به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در گزارش زیر به مهمترین رویدادهای عرصه فرهنگ و هنر در هفته گذشته میپردازیم.
**شجریان شاهنامه را در قاب نمایش به تصویر کشید/ "سی" هویت ملی را بازسازی کرد
کنسرت نمایش "سی" با تصویرگری داستان رستم و اسفندیار اجرا شد و موسیقی این اثر نیز با هدف بازسازی هویت ملی روی صحنه رفت.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، کنسرت نمایش سی به خوانندگیهمایون شجریان و نوازندگی و آهنگسازی سهراب پورناظری در فضای باز کاخ سعدآباد برگزار شد.
در این اثر، سه داستان «زال و رودابه»، «رستم و اسفندیار» و «رستم و سهراب» طی 100 تا 110 دقیقه اجرا شد. «سی» کاری از همایون شجریان و سهراب پورناظری، بر اساس سه داستان از داستانهای شاهنامه - زال و رودابه، رستم و اسفندیار و رستم و سهراب است.
موسیقی این اثر برگرفته از موسیقی نواحی، سنتی و معاصر ایران است و در بخشهایی موسیقی کلاسیک غربی را نیز میشنویم.
**دوره درمانم را پس از اتمام نمایش خسیس ادامه مى دهم/هر روز بیش از 10 سلفی با مردم میگیرم
بازیگر سریال «راه امشب» با اشاره به اینکه نمایش «خسیس» رونق را به تئاتر بازگردانده است، از عکسهای سلفی روزانهاش با مردم سخن گفت.
حسین محب اهری بازیگر عرصه تلویزیون، سینما و تئاتر در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگیخبرگزاری میزان گفت: این روزها به دلیل ایفای نقش در نمایش «خسیس» تمام زمان خود را به حضور در این اثر اختصاص میدهم و پیگیری ادامه مراحل درمانیام را به دوره پس از پایان این نمایش اختصاص دادهام.
وی ادامه داد: «خسیس» نمایشی شاد، جذاب و موزیکال است که تا اواسط شهریور در پردیس تئاتر تهران در خاوران روی صحنه رفته است. مدت زمان این نمایش دو ساعت و ربع است و از ساعت 20:30 آغاز میشود.
بازیگر سریال «معمای شاه» تصریح کرد: نمایش «خسیس» بسیار پرحجم است بهگونهای که علاوه بر بازیگران، یازده نفر بهعنوان اعضای ارکستر روی صحنه حضور دارند و مریم کاظمی بهعنوان کارگردان، این اثر را بهصورت موزیکال طراحی کرده است.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: در مدت یک سالی که از ساخت پردیس تئاتر تهرانزمان سپری میشود، تعداد تماشاگران نمایش "خسیس" به اندازهای بوده که با تعداد کل تماشاگران دیگر نمایشها در 5 سالن این پردیس برابری میکند.
**کتاب جدید داریوش اسدزاده در انتظار نشر/بازیگر خانه سبز: رمق چندانی برای بازگشت به دوره نمایشنامهنویسی ندارم
بازیگر سریال «خانه سبز» با بیان روایتی از تهران قدیم در کتاب جدیدش، از تئاتر بهعنوان تپش قلب یک جامعه سخن گفت.
داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت عرصه تلویزیون، سینما و تئاتر در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: زمانیکه جوانتر بودم در زمینه نگارش و کارگردانی نمایشنامههای پلیسی فعالیت میکردم و هنوز هم بسیاری از این نمایشنامهها را که مربوط به 60 سال قبل است را دارم.
وی ادامه داد: این روزها رمق چندانی برای بازگشت به دوره نمایشنامهنویسی ندارم اما برای اینکه خود را سرپا نگاه دارم، مشغول نگارش و ویرایش کتاب پنجم خودم هستم و با یک انتشارات هم درباره چاپ این کتاب صحبتهایی داشتهام.
بازیگر سریال « و خدا عشق را آفرید» تصریح کرد: کتاب جدیدم را درباره خاطراتم، تهران ولالهزار مینویسم و این اثر حدود 50 تا 60 عکس قدیمی دارد که خودم آنها را تهیه کردهام و مربوط به سالها قبل است.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: زمانیکه به تدریس در دانشگاه مشغول شدم، رشتههای مربوط به بازیگری تا این اندازه وسعت و گسترش پیدا نکرده بود و به همین دلیل در زمانهایی که به بازیگر زن و مرد نیاز داشتیم، در روزنامه آگهی میدادیم و از بین افرادی که حاضر میشدند، برخی اشخاص را انتخاب میکردیم.
بازیگر سریال «عشق گمشده» یادآور شد: پس از مدتی تدریس، متوجه شدم کشش لازم را برای ادامه این فعالیت ندارم و کمکم کنارهگیری کردم. به هرحال یک مدرس باید از اطلاعات کافی برخوردار باشد و پیش از هر مرتبه تدریس نیز مطالعهای داشته باشد.
**شهدای مدافع حرم از اسوهها و ذخیرههای انقلاب اسلامی هستند/ این عزیزان با شهادت به جایی رفتند که ما حسرت آنها را میکشیم
خواننده موسیقی ایرانی با اشاره به اینکه شهدای مدافع حرم از اسوهها و ذخیرههای انقلاب اسلامی هستند، گفت: این عزیزان با شهادت به جایی رفتند که ما حسرت آنها را میکشیم.
محمد گلریز خواننده موسیقی ایرانی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگیخبرگزاری میزان گفت: مسائلی مانند شهادت شهدای مدافع حرم را باید از نظر دین و نهضت عاشورایی حضرت اباعبدالله (ع) مورد توجه قرار دهیم و از این جهت تبریک بگوییم چرا که باعث افتخار است فردی بتواند در راه خدا و برای مردم کشورش به مبارزه بپردازد.
وی ادامه داد: شهدای مدافع حرم که افرادی از جان گذشته هستند، برای حفظ مرزهای کشورمان فداکاری کردند و اگر جوانان دلیری همچون شهید حججی نبودند، بعید نبود که چنین اتفاقهایی در داخل مرزهای ما هم به وقوع بپیوندد.
خواننده سرود خاطره انگیز "دریغا" تصریح کرد: شهدای مدافع حرم در حقیقت از ذخیرهها و اسوههای انقلاب اسلامی هستند که با فداکاری و از جان گذشتگی خودشان، رفتند تا امنیت را برای مرزهای ایران به ارمغان بیاورند. البته این عزیزان با شهادت به جایی رفتند که ما حسرت آنها را میکشیم.
**نگین صدقگویا و طراحی لباس/ روایت بازیگر به کجا چنین شتابان از استفاده نمادهای ایرانی در طراحی لباس
بازیگر سریال " به کجا چنین شتابان" با اشاره به استفاده از رنگهای روشن در طراحی لباس، از عالمگیر شدن نمادهای ایرانی در روند طراحی لباس سخن گفت.
نگین صدقگویا بازیگر عرصه تلویزیون و سینما درگفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: از مدتها قبل به دلیل علاقهای که به موضوع طراحی لباس داشتم، دورههای آن را سپری کردم و برای خودم و اطرافیان کار طراحی و دوخت لباس را انجام دادم، اما هیچگاه به صورت حرفهای این هنر را پیگیری نکردم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پوشیدن لباس سیاه در اسلام مکروه است، توجه به استفاده از رنگهای روشن در طراحی و دوخت لباسها از اهمیت بسیاری برخوردار است.
بازیگر سریال " به کجا چنین شتابان" تصریح کرد: با توجه به معیارهای داخلی، میتوانیم از روشهای طراحی لباس به شکل جدید آن بهره ببریم همانگونه که طراحیهای دیگر نیز لباسهایی مانند مانتو چند سالی است که بین مردم رایج است.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهارکرد: به طور طبیعی هر عنصر جدیدی که وارد میشود، بسیاری از مردم را به سوی خود جذب میکند و در این راستا توجه به چگونگی ترویج آن اهمیت بسیاری دارد چرا که انسان به طور ذاتی زیباپسند و تنوعپسند است.
صدقگویا یادآور شد: اگر روی لباسها طراحیهایی مانند پروانه یا گل نقش ببندد باعث جذاب شدن هر چه بیشتر آن لباس میشود و باید توجه داشته باشیم که چنین طرحهایی در تمامی فروشگاهها وجود دارد و همه از آنها استفاده میکنند.
**درویشعلیپور: فصل سوم محله گل و بلبل تغییری صد در صدی را تجربه میکند/ نظامدوست: بازتابهای خوبی را به خاطر نقش مامان نیاز دریافت میکنم
در متن زیر به آخرین وضعیت تولید مجموعه تلویزیونی " محله گل و بلبل" و اظهارات دو تن از عوامل این اثر درباره فصل سوم این مجموعه میپردازیم.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، تصویربرداری فصل دوم مجموعه تلویزیونی " محله گل و بلبل" اردیبهشت ماه به پایان رسید و بخشهای باقی مانده این مجموعه نیز در فاصله زمانی موجود تا آغاز ماه رمضان پخش شد و به اتمام رسید.
با توجه به استقبال ویژهای که از سوی مخاطبان مجموعه تلویزیونی " محله گل و بلبل"صورت گرفت، احتمال زیادی برای تولید این مجموعه ویژه کودکان در فصل سوم وجود دارد.
برخی از عوامل " محله گل و بلبل" نیز به موضوع تولید فصل سوم این مجموعه اشاره داشتهاند و کلید خوردن آن را دور از انتظار ندانستهاند که در ادامه این صحبتها را میخوانید.
محمد درویشعلیپور نویسنده " محله گل و بلبل" چندی پیش در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: ساخت فصل سوم "محله گل و بلبل" به آینده و اتفاقهایی که رخ میدهد، بستگی دارد و اگر فصل سوم تولید شود، با یک تغییر صد در صدی رو به رو خواهیم شد.
نویسنده مجموعه تلویزیونی "محله گل و بلبل" تصریح کرد: اگر من برای فصل سوم این مجموعه نیز نویسندگی را بر عهده داشته باشم، تغییرات بسیار زیادی را در ذهن دارم که آنها را عملی خواهم کرد.
**تصویربرداری فصل سوم شهرزاد چند روز پس از فصل دوم آغاز میشود/ در سری جدید لیسانسهها با سروش صحت همکاری میکنم
بازیگر سریال «لیسانسهها» با اشاره به آغاز تصویربرداری فصل سوم سریال «شهرزاد» چند روز پس از فصل دوم این مجموعه، از همکاری خود با سروش صحت در فصل دوم سریال «لیسانسهها» خبر داد.
آتنه فقیهنصیری بازیگر عرصه تلویزیون و سینما در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: این روزها مشغول ایفای نقش در فصل دوم سریال «شهرزاد» و همچنینمجموعه تلویزیونی «لیسانسهها» هستم.
وی ادامه داد: تصویربرداری فصل دوم «شهرزاد» همچنان ادامه دارد و قرار است تصویربرداری فصل سوم این مجموعه نیز با تعطیلی چند روزه پس از فصل دوم آغاز شود.
بازیگر سریال تلویزیونی «شیدایی» تصریح کرد: براساس بازخوردی که از برخوردهای مردم درباره فصل دوم سریال «شهرزاد» داشتهام، متوجه شدم تا اندازه بسیار زیادی این سریال را دنبال میکنند و به آن علاقه دارند.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: فصل نخست سریال «شهرزاد» از شخصیتها و روابطی برخوردار بود که برای مردم تازگی داشت اما هماکنون مردم با آنها آشنا شدهاند و بهخوبی چنین شخصیتهایی را میشناسند و در عین حال در فصل دوم «شهرزاد» اتفاقهای جدیدی بهوقوع میپیوندد که مخاطبان این رویدادها را پیگیری میکنند.
**عضو هیچ لابی و گروه خاصی نیستم/بودجههای سینمایی به نور چشمیها میرسد/برای ساخت فیلمهای ارزشی سنگاندازی میکنند/هنر دست دلالها افتاده است
کارگردان فیلم "راز مینا" گفت: ما متاسفانه از برخی بودجهها و هزینههای کلان که برای برخی فیلمها خرج میشود جا ماندهایم زیرا این بودجهها مخصوص نور چشمیهای خودشان است و برای ساخت فیلمهای ارزشی از این پولها خرج نمیکنند.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، عباس رافعی نویسنده و کارگردان ایرانی از جمله فیلمسازانی است که همواره با دغدغه ملی و مذهبی عمل کرده و در اکثر کارهایش شمهای از نگاه فرامرزی دیده میشود.
این کارگردان سینما از همان اول با ساختن فیلم "راز مینا" در سال 1375 و پرداختن به جنایات رژیم ستمشاهی نشان داد که در حوزه سینمای انقلاب یکی از پیشگامان و تازه نفسان این عرصه است.
حال پس از حدود دو سال دوری از سینما و ساخت آثاری همچون "فصل فراموشی فریبا"، "آزادراه" و "ملاقات" خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، به سراغ این کارگردان صاحب سبک سینمای ایران رفته و در خصوص روزهای کمکاری، مشکلات سینما و ساخت تازهترین اثرش با وی به گفتوگو نشسته است.
عباس رافعی در حال حاضر پیش تولید و یا تولید اثری را در برنامه کاری خود میبیند؟
متاسفانه هماکنون در پی ساخت کاری نیستم و هنوز پیش تولید اثر تازهام را آغاز نکردهام. برنامههایی دارم اما اگر بخواهم بگویم که در حال حاضر درگیر کاری باشم نه، اینطور نیست.
دلیل کم کاری شما در عرصه سینما در سالهای گذشته چه چیز بوده است؟
واقعیت امر اینکه شاید دلیل کم کاری و دوری من از سینما به این خاطر باشد که جزو هیچ دسته، گروه و لابی خاصی در سینما نیستم و همین مستقل بودن باعث شده تا این بلایا سر من بیاید و سالها بیکار باشم.
این به معنی آن است که به هیچ عنوان به کار ادامه نمیدهید؟ آیا این شرایط به شما تحمیل شده است؟
شرایط بسیار بد است و لابیگری سینما را فرا گرفته اما در عین حال دلیل دیگر کمکاری من به نوعی تبعید خود خواسته است. در حال حاضر چندین فیلمنامه آماده ساخت دارم اما برای شروع آنها انگیزه و ایجاد شرایطی مطلوب لازم بوده که هنوز مهیا نشده است.
سال گذشته صحبتهایی در مورد ساخت فیلم جدید شما بود؟ وضعیت ساخت این فیلم به کجا رسید؟
بله سال گذشته پروانه ساخت فیلمی به نام "کافه پولونیا" را دریافت کردم و قرار بود آن را بسازم اما هنوز بعد از گذشت یکسال شرایط تولید این فیلم مهیا نشده است.
کافه پولونیا اسم جالبی دارد. مضمون این اثر در چه موردی است؟
داستان کافه پولونیا روایتگر جنگ جهانی اول و مهاجرت لهستانیها و اروپایی به ایران آن زمان خواهد بود. زمانی که اروپا در آتش جنگ میسوخت اروپاییها به ایران آمده و پناهنده میشدند. حضور این مهاجرین به ایران در آن زمان با مهربانی و مهماننوازی ایرانیان همراه میشد، به گونهای که بعد از پایان جنگ بسیاری از آنها در ایران میمانند و البته هنوز هم هستند و در ایران زندگی میکنند.
تولید این فیلم چه زمانی رقم میخورد و آیا شما را در سیوششمین جشنواره فیلم فجر خواهیم دید؟
نه. این فیلم قطعاً به فجر امسال نخواهد رسید زیرا فیلمبرداری این اثر روندی طولانی را سپری کرده و ساخت دکور تهران در زمان جنگ جهانی کمی زمانبر است. به همین خاطر تولید و اتمام کافه پولونیا در سال جاری کمی دور از ذهن است اما در تلاش هستیم تا به زودی کلید بخورد.
**آخرین اخبار از پروژه جدید حاتمیکیا/به وقت شام در آخرین قدم قرار گرفت
ابراهیم حاتمیکیا سال جاری را با شروع فیلمبرداری آخرین ساخته خود یعنی فیلم سینمایی "به وقت شام" پشت سر میگذارد و بر اساس آخرین اخبار رسید به احتمال فراوان تا پایان تابستان فیلمبرداری این اثر را به پایان خواهد برد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، ابراهیم حاتمیکیا سال جاری را با شروع فیلمبرداری آخرین ساخته خود یعنی فیلم سینمایی "به وقت شام" پشت سر میگذارد و بر اساس آخرین اخبار رسید به احتمال فراوان تا پایان تابستان فیلمبرداری این اثر را به پایان خواهد برد.
به گفته هادی حجازیفر بازیگر این فیلم، گروه به سختی مشغول کار بوده و تولید به وقت شام شبانه روز ادامه دارد تا جایی که حجازیفر به هیچ وجه فعلاً به پیشنهادات دیگر فکر نمیکند.
چندی پیش احسان محمدحسنی رئیس سازمان اوج در نشست خبری این سازمان از رشد چشمگیر پروژه به وقت شام خبر داده بود. وی برآورد مالی این فیلم را 8 میلیارد تومان تخمین زده است.
محمدحسنی دلیل سکوت خبری در مورد پروژه به وقت شام را اینگونه تشریح کرد: حاتمی کیا ترحیح داده بی حاشیه پیش برود و من هم با همین دست فرمان پیش میروم.
وی افزود: مراحل پایانی فیلمبرداری سپری میشود و 70 درصد از ضبط آن به پایان رسیده و باید بگویم پروژه سختی است.
**شکست اقتصادی فیلم غیراخلاقی در گیشه/نهنگ عنبر یک گام تا تاریخساز شدن
جدول فروش هفتگی سینمای ایران با صدرنشینی فیلم "ساعت 5 عصر" اولین ساخته "مهران مدیری" برای دومین هفته متوالی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، جدول فروش هفتگی سینمای ایران با صدرنشینی فیلم "ساعت 5 عصر" اولین ساخته "مهران مدیری" برای دومین هفته متوالی منتشر شد.
این صدرنشینی در حالی اتفاق افتاد که فیلم مدیری نسبت به هفته گذشته با 100 میلیون تومان افت فروش روبرو شد. ساعت 5 عصر هفته گذشته را نیز با افتی محسوس روبرو بود.
از جمله نکات مهم جدول این هفته از سینمای ایران میتوان به رکوردشکنی فیلم نهنگ عنبر 2 اشاره کرد. این فیلم در حال حاضر پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران است و برای رسیدن به فروش 20 میلیارد تومانی تنها به 150 میلیون تومان دیگر نیاز دارد.
همچنین فیلم سینمایی "پاتو تو کفش من نکن" که از سوی اکثر منتقدین مورد سرزنش قرار گرفته و با بهرهگیری از مضامین مبتذل و غیراخلاقی سعی در فروش داشت پس از دو هفته تنها 300 میلیون تومان فروش داشته است.