ماهان شبکه ایرانیان

روستای چمسنگر

مختصری در مورد ایستگاه چم سنگر

مختصری در مورد ایستگاه چم سنگر

ایستگاه چمسنگر یکی از ایستگاههای راه آهن سراسری شمال جنوب در لرستان حدفاصل ایستگاه سپیددشت وکشور قرار دارد .

این ایستگاه از طریق راه شوسه تقریبا 85 کیلومتر با خرم آباد مرکز استان وحدود 30 کیلومتر با شهرستان سپیددشت فاصله دارد.

این ایستگاه یکی از ایستگاههای فعال وپر رفت آمد درفواصل بین دورود واندیمشک است علت ان نزدیکی با مناطق زز و ماهروبختیاری (برگسر و امامزاده داوود) و مناطقی از کوه کلا و سنگتراشان و شان و آلیر و…. است. این ایستگاه حدودا تا 8-9 سال پیش بعد از سپیددشت پرجمعیت ترین و پررفت و آمدترین ایستگاه بوده که بعلت مهاجرت وعدم امکانات رفاهی وتحصیلی و… جایش را به ایستگاه بیشه با زمینه گردشگری و تنوع آب و هوایی بهتر داد و تا حدودی نامش به خاطره ها سپرده شد . اکثر مردم این ایستگاه کارمند راه آهن بوده اندک دیگر دامدار وکشاورز و معلمان مدارس ابتدایی و راهنمایی ودبیرستان و کارمندان منابع طبیعی و بهزیستی وکمیته امداد و. .. تشکیل داده اند.

مدرسه ابتدایی این ایستگاه بنام شهید شیخ فضل اله نوری در سال 1352 و مدرسه راهنمایی اش بنام شهید قنبر لیریایی (سال 1359) و دبیرستانهای شبانه روزی پسرانه ودخترانه اش در سالهلی 1376-1380 تاسیس گردیده اند.

دانش اموزان این مناطق مستعد وبا پشتکار فراوان به مناصب کلیدی و مسئولیتهای خطیری در استان وخارج از استان دست یافته فعال و منشا تحول در مسئولیتهای واگذار شده بوده اند.

این ایستگاه در سالهای حدود 1310-1315 بعلت احداث راه آهن دارای برق (بطور محدود
) و لوله کش آب بوده و در سالهای بعد از انقلاب نیز تغییراتی در این تاسیسات داده و حجم وظرفیتشان اضافه گردید.

این ایستگاه که در کنار رودخانه سزار و کنار خط راه اهن سراسری بنا شده در شرق به روستاههای برآفتاب و دره هندیان و موراز از منطقه زز و ماهرو واز غرب به روستاههای گده پوک وکولخر و سراب و از شمال به ریدر وچل ریز منتهی میشود.

اکثر مردم این منطقه از ایل پاپی و طایفه دوزقی و از طایفه های دیگر میتوان به چراغی باورسی ، ممتوند ،جمالی و.. (از طوایف بختیاری ) کشوری ،پاپی خادم ،داوودی ،سکوند و سادات را تشکیل داده اند.تا سال حدود 1376 دارای 150 خانوار و بعد از در سالهای اخیر از جمعیت فعال ان کاسته شده وتا حدود 70-80 خانوار بجای مانده اند.

اب و هوای ان در فصل تابستان گرم ولی در فصل های زمستان وبهار طبیعت و هوای خاص و دلچسبی دارد.

همچنین فاصله ان تا ایستگاه دورود 4 ایستگاه و حدود 1.5 ساعت میباشد.و برای رسیدن به دورود باید از ایستگاههای سپیددشت -بیشه قارون گذشت تا به دورود رسید .غالب مسیر رفت و امد مردمش تا قبل از احداث جاده خرم اباد سپیددشت و چمسنگر به مرکز استان از طریق ایستگاه سپیددشت و دورود بوده است.

چم سنگر و روستاهای اطراف آن

برافتاب علی عسگر- برافتاب حومه- دره هندیان- ده پر- کربوستان- گچگه- -مورازغلام مورازموسی- مهره نارمحمد- الیرعلیا- تیدر- خانقاه- دره گرم- روزگیره- ریدر- الیرسفلی- کولوئ- ابریزک- برافتاب رهرو- بردلوسه- چم اقامرده- چوکارابراهیم- خاجالی- خرپشت سفلی- خرپشت علیا- داروزه- دره باغ گدا- سرتخت شاه عباس- کله نی سفلی– کله نی علیا- کول بچان- گاورسله- مورازمحمد- نساررهرو- دوسنگ- سردزله- گدپوک- پشتکره- شعبان- کوله خر- میربهاالدین- پل مامون- سرکیو

روستای چمسنگر

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی