خبرگزاری فارس: انتشار اسناد آرشیو ملی بریتانیا نشان میدهد دولت مارگارت تاچر نخست وزیر وقت انگلیس در سال 1990 تجاوز عراق به کویت را فرصتی بینظیر برای فروش تسلیحات خود دید.
انتشار اسناد تازهای از آرشیو ملی بریتانیا نشان میدهد دولت مارگارت تجاوز عراق به کویت را فرصتی بینظیر برای فروش تسلیحات خودش میدانست.
به نوشته روزنامه گاردین، اسناد منتشرشده آرشیو ملی بریتانیا نشان میدهد که در جنگ عراق و کویت در سال 1990 میلادی، چطور وزرای دولت بریتانیا تقلا میکردند تا مطمئن شوند سازندگان تسلیحات این کشور از افزایش سفارشات سختافزار نظامی سود میبرند.
این اسناد شامل گزارشهای سری از الن کلارک معاون وزیر دفاع وقت بریتانیا است که شرح سفرهای خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس در آستانه آغاز جنگ، برای مارگارت تاچر نخست وزیر وقت بریتانیا ارائه میداد.
این جنگ فرصتی را برای دولت بریتانیا فراهم میکرد تا با فروش سختافزارهای جنگی ساخت خود، تسلیحات و تجهیزات جنگی منطقه را فراهم کند و به دنبال آن رابطهای قوی با این کشورها داشته باشد که تا کنون نیز ادامهدار بوده است.
کلارک در این سفرها دیدارهایی با امیر قطر و وزیر دفاع وقت بحرین داشت تا آنها را برای خرید تسلیحات انگلیسی تشویق کند. وی همچنین گفته بود، امارات، عربستان سعودی، مصر و اردن مشتریهای بالقوهای برای تسلیحات و تجهیزات جنگی انگلیس هستند.
کلارک در یکی از گزارشهایش تاکید کرده بود تبادل اطلاعات با کشورهای حاشیه خلیج فارس پیش از جنگ، ابزاری مناسب برای بازاریابی بود.
مساله فروش تسلیحات برای انگلیس آنقدر مهم بود که در یکی از اسناد آرشیو ملی بریتانیا آمده است ویلیان ولدگریو وزیر امور خارجه و کشورهای مشترکالمنافع، به دولت تاچر پیشنهاد کرده بود مساله حقوق بشر صدام را مطرح نکنند تا این سوال ایجاد نشود که چرا انگلیس با آنها معامله میکند و به آنها تسلیحات نظامی فروخته است.
گاردین تاکید کرد، انگلیس در یک دهه گذشته دومین فروشنده تسلیحات نظامی در تمام جهان و بعد از آمریکا بوده است.