ماهان شبکه ایرانیان

روستای امیرایوب

روستای امیرایوب در۸۵کیلو متری شهر نورآباد ممسنی قرار دارد و آخرین نقطه استان فارس به حساب می آید این روستا به روستا های پهون جلیل ودشت ودیلگون وطسوج منتهی می شود این روستا دارای آب هوایبسیار خوب ومعتدل ومردمانی خون گرم ودلسوز ومهمان نواز می باشد

روستای امیرایوب در85کیلو متری شهر نورآباد ممسنی قرار دارد و آخرین نقطه استان فارس به حساب می آید این روستا به روستا های پهون جلیل ودشت ودیلگون وطسوج منتهی می شود این روستا دارای آب هوایبسیار خوب ومعتدل ومردمانی خون گرم ودلسوز ومهمان نواز می باشد . و دارای جوانانی قوی،غیرتمند وخوش برخورد وخوش تیپ و بسیار بامرام می باشد که به اعتقاد این حقیر در تمام دنیا لنگه ندارند.

این روستا دارای محصولات کشاورزی جو ، گندم ، نخود ،عدس(گندی) ، خیار(بالنگ)،تماتم وبادمجون ،کدی و ….و محصولات باغی : سیب ،انار، گردو ، انگور، هلو زردآلو ، شفت آلو ، گلابی و …. می باشد .(البته این محصولات متعلق به قبل از نصب کنتر اب و کوپنی شدن آن بوده و لته کاری و تماتم متأسفانه دیگر تعطیل شد).

جمعیت روستای امیرایوب حدود 4٠٠ نفر در قالب یکصد خانوار بوده که در فصل تابستان به دلیل هوای مطبوع و دلنشین و نسیم دلنواز بونو به 700 نفر نیز می رسد و به قول تاته صیدال (نیلن یه گلپ دو ترش بخریم که ایریزن سرمون ” که تاته مو عربتم ” ) این روستا دارای یک مدرسه راهنمایی و یک مدرسه ابتدائی است (که متأسفانه مدرسه راهنمایی از سال 1386 تا کنون به دلایل مختلف از جمله کمبود دانش آموز تعطیل است) ودارای امکاناتی نظیرآب،برق،تلفن،جاده آسفالته وپوشش ماهواره ای تلویزیونی است و اخیراً هم طرح پرورش ماهی خوشبختانه در دست اقدام است .

رودخانه معروف این روستا دو رود به نامهای رود سور(شور) و رود شیرین می باشد که رود شور از ارتفاعات کوه ساورد و دیلگون سرچشمه میگیرد ورود شیرین از منطقه طسوج ضلع شرقی کوه ساورد سرچشمه گرفته و در نزدیکی روستای امیرایوب در منطقه ای بسیار باصفا به نام دو رووه (سه گدار) به هم متصل شده وبعد از عبورازمنا طقی مانند سرآستانه(سراسخونه) و اشکفت شاه و….به دریای خلیج فارس می ریزد جالب اینکه فقط یک نوع ماهی (ماهین) بسیار خوشمزه احتمالا قباد در این رودخانه ها وجود دارد که متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل صید بی رویه و وجود موتور برقهای علیسین و خداکرم دیگر اثری از ماهی دیده نمی شود .

تنگ رود مرغزاری بسیار باصفا و دلنشین بوده و دارای چشمه های متعدد و زیبایی بوده که در فواصل کوتاه در کنار رود شیرین از دل زمین می جوشند و تفرجگاهی مناسب برای گردش می باشد. البته با کم لطفی دوستان و کمی هم ولایتی های عزیز محدوده باغهای ساحل رودخانه فرسوده شده که متأسفانه از صفای اولیه آنها کاسته شده است….!!!!

ازحیوانات اهلی این روستا می توان به گاو ، بز ،اسب و الاغ (نوپالون چفکین) به تعدات موهای سر کچل من اشاره کرد.

ازجاذبه های گردشگری این روستا می توان به منطقه تنگ رود ، مالچه، پرشکفت ، نر وول ،کنگلک، گوصحرا، پسکل وکوه های سر به فلک کشیده بونو و زرآورد اشاره کرد.

گیاهان موجود در منطقه امیرایوب:

حدود 90 تیره از 150 تیره گیاهی ایران معادل 60 درصد، تعداد 430 جنس از 1215 جنس گیاهی ایران معادل 35 درصد، تعداد یک هزار و 201 گونه گیاهی از هفت هزار و 502 گونه گیاهی ایران معادل 16 درصد و تعداد 50 گونه آندمیک معادل 17 درصد کل گونه های آندمیک ایران در منطقه امیرایوب، دیده می شود.

دارا بودن تعداد 128 گونه دارویی، 110 گونه زیستی وحشی و 61 گونه خوراکی وحشی بیانگر ارزش دارویی ، خوراکی و مرتعی منطقه زیبای امیرایوب است .

درختان : بلوط ، بنه (پسته وحشی )، ارژن ، کیکم (افرا) ، خینجوک (کله خونگ ) ، صنوبر، سماق ، تمشک ، گز ، نارون ، سنجد ، انجیر وحشی(کوزیر) ، زبان گنجشک(بینو) ، پلاخور(شن ) ، زالزالک(سیسه) ، بادام کوهی ، بادام وحشی ، زرشک وحشی ، اورس (وُل ) ، گلابی وحشی (اَنگِچ ) ، گیلاس وحشی (تُگ ) ، آلبالوی وحشی (تاگ ) ، دافنه (خِشک ) ، محلب ، شیرخشت ، چنار ، بید وگردو از مهمترین گیاهان درختی و درختچه ای این منطقه به شمار می روند.
گیاهان داروئی و زیبای :

درمنه(درمه) ، بومادران( برنجاس) ، آویشن(اوریشم) ، پونه کوهی(پیهن) ، زرآبی ( چای کوهی=زراویی ) ، بابونه ، خاری ، پشموک ، توت سهری(تیتره) ، آب لیله(اولیلو) ، میخک ، چویل ، کارده ، ریواس ، پیاز وحشی (تره ) ، ختمی وحشی ، لیزک (بن سرخ ) ، کتیرا(گول کتیرا) ، گل گاوزبان(زون گووری) ، بیلهر ، لوپو ، خاکشیر و پرسیاوشان نیز از جمله گونه های دارویی منطقه زیبای امیرایوب است.

روستای امیرایوب از دیرباز بزرگان زیادی در دل خود پرورانیده و پستی و بلندی های زیادی را پشت سر گذاشته است ، جوانان تحصیل کرده و بسیار فهیمی به جامعه تحویل داده که دارای مسئولیتهای بزرگ و خطیری در سطح کشور می باشند .امیدواریم که در پناه ایزد منان این یکدلی و صمیمیت و پیشرفتها مستدام باشد.

روستای امیرایوب

روستای امیرایوب

روستای امیرایوبروستای امیرایوب

روستای امیرایوب

روستای امیرایوب

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی