تاریخ خبر : 1393/02/10 – گروه گردشگری- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)صبح روز گذشته با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مسعود سلطانیفر در دیدار با ایرینا بوکووا گفت: ایران مجموعهای از نفیسترین آثار و بناهای تاریخی است و ما مصمم هستیم از این آثار حفاظت کنیم.
وی کاوش، حفظ و احیای بناهای باستانی و تاریخی را از سیاستهای دولت جدید در بخش میراث فرهنگی اعلام کرد و افزود: در راستای توسعه تعامل فرهنگی با کشورهای دیگر در تلاش هستیم تا زمینه بازدید گردشگران خارجی از این آثار را فراهم کنیم. وی با بیان اینکه روند ورود گردشگران خارجی به ایران و تمایل آنها برای بازدید از آثار تاریخی کشورمان رشد کرده است، خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساماندهی این بازدیدها را در کنار حفاظت از این آثار وظیفه خود میداند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: با توجه به تعداد قابل توجه بناها و سایتهای تاریخی در کشور، وظایف سنگینی برعهده این سازمان است و برای انجام آن به منابع، تجهیزات و امکانات بیشتری نیاز داریم، در این راستا اراده ما توسعه همکاری با یونسکو و سایر سازمانهای مرتبط است.
سلطانیفر همچنین در زمینه نقشآفرینی برای حفاظت از میراث فرهنگی کشورهای همسایه از جمله سوریه اعلام آمادگی کرد و گفت: آمادهایم در تعامل با یونسکو برای حفظ و احیای میراث فرهنگی این کشور تلاش کنیم.
وی در پایان برای مشارکت و نقشآفرینی در همه پروژههای یونسکو در منطقه ازجمله جادهابریشم، موضوع سوریه و همکاریهای کارشناسی اعلام آمادگی کرد.
بازدیدها باعث آسیب به سایتهای تاریخی نشود
ایرینا بوکووا، مدیر کل یونسکو نیز در این دیدار با ابراز خرسندی و تشکر از برنامهریزیهای انجام شده برای بازدید از میراث تاریخی و فرهنگی استانهای فارس، اصفهان و شهرستان بم، سفر به کشورمان را یکی از خاطره انگیزترین سفرهای خود اعلام کرد. وی دستاندرکاران سایتها، اماکن و بناهای تاریخی شهرهای مورد بازدید خود در کشورمان را آگاه و متخصص توصیف کرد.
مدیرکل یونسکو با اشاره به بازدید جوانان، دانشجویان و دانش آموزان از این آثار باستانی تاکید کرد: براین باور هستیم که سایتهای باستانی باید زنده باشند، از طرفی معتقدیم باید به گونهای برنامهریزی شود تا بازدیدها باعث آسیب به این سایتها نشود. وی خاطرنشان کرد: برای ما واضح است که گردشگران بسیاری به خاطر میراث فرهنگی غنی ایران به این کشور سفر میکنند. بوکووا حرکت به سمت گردشگری پایدار را راهی برای حفظ رسالت آثار و بناهای تاریخی و برقراری تعادل بین حفاظت از این آثار و توسعه آنها عنوان کرد و افزود: ما به دنبال توقف توسعه نیستیم و میدانیم که این موضوع به شکوفایی، اشتغال و بروز خلاقیتها میانجامد.
مدیر کل یونسکو گفت: پیام ما این است که برای حفظ این آثار کوشش کنیم و همه تلاشمان را برای حفظ این آثار که متعلق به جهان است، انجام بدهیم. وی در ادامه با اشاره به بازدید خود از میراث جهانی تخت جمشید پیشنهاد کرد که در کنار کارهای زیادی که انجام شده است تلاش شود، فرسایش این میراث عظیم جهانی کاهش پیدا کند. مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با بیان اینکه کاوشهای پارسه از مسائل دیگری است که تخت جمشید را مهم میکند، افزود: مساله دیگری که توجه شما را به آن جلب میکنم این است که محدوده ثبت جهانی این اثر تاریخی توسعه یابد؛ چرا که میتواند به ارزش این سایت فرهنگی کمک کند.
بوکووا با اذعان به وجود متخصصان توانمند کشورمان در حوزه میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: دفتر میراث معنوی برای ما حائز اهمیت است و میدانم این مرکز در تهران قرار است، کارهای مهمی انجام دهد. وی تاکید کرد: این یک دفتر برای ایران نیست، بلکه دفتر منطقهای به شمار میرود. مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با دعوت از مسوولان سازمان میراث فرهنگی برای پیوستن به پروژه مشترک جاده ابریشم گفت: قصددارم با قدرت هرچه بیشتر پروژه جاده ابریشم را پیش ببرم.
حفاظت از میراث فرهنگی سوریه وظیفه جدی یونسکو
وی همچنین از توجه مسوولان کشورمان به حفاظت از میراث فرهنگی سوریه در جریان جنگ داخلی این کشور تشکر کرد و افزود: در حال برنامهریزی برای برگزاری کارگاههای آموزشی برای کارشناسان میراث فرهنگی سوریه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: یک ماه پیش اقداماتی انجام دادیم و در این زمینه جلساتی با آقای بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد برای حفاظت از میراث فرهنگی سوریه داشتیم. پروژه جدیدی را با اتحادیه اروپا آغاز کردیم و نقشهای را برای مستند نگاری میراث فرهنگی سوریه در دست تهیه داریم که در راستای تهیه این نقشه از متخصصان سوری استفاده میکنیم. وی حفاظت از میراث فرهنگی کشور سوریه را وظیفه جدی سازمان ملل دانست و از دولت ایران دعوت کرد تا در این پروژه مشارکت کند.
به گزارش «ایرنا» معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری و ایرینا بوکووا مدیرکل سازمان علمی آموزشی یونسکو درباره همکاریهای دوجانبه از جمله حفظ و حراست از میراث فرهنگی تفاهم کردند. سلطانیفر ثبت آثار تاریخی ایران ازجمله نقشرستم در تخت جمشید را به عنوان پیشنهاد ایران در این مذاکرات اعلام کرد و گفت: قرار است این اثر خارج از سهمیه سالانه ایران در یونسکو به ثبت برسد. ایرینا بوکووا در سفر پنج روزه خود به ایران از بسیاری از آثار و مراکز فرهنگی و تاریخی ایران دیدن کرد.