ماهان شبکه ایرانیان

بوم گردی روستایی ظرفیتی مناسب برای توسعه گردشگری

تاریخ خبر :۱۳۹۳/۱۰/۰۹-به گزارش خبرنگار ایرنا ، درباره مزیت هایی که گردشگری می تواند برای مناطق مختلف کشور داشته باشد، بارها سخن گفته شده و تجربیات جهانی نیز نشان می دهد که امروز صنعت گردشگری در حال تبدیل شدن به رقیبی برای صنایع نفت و گاز و خودرو است.

تاریخ خبر :1393/10/09-به گزارش خبرنگار ایرنا ، درباره مزیت هایی که گردشگری می تواند برای مناطق مختلف کشور داشته باشد، بارها سخن گفته شده و تجربیات جهانی نیز نشان می دهد که امروز صنعت گردشگری در حال تبدیل شدن به رقیبی برای صنایع نفت و گاز و خودرو است.

گرچه تامین زیرساخت های لازم نظیر هتل هایی با امکاناتی در مقیاس استاندارد جهانی برای توسعه گردشگری امری ضروری است ، اما به نظر می رسد نتیجه فراهم کردن این امکانات نیز نمی تواند حتما به جذب گردشگر بیشتر منجر شود.

انجام مطالعات دقیق و کارشناسانه در خصوص مزیت های موجود در استان های مختلف و شناسایی و استفاده بجا از آنها راه درست در شکوفا کردن صنعت گردشگری در کشور است و بر این اساس زیرساخت هایی مناسب با آداب و سنن و اقلیم هر منطقه از دیگر ضروریات محسوب می شود.

پیش از هر اقدام ، به دست آوردن آگاهی و درک صحیح از اینکه چه کار می خواهیم بکنیم و شرایط منطقه ای که می خواهیم گردشگری را در آن فعال کنیم، چیست؟ ضروری است و به همین منظور تدوین طرح جامع گردشگری متناسب با مزیت ها، شرایط، آداب و سنن و اقلیم هر استان نخستین گام خواهد بود.

در بسیاری از کشورها که پیشرفت قابل ملاحظه ای در زمینه جذب گردشگر داشته اند، روستاها محور اصلی برای توسعه صنعت گردشگری بوده است.

تجربیات این کشورها نشان داده که گردشگران تنها به دنبال هتل ها و اماکن اقامتی لوکس در شهرها نبوده و روستاها را به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری خود در نظر می گیرند.

بهره مندی از طبیعت ، وجود آداب و رسوم و سنن تمدنی ، استفاده از مواد غذایی سالم و هوای پاک از مزیت های روستاها است که در روستاهای استان مازندران این مزیت ها به طور ویژه دیده می شود.

گسترش بوم گردی در روستاهای سرسبز و زیبای استان مازندران در صورت تدوین طرح جامع و چشم انداز مناسب برای آنها می تواند به عنوان یکی از ظرفیت های اصلی و جذاب برای جذب گردشگر از داخل و خارج کشور محسوب شود.

علاوه بر این با شناسایی روستاهایی که از آب و هوای کوهستانی و بسیار مطبوع بهره مند هستند و ایجاد زیرساخت های مناسب می توان با تبدیل آنها به دهکده های سلامت، بخش قابل توجهی از گردشگران سلامت را نیز جذب کرد.

دلار بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: فعالیت در زمینه گردشگری سلامت جزو نیازهای ضروری منطقه است. گسترش چنین طرحی در منطقه ای نظیر کلاردشت می تواند جذابیت های بالایی داشته باشد.

وی افزود: باید به نحوی برنامه ریزی شود تا از مراکز درمانی دیگر بویژه پایتخت کمک گرفته شود تا بیمارستان احداث شود.

بزرگ نیا تاکید کرد : ظرفیتی خوبی برای توسعه گردشگری سلامت در استان مازندران وجود دارد و بسیاری از گردشگران از کشورهای حوزه خلیج فارس نیز متقاضی این موضوع هستند و بستر مناسبی فراهم است.

وی همچنین تاکید کرد که باید بسته فرصت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری سلامت در کلاردشت تهیه شود که این اقدام به طور قطع صورت خواهد گرفت.

گر چه سال ها پیش باید این ظرفیت شناسایی شده و از آن استفاده می شد، اما مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز تاکید می کند که این استان با توجه به ظرفیت های بالای گردشگری نیاز به طرح جامع و سند توسعه گردشگری دارد و به همین تصمیم بر این است که چنین طرحی تدوین شود.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت تدبیر و امید به توسعه گردشگری، خاطرنشان کرد که شاید پیش از این چندان توجهی به این صنعت مهم صورت نمی گرفت ، اما امروز همه به این نتیجه رسیده اند که گردشگری راه نجات است.

مسوولان مازندران امروز با وقوف به این موضوع مهم که علاوه بر کشاورزی، گردشگری نیز مزیت مهم استان محسوب می شود، درصدد برنامه ریزی برای توسعه استان با محوریت بخش گردشگری هستند و این صنعت بویژه در برخی از مناطق استان نظیر شهرستان کلاردشت می تواند به عنوان محور توسعه باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران نیز بر این موضوع مهم تاکید دارد که تضادی بین توسعه کشاورزی و گردشگری وجود ندارد و کشاورزی می تواند محصولی برای توسعه گردشگری باشد.

بزرگ نیا با تاکید بر اینکه امروز در بسیاری از کشورهای جهان کشاورزی و باغات و کشتزارها یکی از جاذبه های اصلی گردشگری است ، گفت : در دنیا اقامتگاه های مزرعه ای از بهترین مناطق گردشگری است و گردشگران بسیاری برای دیدن مزارع، باغات و شبی را در محیطی روستایی سپری کردن به کشورها سفر می کنند.

اقداماتی که تا کنون در زمینه گردشگری صورت گرفته تا حد زیادی بدون مطالعات دقیق بوده و هرگونه تامین زیرساخت بدون هدف گذاری و توجه به شرایط هر منطقه به طور قطع نمی تواند قابلیت های صنعت گردشگری در درآمدزایی را آشکار سازد که تا کنون نیز در کشور ما اینگونه بوده است.

مطالعات پیش زمینه درباره گردشگری بویژه در زمینه بوم گردی روستایی در استان مازندران و ایجاد فهم مشترک از ضرورت گسترش گردشگری و علاوه بر این آموزش روستاییان درباره نوع زیرساخت سازی و نحوه برخورد با گردشگران از مواردی است که به عنوان گام های نخست باید هر چه زودتر عملی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران نیز تاکید می کند که تنها یک فرصت پیش روی استان قرار دارد و آن هم توسعه پایدار گردشگری است و باید دانست که محیط زیست و کشاورزی نیز پیش نیاز توسعه گردشگری است و نباید از هیچ کدام غافل شد.

برای آغاز مطالعات در زمینه توسعه گردشگری و بوم گردی می توان از ظرفیت های علمی دانشگاه ها و مراکز علمی بخوبی استفاده کرد. این اقدام نه تنها می تواند به دریافت فهم مشترک از گردشگری بیانجامد ، بلکه مطالعات صورت گرفته در مراکز علمی کشور را نیز کاربردی خواهد کرد.

بوم گردی روستایی ظرفیتی مناسب برای توسعه گردشگری

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان