ماهان شبکه ایرانیان

مجردها و متأهل‌ها

تجربیات یک مشاور از مشکلات مراجعان جوانش / ۱

حمایت عاطفی برای جوان‌ها به تنهایی کافی نیست. باید افق روشن برای این جوان‌ها ترسیم شود و شرایط بهبود پیدا کند.

تجربیات یک مشاور از مشکلات مراجعان جوانش / 1

جوان‌هایی که برای مشاوره به روان‌شناسان مراجعه می‌کنند دو دسته هستند؛ جوان‌های مجرد و جوان‌های متأهل. معمولاً حضور دسته اول یعنی ازدواج‌نکرده‌ها در مراکز مشاوره با طرح شکایت از آینده و اشتغال نامعلوم مطرح است یا اینکه با وجود تحصیلات دانشگاهی کار مرتبط با شغلشان را ندارند. در واقع، یک نوع احساس سرخوردگی در آنها وجود دارد. بیشتر مشکلاتشان حول محور مسائل اجتماعی و اقتصادی است. در همین ارتباط هم با خانواده‌های خود اختلاف دارند.

جوان‌های متأهل هم دو دسته‌اند: دسته اول آن‌هایی هستند که به صورت طولانی در دوران عقد هستند و دسته دوم هم زندگی مشترکشان را شروع کرده‌اند. دسته اول به دلیل اینکه وضعیت اقتصادی مشخصی ندارند و نمی‌توانند زندگی مشترکشان را به‌موقع شروع کنند یا به دلیل عدم‌تفاهمی که در ماه‌های اول عقد با آن برمی‌خورند، نیاز به مشاوره پیدا می‌کنند. در دسته دوم این گروه نیز به دلیل مشکلات ارتباطی و جنسی که با هم دارند و اینکه حرف همدیگر را درک نمی‌کنند یا نمی‌فهمند و در واقع به بلوغ عاطفی نرسیده‌اند، به مشکل برخورده‌اند و به مرکز مشاوره آمده‌اند.

بالاخره جوان تحصیل‌کرده موقعیت اجتماعی می‌خواهد. با فراهم‌شدن بستر اشتغال بسیاری از مشکلات حل‌شدنی است. با توجه به اینکه جوان در اوج انرژی جسمی و روانی قرار دارد، وقتی این انرژی مصرف نشود، مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. این وضعیت هزینه‌های زیادی را هم به خانواده و هم به جامعه تحمیل می‌کند که روی‌آوردن جوانان به اعتیاد یکی از تبعات بی‌توجهی به این گروه از جامعه است. حمایت عاطفی برای این دسته از جوان‌ها به تنهایی کافی نیست. باید افق روشن برای این جوان‌ها ترسیم شود و شرایط بهبود پیدا کند.

اما توصیه‌ای که باید به جوان‌ها در این خصوص داشت، این است که قرار نیست شرایط به صورت پایدار باقی بماند. شغل‌هایی که علی‌رغم میل باطنی و برخلاف تخصصشان دارند را باید به عنوان یک شغل گذرا نگاه کنند. شاید مجبور باشند که مشاغل متعددی را تجربه کنند؛ اما می‌توانند از این تجربیات در آینده بهره ببرند. جوان‌هایی که مشکل ارتباطی با همسران خود دارند و با همدیگر بر سر مسائلی اختلاف و درگیری دارند، نیز می‌توانند با مراجعه به مشاوران و روان‌شناسان بخشی از مشکلات خود را کاهش دهند. طبق تحقیقات روان‌شناسان، ازدواج‌ها در بهترین حالت برای هر فرد 80به20 است، به این معنی که در بهترین حالت همسران 80درصد از خصوصیات همدیگر را قبول دارند؛ بنابراین، بهتر است قبل از ازدواج بهترین فرد را که به خصوصیات افکاری و رفتاری‌شان نزدیک است انتخاب کنند، چرا که ایجاد تغییر در همسر بعد از ازدواج تقریباً غیرممکن است. شاید کسی تغییر کند، اما برای مدت کوتاه و گذرایی این اتفاق می‌افتد؛ مثلاً به لحاظ تیپ و ظاهر ممکن است، همسر شما تنها برای مدتی، بنا به خواسته شما رفتار کند. پس هر جوانی برای کم‌کردن مشکلاتش باید با دقت فکر کند و بعد تصمیم بگیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان