اندک زمانی پس از حمله آمریکا به عراق و سقوط صدام در این کشور، تعدادی از اتباع عراقی که برای فرار از جنگ وارد ایران شده بودند، در حالی که لباسهای بلند مشکی و شال سبز به تن داشتند، پس از حضور در نماز جمعه برخی شهرها از جمله تهران و قم به یکباره شعارهایی در حمایت از سید حسنی سر دادند. شاید در این زمان کسی توجه خاصی به این نام نداشت، اما به دلیل تبلیغات پنهان و آشکار مشخص شد که سید حسنی، فردی است که ادعا میکند نماینده حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و بنابر ادعای خود، وظیفهاش در این مقطع زمانی، آماده سازی بستر مناسب جهت یاران حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، برای ظهور آن حضرت است.
پس از شروع فعالیت مریدان سید حسنی، برخی او را از اتباع ایرانی مستقر در کربلا میدانند. گزارشها حاکی است وی و مریدانش فعالیتهای خود را به صورت گسترده در کرج آغاز کردند و در اولین مرحله همانند دیگر مدعیان ارتباط با امام زمان، سعی در جذب مرید از میان زنان ساده دل را داشت و سپس به آنها دستورات و رهنمودهای خاصی ارائه کرد.
مرد همیشه پنهان
اگر چه سید حسنی که هویت واقعی او همانند چهرهاش پنهان است، در شهرهای مختلف هواداران و شاگردانی دارد، اما شاگردان وی اغلب موفق به دیدار او نمی شوند و تنها از راه سرشاخهها و به طور غیر مستقیم با او ارتباط برقرار میکنند.
گفته میشود، هر مریدی در صورتی موفق به دیدار و ملاقات با فرد مدعی میشود که مراحل ویژه عرفانی را طی و به دستورات وی عمل کند تا به مقامی برسد که بتواند اجازه ملاقات با سید را پیدا کند. برخی از مریدان این فرد به او لقب «مرد همیشه پنهان» را دادهاند.
از جمله شگردهای تشکیلات سید حسنی این است که آنها، ابتدا بانوان مذهبی را شناسایی و سپس با دریافت مشخصات، به قول خود طالع آنها را رصد کرده و برای هر یک از آنها به نام 14 معصوم (علیه السلام)، ستاره و نوری در نظر گرفته و دستورهای خاصی را به این بانوان ارائه میکنند.
این دستورات عمدتا ریاضت در عبادت بوده و ساعتها در طول شبانه روز ادامه پیدا میکند.
ذکر «به حق سید»
تحقیقات نشان میدهد، هر کس به جمع مریدان و هواداران سید حسنی پیوست، باید از افشای راز ارتباط خود به طور جدی خودداری کند. هر فرد تازه وارد به جمع، باید این نکته را بپذیرید که سید حسنی با امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در ارتباط است.
از جمله دستورهای وی در عبادت شاگردان و هواداران این است که در یکی از نمازها که به نام قائم آل محمد (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شهرت دارد، شاگردان پس از نماز سر بر سجده گذارده و پس از اذکار یاالله، یا کریم و یا ربا 351 مرتبه ذکر «به حق سید» را بیان کنند.
توزیع سی دی
همان گونه که اشاره شد، طرفداران سید حسنی برای معرفی وی در شهرهای مختلف مبادرت به تهیه حلقههای فیلم و سی دی کردهاند.
در یکی از این سی دیها وی در حالی که لباس سبز رنگی به سبک سیدهای عراقی به تن دارد و چهره خود را با نقاب سفیدی پوشانده است، در زیر یک تصویر منتسب به یکی از امامان (علیه السلام) عنوان میکند: من وظیفه خطیری به عهده دارم و ای ملت ایران ! این آخرین حجت من بر شماست؛ زیرا ایران کربلای ثانی است و این پیک حضرت مهدی در اوج حقارت و اتمام حجت به دوستان و یاران و سربازان گمنام هشدار میدهم تنها برای حفظ میراث عشقهای خفته ایران زمین.
وی ادامه میدهد: من شما را به حقیقت دعوت میکنم تا از سیطره قلبتان به صراط مستقیم هدایت شوید. پس بدانید بدون اجازه او برگی از درخت فرو نمی افتد. پس خود و شما را به توبه دعوت میکنم و....
فرد مدعی در ادامه به آیاتی از کلام الهی اشاره و برخی از واژههای قرآنی را به غلط تلفظ میکند و با اشاره به کلامی از حضرت مولا علی (علیه السلام) میگوید: بر لغزش جوانان خرده مگیرید و.... یکی از افراد که درباره ادعاهای این فرد تحقیق و بررسیهای جامعی صورت داده است، میگوید: این فرد با استفاده از نوع پوشش و حتی عمامه سبز رنگی که به سر دارد، قصد کسب قداست برای خود را دارد. ردای سبز و عمامه وی عمدتاً مربوط به کشور عراق است. وی عنوان میکند، پوشاندن چهره به پارچه سفید و جذب مریدان در شهرهای مختلف و ارائه رهنمودهای خاص درباره عبادت و غیره، از جمله فعالیتهای این فرد مدعی است که پیش از این ادعا میکرد با امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در ارتباط است، اما پس از سی دیهای منتشره، وی با معرفی خود به عنوان پیک حضرت، به نوعی میخواهد با مردم اتمام حجت کند. وی اضافه میکند: بیشترین سی دیهای تهیه شده از این فرد، در ایران، شرق تهران توزیع شده است.
به گفته مقامات عراقی، وی قبلا دانشجوی دانشگاه بصره بود که از سال 1996 به بعد وضعیت نامشخصی داشت و در سال 2003 با ادعای یمانی بودن، ظاهر شد. استاندار ناصریه عراق درباره وی اعلام کرد که احتمالا رژیم صهیونیستی در هدایت این گروه نقش دارد.
منبع مقاله:
جمعی از نویسندگان؛(1388)، کژراهه (گزارشهایی از فرقههای نوپدید و عرفانهای دروغین)، تهران: موسسه جام جم، چاپ اول.