سرویس سبک زندگی فردا: جهاد بر شما مقرّر شد، در حالى که براى شما ناخوشایند است و چه بسا چیزى را ناخوش دارید، در حالى که خیر و صلاح شما در آن است و چه بسا چیزى را دوست دارید، در حالى که ضرر و شرّ شما در آن است و خداوند به مصالح امور شما دانا است و شما نمىدانید. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت تبیان میخوانیم.
کتِبَ عَلَیْکُمُ الْقِتالُ وَ هُوَ کُرْهٌ لَکُمْ وَ عَسى أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ
جهاد بر شما مقرّر شد، در حالى که براى شما ناخوشایند است و چه بسا چیزى را ناخوش دارید، در حالى که خیر و صلاح شما در آن است و چه بسا چیزى را دوست دارید، در حالى که ضرر و شرّ شما در آن است و خداوند به مصالح امور شما دانا است و شما نمىدانید.
نکتهها و اشارهها
اکراه از جنگ یا به خاطر روحیّه رفاه طلبى است و یا به جهت انسان دوستى و رحم به دیگران و یا بخاطر عدم توازن قوا و برترى دشمن است قرآن میفرماید شما آثار و نتایج جهاد را نمىدانید و فقط به زیانهاى مادّى و ظاهرى آن توجّه مىکنید در حالى که خداوند از اسرار و آثار امروز و فرداى کارها در ابعاد مختلفش آگاه است؛جنگ با همه سختىهایى که دارد آثار مثبت و فوایدى نیز دارد از جمله:
-توان رزمى بالا مىرود
-دشمن جسور نمىشود
-روح تعهّد و ایثار در افراد جامعه بوجود مىآید
-قدرت و عزت اسلام و مسلمانان در دنیا مطرح مىشود
-روحیّهى استمداد از خدا پیدا مىشود
-اجر و پاداش الهى بدست مىآید
-روحیّه ابداع و اختراع و ابتکار بوجود مىآید
آموزهها و پیامها
1. ملاک خیر و شر،آسانى و سختى و یا تمایلات شخصى نیست، بلکه مصالح واقعى ملاک است و نباید به پیش داورى خود تکیه کنیم"عَسى أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ"
2. کراهت و محبّت نفسانى، نشانه خیر و شرّ واقعى نیست"تَکْرَهُوا ...وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ ... تُحِبُّوا ... وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ"
3. جنگ و جهاد در راه دین، مایه خیر است "کُتِبَ عَلَیْکُمُ الْقِتالُ...وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ"
4. تسلیم فرمان خدایى باشیم که بر اساس علم بىنهایت به ما دستور مىدهد، گرچه ما دلیل آنرا ندانیم"وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ" (سوره بقره، آیه 216)