تاریخ خبر : 1393/1/15 – به گزارش خبرنگار مهر، احمد مسجد جامعی پیش از ظهر جمعه پانزدهم فروردین ماه در نخستین برنامه کشف تهران در سال 93 از بقعه جوانمرد قصاب دیدن کرد. این بقعه دو بار از سوی سازمان میراث فرهنگی مرمت شده بود و اداره اوقاف نیز در این زمینه همکاری کرده است منتهی در بخش تزئینات درون بقعه، اداره اوقاف سنگ سیاه جدیدی را روی قبر انداخته و دور تا دور گنبد هلالی شکل آن را بنری با نقش کاشی های سنتی نصب کرده است که پشت این بنرها دیوار بقعه نم داده و ریخته بود. کف بقعه نیز با سنگ مرمر پوشیده شده است در حالی که بنای بقعه آجری بوده است.
در این باره احمد مسجد جامعی نوع مرمت این مجموعه را مورد انتقاد قرارداد و به فرماندار و مسئول میراث فرهنگی شهر ری اعلام کرد که باید مرمت این بنا به صورت اساسی با همکاری سازمان میراث فرهنگی انجام شود چرا که هزینه زیادی نیز ندارد. از سوی دیگر مسجد جامعی خواست تا در مرمت این بنا صنف قصابان نیز همکاری کنند چرا که جوانمرد قصاب یکی از قصابان زمان حضرت علی (ع) بوده است.
درباره صاحب این بقعه روایتهای مختلفی وجود دارد. احمدمسجد جامعی به نقاشی های قهوه خانه ای با موضوع جوانمرد قصاب اشاره کرد و گفت: می توان طرح هایی از این نقاشی ها در این مکان استفاده کرد.
در این بازدید یکی از اهالی محله جوانمرد قصاب در شهر ری خطاب به مسجد جامعی گفت: در دهه هفتاد تونلی از بیرون مجموعه به داخل بقعه کشیده شده بود و بسیاری از اشیای تاریخی مانند سکه ها، کوزه و حتی سنگ های قدیمی که از این مکان کشف شده بود را دزدیدند.
رحیم پور مسئول میراث فرهنگی شهر ری نیز در این بازدید گفت: اوقاف در نظر دارد تا پشت بقعه جوانمرد قصاب یک مکان فرهنگی بسازد که در صورت مطالعه و آسیب ندیدن این بنا، این مجموعه به یک مجموعه فرهنگی تبدیل می شود.
مسجد جامعی همچنین در بازدید از بقعه مقدسه بی بی زبیده اعلام کرد مرمت داخل بقعه و رنگی که روی دیوارها زده شده الهام گرفته از طرح های هندی است و رنگ آن به هیچ عنوان با بنای مذهبی همخوان نیست. در داخل این بقعه اداره اوقاف که متولی مرمت آن بوده است با ابتکار خودش آیینه کاری کرده است. مسجد جامعی نسبت به این موضوع نیز انتقاد کرد و گفت: این آیینه کاری به هیچ عنوان نشان دهنده قدمت این بنا نیست. در داخل بقعه بی بی زبیده گاوصندوق و اسپیلت های خنک کننده هوا نیز وجود داشت. محل نمازخانه این بقعه نیز با رنگ های آجری تزئین شده بود که مسجد جامعی خطاب به متولیان آن گفت بهتر بود برای انجام این کار با اداره میراث فرهنگی هماهنگ می شدید.
بازدید از مسجد افضلیه و قبر خانوادگی مرحوم لرزاده از دیگر برنامه های گروه همراه برنامه کشف تهران بود.
در این بخش نیز یکی از خادمان این مسجد خطاب به رئیس شورای شهر گفت: این مسجد در حال فرو ریختن است و ما اعتباری برای مرمت آن نداریم. این مسجد نهایتا 50 سال عمر دارد بهتر بود که آن را بازسازی می کردیم اما مسجد جامعی خطاب به او گفت این بنا با کاشی های قدیمی و خشت قدیمی اش اهمیت دارد ضمن اینکه متعلق به مرحوم لرزاده است و باید به همین سبک نگهداری شود، منتهی باید در مرمت آن میراث فرهنگی نیز به کمک اوقاف بیاید.