شرکت ال جی الکترونیکس باز هم نشان داد که کسب منفعت از فروش موبایل یا حتی سر به سر کردن دخل و خرج کار بسیار دشواریست.
طی دو سال گذشته، ال جی موبایل تنها یک فصل را با سودآوری پشت سر گذاشته که به شش ماه قبل، یعنی پس از معرفی موبایل پرچمدار G6 بر می گردد. رقم این سود اندک برابر 3.2 میلیون دلار بود و پیش از آن باید به سه ماهه نخست سال 2015 برویم تا دوباره سودآوری این بخش را ببینیم.
ال جی موبایل در سه ماهه سوم امسال 331 میلیون دلار ضرر کرده است
در ادامه این روند نزولی، ال جی جدیدترین گزارش مالی خود را برای سه ماهه سوم سال 2017 منتشر کرده که از تراز منفی 375.3 میلیارد وون معادل 331.37 میلیون دلار حکایت دارد. این مقدار زیاندهی اگرچه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13 درصد کمتر شده، اما در مقایسه با سه ماهه قبلی افزایش چشمگیری را نشان می دهد. ال جی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی 132.4 میلیارد وون معادل 117.27 میلیون دلار ضرر کرده بود.
این شرکت کره ای اعلام کرده که توانسته 13.7 میلیون دستگاه موبایل را در سرتاسر جهان عرضه کند که اندکی از رقم 13.9 میلیون مربوط به مدت مشابه سال قبل کمتر است. طبق این گزارش، عرضه موبایل آنها در کره جنوبی و آمریکا به نسبت سه ماهه قبل، به ترتیب 44 و 9 درصد افزایش داشته، اما هنوز با سابقه درخشان آنها در سال 2014 و عرضه 59 میلیون دستگاه تلفن همراه فاصله زیادی دارد.
البته ال جی موبایل های خوبی را در سبد محصولاتش دارد. پرچمدار قبلی آنها یعنی G6 اولین موبایلی بود که با حاشیه اندک و نسبت تصویر 2:1 وارد بازار شد. با این حال خود شرکت سازنده هم اعتراف کرد که فروش این محصول مطابق انتظار آنها نبوده است.
رقابت در سطح پرچمداران همیشه سخت بوده، ولی ال جی معمولاً بخش بزرگی از بازار میان رده ها را به خود اختصاص می داد. حال با پر شدن بازار از محصولات پرشمار سازندگان چینی، ال جی این بخش را هم از دست داده است.
تمام شرکت ها به جز اپل با مشکل سودآوری از فروش موبایل مواجهند
ال جی در این زمینه تنها نیست و دیگر تولید کنندگان مطرح بازار هم در وضعیتی مشابه گرفتار شده اند. سونی طی سال های اخیر حجم تولید بخش موبایلش را تا حد زیادی کاهش داده تا از زیان بیشتر جلوگیری کند. اچ تی سی هم که در گذشته ای نه چندان دور یکی از برترین بازیگران دنیای موبایل به شمار می رفت، مجبور شد سرمایه گذاری 1.1 میلیارد دلاری گوگل را بپذیرد تا از بحران مالی نجات یابد. حتی سامسونگ که در کنار اپل یکی از قطب های بازار موبایل محسوب می شود نیز بیشتر از طریق تأمین قطعات سود می کند تا از فروش موبایل های پر طرفدارش.
با این حالا زیان واحد موبایل برای ال جی بحران ساز نیست، چون آنها برخلاف HTC بخش های موفق دیگری در کسب و کارشان دارند که یکدیگر را به خوبی پوشش می دهند. به عنوان مثال در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، سود خالص ال جی به 456 میلیون دلار رسید که 15 درصد نسبت به سه ماهه قبلی افزایش داشت. درآمد تمامی چهار بخش اصلی تجارت آنها بیشتر شده و اکثراً سودآور بوده اند.