مسجد جامع دلگشا

این بنا در محله دلگشا در کناره خیابان ساحلی بندر عباس، نبش بلوار طالقانی واقع شده و ظاهرا بنای قدیمی آن در سال ۱۷۵ ه.ق توسط زین العابدین ابوالقاسم اوزی بنا شده و در حدود سال ۱۳۵۴ ه ش به غیر از بخشی از شبستان آن کاملا تجدید بنا شده و گسترش یافته است.

این بنا در محله دلگشا در کناره خیابان ساحلی بندر عباس، نبش بلوار طالقانی واقع شده و ظاهرا بنای قدیمی آن در سال 175 ه.ق توسط زین العابدین ابوالقاسم اوزی بنا شده و در حدود سال 1354 ه ش به غیر از بخشی از شبستان آن کاملا تجدید بنا شده و گسترش یافته است.

بنای قدیمی مسجد مشتمل بر شبستان ستون‌دار با 12 ستون در میانه و ایوان های ستون‌داری در سه جبهه باختری، جنوبی و خاوری بوده است. از این بنا تاکنون بخش ستون‌داری در میانه شبستان جدید باقی مانده که تنها قسمت درخور توجه و مطالعه بناست. این بخش از شبستان دارای 12 ستون با ساقه‌ای استوانه‌های و پایه‌ای مکعب است که ستون ها در بالا توسط قوس های جناغی به هم‌دیگر اتصال یافته و زمینه را برای برپا داشتن مسطح تیر پوش فراهم ساخته اند.

ساقه و پایه ستون ها در تعمیرات اخیر با قطعات سنگ نما پوشش یافته است. سر ستون ها و بخش های فوقانی آن ها دارای تزیینات گچی است. بخش های جدید بنا و خاصه نمای بیرونی آن فاقد اصالت تاریخی و هنری است.

بخش قدیمی دارای ستونهای متعدد با سر ستون‌های گچبری شبیه به مسجد گله‌داری و مسجد دژگان است. عملیات بازسازی مسجد جامع دلگشا در سال 1384 آغاز شد و در سال 1387 به اتمام رسید. این بنا به شماره 1599 به ثبت آثار ملی ایران رسیده‌است

آدرس: بندرعباس، بلوار طالقانی

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

مسجد جامع دلگشا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر