اگر شما کودک بودید و هرجایی که کارتان گیر میافتاد گریه میکردید، همهچیز حل میشد و به آنچه میخواستید به دست میآوردید؛ اما حالا شما بزرگشدهاید، گریه کردن برای اهدافی که میخواهید به دست بیاورید مخصوصاً در محل کار، بر اساس مشاهدات و نتایجی که از تحقیقات بهدستآمده است، نشان میدهد که شمارا از هدفتان دور خواهد کرد. همراه بنیتا باشید.
Credit: Getty Images
نتایج سه سری آزمایش که در مجله روانشناسی اجتماعی بریتانیا به چاپ رسیده است، از هزار نفر در مورد عکسی مشخص نظرخواهی کردهاند و این نظرات را ارزیابی کردهاند. در عکسی که به همه نشان دادهشده بود، شخصی بود که در دو حالت اشک ریختن با اشکهایی که معلوم بود و کسی دیگری که اشک نمیریخت (دقیقاً درهمان حالت) نشان دادهشده بود. واکنش مردم به عکسی که در آن شخص گریه کرده بود و اشکهایش معلوم بود، همانطور که انتظار میرفت این بود که این فرد مهربانتر، غمگینتر است و آنها دوست داشتند که به او دررسیدن به چیز که برایش گریه میکند یاری دهند، اما نکتهای که وجود داشت این بود که همگی به عدم شایستگی او در مواقع حساس کاری اشاره کردند. سؤال دیگری که از این افراد پرسیده شد این بود که اگر یک روز به محل بروید و رئیس از شما بخواهد که کار مهمی را باید تمام کنید، دوست دارید با کدامیک از افراد مشارکت کنید و او را بهعنوان همکار خودتان انتخاب کنید؟
بر اساس گفته نیلز ون دن ون، استادیار بازاریابی در دانشگاه تیلبورگ هلند ویکی از نویسندگان همین مقاله، مردم علیرغم اینکه دوست دارند به کسی که اشک میریزد کمک کنند دوست ندارند با او در انجام کاری مشارکت داشته باشند، گویا اشک ریختن نشان از سستی و عدم توانایی در حل مشکلات است. آنها کسی که اشک در صورتش دیده نمیشد را بهعنوان کسی که دوست دارند از او کمک بگیرند انتخاب کردند. ما هنوز دلیل قانعکنندهای برای گریه مردم نداریم، ولی میدانیم که اشک ریختن نشان از عدم توانایی در کنترل خودتان در شرایط نهچندان سخت است. اینکه چرا مردم در مواقع حساس شروع به گریه میکنند از تحقیقاتی است که محققان سالها است درگیر آن هستند. یک نظریه برجسته وجود دارد که نشان میدهد گریه کردم سیگنالی به عدم توانایی در مقابل مشکل و تقاضای کمک از دیگران است تا بتوانید با استفاده از احساسات آنها را تحت تأثیر قرار دهید تا به شما یاری دهند.
همانطور که در این تحقیق هم ثابت شد گریه گردن باعث افزایش تلاش مردم برای کمکرسانی به فرد میشود اما باید در محیط کاری کمی محتاطتر عمل کرد، گریه کردن در محیطی که همهچیز بر اساس شایستهسالاری است نباید شما خودتان را کسی سستعنصر و ناتوان در برابر مشکلات بدانید. گریه کردن راهی نیست که شما از آن در محیط کارتان برای کمک خواستن از هرکسی استفاده کنید. بر اساس گفته نویسندگان این مقاله، محل کار جایی است که همه در رقابت هستند و نباید شما خودتان را سست نشان دهید.
بر اساس آماری که از این تحقیق بهدستآمده است، 74 درصد مردم خانه را برای گریه کردن انتخاب میکنند و 6 درصد گزارش کردهاند که در محل کارشان گریه میکنند. این آمار خوشبینانهای است.