در طول چند دههی گذشته، میلیونها آمریکایی به دیابت نوع 2 مبتلا شدند. مطالعات نشان داد که تقریبا یک سوم افرادی که ازا ین بیماری مزمن رنج میبرند، از بیماری خود آگاه نیستند. این بیماری به دو دلیل ایجاد میشود: 1) غدهی پانکراس میزان انسولین مورد نیاز به منظور حفظ سطوح نرمال گلوکز را تولید نمیکند و 2) این سلولها به انسولین مقاومت نشان میدهند. در صورتیکه این بیماری در طولانی مدت نادیده گرفته شود، میتواند اثرات جانبی بر اندامهای مختلف از جمله قلب و کلیه وارد کرده و بسیاری از عملکردهای اصلی بدن را نیز مختل میسازد. بنابراین تشخیص اولیهی بیماری و درمان آن بسیار مهم میباشد.
دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 توسط سطوح بالای غیر نرمال قند در بدن تشخیص داده شده که یا به واسطهی کمبود انسولین و یا مقاومت سلولها به انسولین موجود ایجاد میگردد. اگرچه محققان هنوز دلایل اصلی آنچه باعث کمبود یا مقاومت به انسولین میگردد را کشف نکردهاند، اما تصور بر این است که عامل محرک این بیماری چاقی و سبک زندگی بیتحرک میباشد. به جز این دو فاکتور، برخی مطالعات پیشنهاد میدهد که ژنتیک نقش حیاتی را در بروز این بیماری ایفا میکند.
علائم بروز دیابت
علائم این بیماری شامل گرسنگی یا کاهش وزن غیر نرمال بوده که در تشخیص این بیماری نقش حیاتی ایفاء میکنند. مشکل این است که این علائم بسیار عمومی بوده و بیمار ممکن است آن را با علائم بیماریهای دیگر اشتباه گرفته و در نتیجه قادر به تشخیص بیماری خود نبوده و از این رو وضعیت بیماری بدتر میگردد.
برخی از مهمترین علائم دیابت به شرح زیر میباشد:
بیمار احساس تشنگی مکرر خواهد داشت. ادرار مکرر نیز یکی دیگر از نتایج مصرف مداوم آب میباشد.
قند یکی تز مهمترین منابع انرژی در بدن بوده و عدم وجود آن در سلولها باعث افزایش گرسنگی روزمره در فرد میگردد.
با توجه به این واقعیت که هیچ قندی در سلولها برای تامین انرژی وجود ندارد، فرد احسا خستگی و بیحالی مداوم خواهد داشت.
با وجود مصرف مکرر مواد غذایی، فرد بیمار دچار کاهش وزن خواد شد، چون به دلیل عدم وجود گلوکز در بدن فرایند سوخت و ساز متوقف شده و بدن از چربیهای ذخیره شدن جهت تامین انرژی استفاده خواهد کرد.
مایع موجود در شبکیهی چشمها در نتیجهی وجود قند اضافی در جریان خون خیس شده و منجر به تار شدن دید افراد میگردد.
عدم تغذیهی مناسب بدن نیز سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار داده و باعث ابتلا به عفونتهای مختلف میگردد.
توانایی التیام بخشیدن بدن نیز تا حد زیادی مختل شده و بنابراین مدت قابل توجه طول کشیده تا زخمها التیام بخشد.
علاوه بر این علائم، فرد بیمار احساس سوزن سوزن شدن و یا بیحسی در دست ها و پاها، اشکال در تنفس، درد قفسهی سینه و غیره خواهد داشت.
در صورتیکه هر کدام از علائم ذکر شده را در خود مشاهده کردید، بلافاصله با پزشک مشورت کنید. تشخیص زودهنگام این بیماری میتواند به جلوگیری از عوارض مختلف کمک کند. پزشک ممکن است داروهای مختلف و یا تزریق انسولین را تجویز کند. داشتن سبک زندگی سالم همراه با تغذیهی مناسب و ورزش روزانه به پیشگیری و کنترل دیابت کمک خواهد کرد.