ماهان شبکه ایرانیان

بیماری قلبی و توجیه بارداری ناخواسته

آیا بیماری قلبی بارداری ناخواسته را توجیه می‌کند؟   وقتی پای صحبت برخی از زوج‌های جوان می‌نشینم که از تجربه بارداری ناخواسته‌شان می‌گویند و علت آن را جویا می‌شوم، هر کدام به نحوی عدم استفاده‌شان از روش‌های مطمئن پیشگیری از بارداری را توجیه می‌کنند

بیماری قلبی و توجیه بارداری ناخواسته

آیا بیماری قلبی بارداری ناخواسته را توجیه می‌کند؟
 

وقتی پای صحبت برخی از زوج‌های جوان می‌نشینم که از تجربه بارداری ناخواسته‌شان می‌گویند و علت آن را جویا می‌شوم، هر کدام به نحوی عدم استفاده‌شان از روش‌های مطمئن پیشگیری از بارداری را توجیه می‌کنند.
یکی از این توجیهات، مبتلا بودن به نوعی بیماری قلبی است؛ مثلا می‌گویند چون فلان روز دچار تپش قلب شده‌ بودند یا در میان اقوام خود شخصی مبتلا به بیماری قلبی داشته‌اند، برای خودشان تشخیص بیماری قلبی گذاشته‌اند و به همین بهانه از روشی برای جلوگیری از بارداری ناخواسته استفاده نمی‌کنند!
این درست است که بعضی از مشکلات قلبی، محدودیت‌هایی را در استفاده از روش‌های پیشگیری ایجاد می‌کنند اما من قبل از هر چیز تقاضا دارم فقط وقتی برچسب بیماری قلبی به خودتان بزنید که به تشخیص پزشک متخصص و پس از بررسی‌های لازم، بیماری‌تان تایید شده باشد؛ مثلا اگر خانمی سکته قلبی داشته، منطقی است که همسرش با استفاده از روش مطلوب کاندوم، از وقوع بارداری ناخواسته پیشگیری کند و خانم از روش دیگری استفاده نکند. برخی از محدودیت‌های رایج در استفاده از قرص ضدبارداری عبارتند از: خانمی که هم‌اکنون درد قلبی شناخته‌شده دارد یا سابقه‌اش را داشته است، بهتر است قرص استفاده نکند تا مشکلش تشدید نشود؛ کسانی که سردردهای عروقی مانند میگرن دارند (بدیهی است که تشخیص میگرن باید توسط پزشک متخصص باشد، نه خودتان)؛ مبتلایان به بیماری‌های دریچه‌ای قلب که مشکل‌شان در حال پیشرفت است، نیز همین‌طور؛ افرادی که در مقطعی دچار عفونت قلبی (اندوکاردیت) بوده‌اند و تحت درمان و بستری قرار گرفته‌اند، خانم‌هایی که به هر دلیلی برایشان داروهای ضدانعقادی تجویز شده و خانم‌هایی که سابقه تشکیل لخته در عروق بدنشان دارند. موارد منع استفاده از آمپول‌های ضدبارداری نیز تقریبا با موارد منع استفاده از قرص‌های ضدبارداری مشترک است؛ یعنی بیماران قلبی که اختلال شدید انعقادی دارند یا سکته مغزی کرده‌اند یا مشکلات قلبی عروقی شدید دارند، نباید از این روش استفاده کنند؛ و همین‌طور کسانی که 4 مشخصه زیر را با هم دارند: سن بالای 45 سال، فشارخون بالای 16، ابتلا به بیماری دیابت و استعمال دخانیات. درباره آی‌یودی هم باید گفت خانم‌هایی که اختلال انعقادی دارند، بهتر است از آن استفاده نکنند اما تحقیقات امروز نشان داده‌اند در بیماران دریچه‌ای قلب که قبلا گفته می‌شد آیودی برایشان مناسب نیست، هیچ منع مصرفی وجود ندارد. برای بستن لوله‌ها هیچ مورد منعی در بیماران قلبی وجود ندارد و فقط خانم‌هایی که 2 شرط زیر را به تنهایی یا با هم دارند، بهتر است کمی صبر کنند.
1) در 3 ماهه گذشته، مشکلی مانند سکته قلبی یا مساله حادی داشته‌اند.
2) پزشک آنها تشخیص وجود لخته در عروق یا آمبولی ریوی (گیر کردن لخته خون در عروق ریوی) داده است.

پی نوشت ها :
 

*رییس اداره تنظیم خانواده

منبع: www.salamat.com

منبع:
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان