دنبال کار گشتن کار سختی است. اما سختترین قسمت آن است که بخواهید رزومه خود را در یک ورق کاغذ خلاصه کنید. اما این کار لازم است. اگر مرتبا رزومه خود را به جاهای مختلف میفرستید و جوابی نمیگیرید شاید به دلیل این باشد که اشتباهات رایج در رزومهنویسی را تکرار میکنید.
در دنیایی ایدهآل، هر کسی تنها بر مبنای شایستگیها و دستاوردهایش مورد قضاوت قرار میگرفت و بر این اساس به مصاحبه دعوت میشد. اما حقیقت آن است که کارفرما تنها چهار ثانیه به برگه رزومه شما نگاه میکند و سریع تصمیم میگیرد که آیا دعوت از شما ارزشش را دارد یا نه.
به این ترتیب است که باید اثری سریع از خود به جا بگذارید. باید رزومه خود را به نحوی تنظیم کنید که کارفرما با دیدن آن متقاعد شود که شما را دعوت کند. برای این کار باید از اشتباهات رایج در نوشتن رزومه خودداری کنید. 11 اشتباه رایج را برای شما لیست کردهایم.
1. پرداختن به کارهای قبلی به جای دستاوردهای قبلی
اگر نویسنده هستید، کارفرمای احتمالی شما خبر دارد که نویسنده هستید. اگر تکلمدرمانگر هستید، موسسهای که به آن مراجعه کردهاید خبر دارد که این کار را انجام دادهاید. چیزی که باید نشان دهید این است که چرا از بقیه افرادی که رزومه دادهاند بهترید. نوشتن این که چه مسئولیتهایی داشتهاید به اندازه این که چه چیزهایی تولید کردهاید مهم نیست. هر مسئولیتی که نوشتهاید را ببینید و از خود بپرسید: خب که چه؟ آیا این را بهتر میتوانم توضیح بدهم؟ این که توضیح دهید چرا این کارها را انجام دادهاید است که مهم است.
2. نوشتن تحصیلات در بالای رزومه
اگر در دانشگاه بسیار سطح بالایی تحصیل نکرده باشید، نوشتن نام دانشگاه در ابتدای رزومه چیزی را برای شما تغییر نمیدهد. تحصیلات خود را در ابتدای رزومه نیاورید، مگر آن که همین اخیرا فارغالتحصیل شده باشید یا این که دانشجو باشید. کارفرمایان انتظار دارند که تحصیلات شما را در اواخر رزومه ببینند و انتظار دارند ابتدا تجربیات مرتبط شما را ببینند. اگر تحصیلات شما برایشان خیلی مهم باشد، در پایین رزومه آن را خواهند دید.
3. طولانی کردن بیش از حد رزومه
البته لازم نیست رزومه شما در یک صفحه خلاصه شود، اما اطلاعات غیرضروری را از آن حذف کنید. بله، جالب است که شما به شکل جدی ورزش میکنید، اما آیا این موضوع به کاری که دنبالش هستید ربط دارد؟ خیلی نگران جاهای خالی در رزومه نباشید. بهتر است که مهارتها و تجربیات مرتبط خود را پررنگ کنید و در جلسه مصاحبه بیشتر درباره خودتان توضیح بدهید، تا این که رزومه خود را با اطلاعات نامربوط پر کنید و به مصاحبه دعوت نشوید. اگر رزومه شما کلمات زیادی داشته باشد، احتمالش هست که شما را نادیده بگیرند چون زیادی نوشتهاید. پس این اشتباه را نکنید!