به گزارش ایسنا، سرلشکر صفوی در این مراسم گفت: ممکن است خیلیها سردار همدانی را نشناسند. فردی بود که از بوران جنگ در کردستان تا پایان جنگ تحمیلی در جبههها حضور مستمر و موثر داشت و زمانی که سوریه دچار بحران شد، رفت تا از اسلام و اهل بیت علیهم السلام دفاع کند. جنگ در سوریه که جنگ با تروریستهاست، جنگ پیچیده و سختی است؛ در آنجا از دهها کشور از اروپا و چچن گرفته تا ازبکستان علیه نظام سوریه میجنگند اما شهید همدانی با فرماندهی عالی، ارتش سوریه و رزمندگان دفاع ملی سوریه را ساماندهی کرد.
وی همچنین اظهار کرد خیلیها تصور میکنند که سرداران صرفا انسانهایی زمخت و نظامی در حالی که کسی همچون شهید همدانی قلبی مالامال از لطف و سرشار از محبت و عشق به خانواده، مردم و مستضعفین داشت.
سرلشگر صفوی با اشاره به اینکه حمید حسام قلم توانایی در نگارش آنچه حقیقت وجودی سرلشگر شهید حاج حسین همدانی را تشکیل داده بود، دارد، گفت: خیلیها تصور میکنند که این شهید چون یک سردار بوده است عواطفی خشک داشته اما همه میدانیم که او سرشار از عاطفه و روحی لطیف داشت میورزید. از سوی دیگر اهل بکا بود. از همین رو ابعاد شخصیتی این شهید بسیار زیبا در کتاب بیان شده است. من او را از دوران ناآرامیهای کردستان، دفاع مقدس و تا دو روز پیش از شهادتش میشناختم.
وی یادآور شد: اگر صبر و استقامت بانوانی همچون خانم چراغنوروزی نبود بیشک رزمندگان نمیتوانستند دوام بیاورند چرا که آنها به درستی و عقلانیت شرایط را مدیریت کردند و به تربیت فرزندانشان پرداختند. بنابراین کتاب «خداحافظ سالار» باید الگویی برای همسران شهدا و رزمندگان باشد که خاطرات خود را ثبت کنند. این خاطرات برای ما الگوی زندگی است.
در بخش دیگر این مراسم سردار محمدرضا یزدی فرمانده سپاه تهران در سخنانی با اشاره به اینکه خانوادههای ما در ایران میخواهند فرزندانشان همچون شهدا پرورش یابند، گفت: برای والدین جامعه ما یک افتخار است که فرزندانشان همچون شهدا تربیت شوند. ما به این سبک از زندگی علاقهمند هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در زندگی شهدا هیچ نقطه تاریک و مبهمی نمیتوانیم پیدا کنیم. لحظه به لحظه زندگی آنها روشن است. ممکن است برای برخیها این سوال پیش آمده باشد که اگر شهیدانی همچون همت، باکری، باقری یا خرازی بودند اکنون چگونه زیست میکردند؟ باید به آنها یادآور شد که شهید همدانی هم از این نسل است. بدونشک این فرماندهان نیز مانند شهید همدانی بودند.
سردار یزدی گفت: شهید همدانی نشان داد که در عصری که ممکن است برخیها تردید داشته باشند میتوان خوب زندگی کرد. در زندگی و رفتار شهید همدانی نمیتوانیم هیچ تمایزی پیدا کنیم. او اگرچه لباس پاسداری به تن داشت اما با همه ارتباط برقرار میکرد و لباسش نیز نشان اقتدار در مقابل دشمنان بود.
در ادامه این مراسم سردار حمید حسام نویسنده کتاب «خداحافظ سالار» و از همرزمان شهید سرلشگر حاج حسین همدانی گفت: این فرمانده در طول سالهایی که با او بودم همواره از مسائل مختلف زندگی خود برایم صحبت میکرد اما هیچگاه در رابطه با همسرش مطلبی را نمیگفت. برای همین هنگامی که نزد خانم چراغنوروزی رفتم احساس میکردم که میتوان با آنچه که میدانم روایتهایی پررنگ را داشته باشم اما وقتی که با این خواهر صحبت کردم متوجه شدم که خود او نیز در کسوت زنانه یک شهید همدانی است و ناگفتهها آنقدر پررنگ بود که بخشی از زندگی سرلشگر شهید حاج حسین همدانی را پوشش میداد. بنابراین متوجه شدم که این بخش از زندگی آنها کتوم و پنهان مانده است.
وی گفت: من تصور میکنم که کتاب «خداحافظ سالار» یک زندگی به سبک اسلامی است و شهید همدانی و همسرش مانند دو هلال از ماهی هستند که در کنار یکدیگر بدر کامل را تشکیل میدهند.
این نویسنده گفت: هنگامی که کتاب به پایان رسید از اینکه تکلیفم در این زمینه پایان یافته است احساس خوبی به من داد اما از سوی دیگر حسرت خوردم و دچار این حس دوگانه شدم. شهید همدانی یک فرمانده فرهنگی تمامعیار و یک استاد ارتباطات بود.
حسام در رابطه با دلیل نامگذاری این اثر گفت: بخش نخست نامگذاری این کتاب یعنی عبارت خداحافظ مربوط به آخرین پیام شهید همدانی به همسرش است و سالار نیز یک سهگانه را که میتوان حضرت زینب(س)، خود شهید همدانی و همسر ایشان باشد چراکه حاجآقا در لابهلای صحبتهایش همسرش را سالار خطاب میکرد.
در بخش دیگر این مراسم پروانه چراغنوروزی همسر شهید همدانی گفت: او همواره در وصیتنامهاش به پشتیبانی از ولایت فقیه تاکید کرده است و اینکه نباید اجازه دهیم که ایشان تنها بماند.
به گزارش ایسنا، همچنین وهب همدانی فرزند شهید حاج حسین همدانی بیان کرد: پدرم به من توصیه میکرد که اینکه شما فرزند من هستید هیچ برتریای برای شما ندارد و اگر خودت به جایی رسیدی به دلیل همت خودت است. من اجازه نمیدهم از اسم یا عنوانم استفاده کنی. من پنج یا شش سال در محیطی کار میکردم که کسی نمیدانست این ارتباط را با شهید همدانی دارم و پس از آنکه پدر به شهادت رسید متوجه رابطه ما شدند.
گلعلی بابایی نویسنده کتب دفا مقدس نیز در این مراسم با ارائه گزارشی از نحوه نگارش این کتاب گفت: رنگآمیزی هنرمندانه خاطرات از ویژگیهای حمید حسام در نوشتن کتابهای دفاع مقدس است. حسام از دوران نوجوانی با شهید همدانی بوده و اولین فرماندهش محسوب میشود بنابراین خاطراتی از شهید همدانی دارد که شاید همسرش خبر نداشته باشید. به همیم خاطر خواننده در این کتاب با حوادث بسیاری مواجه میشود.
وی همچنین اظهار کرد: در سالهای اخیر زنانهنویسی جنگ در کشور افزایش یافته است یعنی هم مردان در مورد زنان مینویسند هم در زنان در مورد مردان جنگ. اما در این میان قهرمان اصلی نقطه مغفول مانده محسوب میشود البته در کتاب خداحافظ سالار این نقیصه برطرف شده و به هین دلیل خواننده را اشباع میکند.
به گزارش ایسنا، در بخش پایانی این مراسم با حضور سرلشگر سیدیحیی صفوی، سردار محمدرضا ایزدی، سردار حمید حسام و خانواده سردار شهید حاج حسین همدانی از کتاب «خداحافظ سالار» که شامل خاطرات همسر شهید همدانی است، رونمایی شد.
سردار شهید همدانی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و لشکر 27 محمد رسول الله (ص)،چند سال فرماندهی سپاه تهران را بر عهده داشت و در سال 1394 در دفاع از حرم حضرت زینب (س) در سوریه به شهادت رسید.