ماهان شبکه ایرانیان

پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب یک سال به تعویق افتاد

قدرتمندترین تلسکوپ فضایی ساخته دست بشر باید برای پرتاب به فضا یک سال دیگر صبر کند.

پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب یک سال به تعویق افتاد

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، تلسکوپ فضایی "جیمز وب"(James Webb) قرار بود در سال 2018 به فضا پرتاب شود اما مقامات "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) اعلام کرده‌اند که این تلسکوپ تا بهار 2019 به فضا پرتاب نخواهد شد.

قرار بود این تلسکوپ در اکتبر 2018 با استفاده از موشک "آریان 5"(Ariane 5) که متعلق به آژانس فضایی اروپاست، از جزیره گویان فرانسه به فضا پرتاب شود.

ناسا تاریخ دقیق این پرتاب را مشخص نکرده است و صرفا به اعلام تاریخی بین ماه مارس و ژوئن اکتفا کرده است.

مقامات ناسا اعلام کرده‌اند که تغییر در زمان پرتاب به دلیل مشکلات سخت‌افزاری و فنی نبوده است و صرفا اتصال بخش‌های تلسکوپ به یکدیگر و آماده‌سازی آن بیشتر از پیش‌بینی‌ها طول کشیده است.

ابتدا قرار بود که این تلسکوپ فضایی با هزینه 1٫6 میلیارد دلار در سال 2011 میلادی در مدار زمین قرار بگیرد اما در سال 2011 مجلس نمایندگان آمریکا به خودداری از تأمین مخارج این پروژه رای داد.

تا آن زمان با هزینه 3 میلیارد دلار، ٪75 سخت‌افزارها در دست تولید قرار گرفته بود. پس از کنار آمدن با سنای آمریکا هزینه این پروژه تا سقف هشت میلیارد دلار افزایش یافت. برابر با برآورد تازه در سال ٬2013 هزینه این پروژه به 8.8 میلیارد دلار رسید. در دسامبر سال 2014 میلادی اعلام شد که برنامه‌های این پروژه برابر روال پیش‌بینی شده به‌ پیش می‌رود ولی احتمال تأخیر هم هست.

آینه اصلی این تلسکوپ از 18 بخش تشکیل شده است که با لایه‌ای از طلا پوشانده شده است تا بیشترین قدرت ممکن در رصد را ایجاد کند. ابعاد این آینه بیش از چهار برابر آینه اصلی تلسکوپ هابل است.

 جیمز وب قرار است که وضوح و حساسیت بی‌سابقه‌ای را با استفاده از طول موج بلند(نارنجی-قرمز) نور مرئی، و از طریق مادون قرمز نزدیک به اواسط مادون قرمز (0٫6–27 میکرومتر) ارائه دهد. 

در ساخت این تلسکوپ، ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا مشارکت داشته‌اند.

با توجه به اینکه این تلسکوپ امکان میزبانی از فضانوردان را ندارد به همین دلیل می‌بایست تمام قابلیت‌ها و توانایی‌های آن بر روی زمین تست و آماده‌سازی شود.

قرار است این تلسکوپ در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری از زمین مستقر شود. زمانیکه تلسکوپ هابل در سال 1990 به فضا فرستاده شد، دچار یک مشکل بزرگ بود که نمی‌توانست عکس‌های شفاف و پرجزییات بگیرد. با این حال ناسا در یک ماموریت جداگانه با شاتل، فضانوردانی را برای تعمیر آن فرستاد. هابل به ما نزدیک است و در مدار زمین گردش می‌کند. ولی جیمز وب پس از استقرار در فاصله‌ی 1٫5 میلیون کیلومتری زمین، دیگر دسترسی به آن برای انجام تعمیرات غیرممکن خواهد بود. بنابراین ماموریت جیمز وب فوق‌العاده حساس است و آینده‌ ماموریت‌های علمی پیچیده‌ ناسا به آن بستگی دارد.

بخش‌های مختلف این تلسکوپ در حال گذراندن تست‌های نهایی خود هستند و در شرایط سخت مورد آزمایش قرار می‌گیرند تا از صحت عملکرد آنها اطمینان حاصل شود.

این تلسکوپ در معرض خطرهای زیادی قرار دارد. مثلاً باید بتواند تمام فشارهای وحشتناک لحظه‌ پرتاب را تحمل کند. تلسکوپ به هنگام پرتاب به صورت تا شده درون کپسول بالای موشک قرار می‌گیرد و وقتی به فضا رسید، آینه‌ها و سپر خورشیدی آن باز می‌شوند. بعد از آن هم دستگاه‌ها و ابزارها به کار می‌افتند.

در بدنه این تلسکوپ 100 سپر خورشیدی تعبیه خواهد شد تا از آسیب‌های ناشی از طوفان‌های خورشیدی در امان باشد.

تلسکوپ جیمز قرار است به عنوان جایگزین تلسکوپ فضایی هابل مورد استفاده قرار بگیرد و 100 بار از هابل تیزبین‌تر است و می‌تواند زمان پدیداری کیهان را با رصد کهکشانهای دوردست بهتر مشخص کرده و از رازهای ناگشوده کهکشان‌های اولیه، پیدایش ستارگان، اتمسفر سیاره‌های فراخورشیدی و شاید وجود زندگی در دیگر نقاط عالم پرده بردارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان