاط گوناگون منتقل می‌شود و مطالعات نشان می‌دهد این ورزش خطر افتادن را کم می‌کند.
ورزش‌های ساده مانند قدم زدن، گام برداشتن در میان دو نرده طوری که حرکات جلو و عقب انجام شود، پیاده‌روی همراه با پرتاب توپ و گرفتن آن در برگرداندن ثبات حرکت بسیار موثر است.

حواس‌تان را تقویت کنید
 

شما سالمند عزیز تا زمانی که دخترتان شکایت نکند، متوجه نیستید چقدر صدای تلویزیون را بلند می‌کنید! لطفا به این موضوع توجه کنید؛ کاهش شنوایی وابسته به سن به این معناست که مژک‌های کوچک گوش داخلی شما به علت صدای بلند یا تغییر در گردش خون بدنتان که ناشی از بیماری قلبی یا دیابت است، تخریب شده و یا آسیب دیده‌اند. این مژک‌ها در حفظ تعادل هم نقش دارند و با ارسال پیام‌هایی به مغز موجب کنترل تعادل می‌شوند. با تخریب و یا آسیب این مژک‌ها، احساس سرگیجه می‌کنید و یا حس می‌کنید به جای آنکه روی زمین باشید، در یک قایق سوار شده‌اید! اگر بینایی شما هم آسیب دیده باشد، این حس بدتر شده و نمی‌توانید درباره دوری اشیا و آدم‌ها خوب و دقیق قضاوت کنید. برای آنکه ایمنی شما حفظ شود حتما برای سنجش شنوایی به پزشک مراجعه کنید. در صورت لزوم ورزش‌هایی به نام درمان‌های وسیتبولار به شما توصیه می‌شود تا مغزتان بتواند هر چه موثرتر با گوش داخلی شما ارتباط برقرار کند.

سلامت، پیر و جوان ندارد

خطر در خانه
 

متاسفانه بیشتر مشکلات و افتادن‌ها در سالمندان در جایی اتفاق می‌افتد که فکر می‌کنند امن‌ترین مکان دنیاست و آن هم جایی نیست به جز منزل خودشان! بیش از نیمی از افتادن‌ها در منزل سالمند اتفاق می‌افتد و آن هم به دلیل نامناسب و لیز بودن کف اتاق‌ها، حمام، آشپزخانه و دست‌شویی، ثابت نبودن فرش و زیراندازها و نبودن نرده در مکان‌هایی است که لازم است و باید باشد.
• از فرش و زیراندازهایی استفاده کنید که ثابت باشند و بهتر است در کف حمام هم از زیراندازهای مخصوص حمام که پلاستیکی بوده و لغزندگی کف حمام را ندارند، استفاده کنید. بهتر است در اطراف دیوار حمام نرده‌هایی وصل شود تا بتوانید با گرفتن آنها به آسانی حرکت کنید.
• موانع را در راه پله و پاگرد و یا کف اتاق به حداقل برسانید. کاغذ، کفش، جاکفشی، گلدان و سایر وسایل دکور همگی از موانع معمولی هستند که موجب افتادن و آسیب می‌شوند.
• کابینت آشپزخانه را طوری مرتب کنید که وسایل مورد استفاده در دسترس باشند.
• سیم، طناب و مواردی از این قبیل نباید سر راهتان باشند و آنها را در کناره‌های دیوار ثابت کنید.
• حتما در کنارتان چراغ قوه و یا هر وسیله روشنایی دیگر در دسترس باشد تا در تاریکی سردرگم نشوید.
• اگر حین حرکت در منزل و یا حیاط و حتی بیرون احساس عدم تعادل و یا ضعف می‌کنید، ضمن پیگیری موضوع و مراجعه به پزشک درباره استفاده از عصا و یا وسایل کمک حرکتی معطل نکرده و خجالت نکشید. همه آدم‌ها بدون استثنا در دوران سالمندی به این ابزار کمکی احتیاج پیدا می‌کنند. یادتان باشد که سلامت وجود نازنین شما همیشه در اولویت است.
منبع:http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان