مصرف شکلات برای افرادی که مشکل ریفلاکس (بازگشت غذا از معده به مری دارند) و حس ترش کردن به آنها دست میدهد، مناسب نیست. این نظریه هم در مورد خود شکلات و هم در مورد محصولاتی که در آنها شکلات به کار رفته، صادق است؛ زیرا شکلات سبب باز شدن دریچه یا اسفنکتر بین مری و معده شده و ریفلاکس را به شدت تشدید میکند. به همین علت مصرف آن به افرادی که مشکل معده دارند، توصیه نمیشود. مشکل دیگر مصرف زیاد و غلیظ این نوشیدنی، ایجاد یبوست در افراد است؛ به خصوص اگر مصرف میوه و سبزی نیز ناکافی باشد. شکلات در عین حال فوایدی هم دارد.
امروزه ثابت شده که مصرف شکلاتهای سیاه یا تلخ برای سلامت قلب مفید است و خطر ایجاد تصلب شرایین یا گرفتگی عروق را کمتر میکند؛ زیرا کلسترول خون را تنظیم و از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند. البته متخصصان تغذیه و رژیمدرمانی میگویند مصرف بیش از حد شکلات میتواند خطرناک باشد و تنها توصیه به مصرف شکلات، خوردن یک یا 2 بار در هفته آن است. به علاوه، مطالعات نشان دادهاند که مصرف بیرویه این شکلاتها سبب اعتیاد به آنها میشود. در چنین شرایطی، در صورت در دسترس نبودن این شکلاتها، فرد معتاد احساس خستگی و افسردگی خواهد کرد.
از طرفی مصرف شکلات زیاد میتواند به افزایش وزن منجر شود و همین افزایش وزن مشکلات عدیدهای را برای فرد ایجاد خواهد کرد. یکی دیگر از مضرات استفاده از هاتچاکلتها یا شکلاتهای داغ باقی ماندن شکلات روی دندانها و تسریع روند فساد در آنهاست. همچنین خوردن شکلات زیاد میتواند مانعی در رسیدن مواد غذایی مفید به بدن باشد پس بهتر است به جای شکلات از غذاها و میانوعدههای مفیدتری استفاده شود و خوردن آن را تنها به یک گزینه برای ایجاد تنوع تبدیل کرد.
منبع:www.salamat.com