ماهان شبکه ایرانیان

چگونه ذهنمان را شاداب نگه داریم؟

همه ما می دانیم که با بالا رفتن سن، قوای عقل و منطق آدمی هم کاهش می یابد. اما این اتفاق قابل پیشگیری است

چگونه ذهنمان را شاداب نگه داریم؟
همه ما می دانیم که با بالا رفتن سن، قوای عقل و منطق آدمی هم کاهش می یابد. اما این اتفاق قابل پیشگیری است. در این مقاله مراحلی را معرفی می کنیم که می توانید در هر سنی، ذهن و فکرتان را جوان و هوشیار نگاه دارید:

1 ـ ورزش کنید:
 

بسیاری از دانشمندان عقیده دارند که فعالیت های بدنی و فیزیکی باعث تحرک و کار کردن درست عقل و قوای فکری می شود. تحریکات خونی بدن باعث می شود مغز بیشتر و بهتر کار کند. چرخش درست خون موجب می شود شما بتوانید ذهن تان را سالم نگاه دارید و عکس العمل های سریع و عاقلانه تری داشته باشید. همچنین فعالیت های بدنی باعث می شوند سلول های موجود در مغز رشد و تکثیر یابند و ذهن شما مانند یک ساعت کار کند.

2 ـ از ذهن خود کار بکشید:
 

فارغ التحصیل شدن از مدرسه به این معنی نیست که یادگیری و آموزش را رها کنید. اگر ذهن تان را درگیر آموزش و یادگیری کارهای جدید نکنید، به روند کاهش قوای فکری خود کمک کرده اید. یک زبان جدید یاد بگیرید، به طور منظم کتاب بخوانید یا حتی نواختن یک ساز موسیقی را یاد بگیرید. فکر کردن هم یکی از فعالیت هایی است که ذهن را درگیر می کند. فعالیت های روزانه ذهنی باعث قوی تر شدن مغز می شود، در نتیجه ذهن سالم تری خواهید داشت.

3 ـ سالم غذا بخورید:
 

خوردن غذاهای فست فود یا تنقلات مضر و بی فایده، تنها به بدن و فیزیک شما آسیب نمی رساند، بلکه قوای ذهنی تان را مختل می کند. خوردن غذاهای سالم و مقوی به ذهن شما این امکان را می دهد که سلول های خود را گسترش دهد و مواد مغذی مورد نیازش را از بدن تان بگیرد. غذاهایی که برای تقویت ذهن شما مفیدند عبارتند از: شاتوت، بروکلی، قهوه و آووکادو.

4 ـ استرس خود را مهار کنید:
 

آیا می دانید استرس، آسیب های فراوانی به سلول های ذهن شما وارد می کند؟ تنها این مسأله نیست، زمانی که دچار استرس و اضطراب می شوید، نمی توانید به درستی روی کارها و اعمال تان تمرکز کنید. استرس کنترل نشده ممکن است به افسردگی تبدیل شود یا بیماری های جسمی وخیمی به همراه داشته باشد.

5 ـ به اندازه کافی استراحت کنید:
 

اگر می خواهید ذهن تان هر روز منظم و دقیق کار کند، باید هر شب به اندازه کافی استراحت کنید. اگر نتوانید به اندازه کافی بخوابید، ذهن هوشیاری همیشگی را نخواهد داشت. البته زیاد از حد خوابیدن هم به اندازه کم خوابی مضر است. پس تعادل را حفظ کنید.

6 ـ تنها نباشید:
 

داشتن دوستان صمیمی چند فایده دارد. اول این که ارتباطات کلامی موجب تقویت حافظه و هوشیاری ذهن می شود. داشتن رابطه با دیگران باعث می شود شما فکر کنید و مشکلات را خود حل کنید، علاوه بر این داشتن دوستان زیاد از ابتلا به افسردگی و انزواطلبی جلوگیری می کند.

7 ـ کارهای روزانه خسته کننده خود را با هیجان آمیخته کنید:
 

انجام دادن یک سری کارهای روتین روزانه خسته کننده است. اما موجب می شود مانند یک خلبان اتوماتیک کار کنید. برای این که کارتان شما را خسته نکند، آنها را با هم ادغام کنید. راه های مختلفی را برای رسیدن به محل کارتان تجربه کنید. فعالیت های فوق برنامه جدیدی برای خود پیدا کنید. کارهایی انجام دهید که شما را به هیجان می آورند و ذهن شما را هوشیار و فعال می کنند.
منبع: نشریه راه موفقیت شماره 21.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان