سید کاظم اولیایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: می خواهم دربی را از یک زاویه جدید نگاه کرده و آن را مورد نقد قرار دهم. به اعتقاد من حضور داوران جوان وطنی در سال های گذشته در این میدان نقطه برتری و مثبت این دربیها بوده. بعد از آن که سالیان سال داوران خارجی در دربیها سوت میزدند و بعد از پایان دربی هرچقدر هم که اشتباه داشتند چمدانشان را جمع میکردند و از ایران میرفتند و هیچ حرف و سخنی هم باقی نماند، الان داوران ما به بهترین شکل ممکن این بازی بزرگ را سوت میزنند اما باز هم مورد نقد قرار می گیرند.
وی افزود: هیچ کجای دنیا دیده نمی شود تا داور یک سوت بزند هجمی از بازیکنان بر سر او خراب شوند. گله من از مدیران باشگاه استقلال است بعد از شکست به جای آن که مسئولیت آن را بر عهده گرفته و لااقل از هواداران عذرخواهی کنند، با فرافکنی به انتقاد از عملکرد داور بر عملکرد اشتباه بازیکنان شان در زمین صحه میگذارند تا بازیکن به اشتباه یاد بگیرد مجاز است به داور در زمین اعتراض و بعضا حمله کند. همین بازیکن در میادین بین المللی هم این رفتار را تکرار میکند و باعث میشود فوتبال ایران به شدت از این حیث متضرر شود. اتفاقی که در گذشته هم شاهد آن بودهایم.
اولیایی بیان داشت: قضاوت بیژن حیدری اشکالاتی داشت و او هم اشتباهاتی کرد، اما در مجموع قضاوت او خوب بود و نمره قبولی میگیرد و شایسته نیست باشگاه استقلال برای توجیه شکست خود انگشت اتهامش را به سوی داور نشانه برود.
کارشناس فوتبال کشورمان بیان داشت: مسئله دیگر در خصوص دربی میزبانی است. این باور غلط است که ما بپنداریم باشگاههای ایرانی نمیتوانند و یا نمیخواهند میزبان بازیهای خود باشند و به این بهانه میزبانی را از آنها بگیریم. اولین گام در درآمدزایی باشگاهها که خودش اولین گام از حرفهای شدن است، بلیط فروشی است. ما نباید امتیاز بلیط فروشی را از باشگاه ها بگیریم تا درآمد آنها قطع شود.
وی اضافه کرد: باشگاه میزبان حق دارد یک بازی را ارزشگزاری کرده و بر مبنای آن بازی قیمت بلیط را تعیین کند تا تماشاگر خاص آن بازی به ورزشگاه بیاید. شما دیدید که در بازار سیاه قیمت بلیط دربی تا چهارصد پانصد هزار تومان هم بالا رفت. خب اگر افرادی هستند که برای این بازی این پول را میدهند، چرا این پول به جیب دلالان و بازار سیاه برود؟ بهتر است این پول به جیب باشگاه میزبان برود تا مثل چنین روزی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای حضور در باشگاه های آسیا کاسه چه کنم چه کنم دست نگریند.
عضو هیات موسس اتحادیه مدیران فوتبال کشور بیان داشت: اما باید نظارت بیشتر و بهتری بر ساماندهی تماشاگران صورت پذیرد تا شاهد یکسری ناهنجاریها نباشیم. مثل این که فردی در شهرستان بلیط دربی را خریداری میکند، به تهران میآید اما پشت در ورزشگاه گیر میکند. حتی اگر یک نفر هم با این مشکل روبرو شده باشد ما مرتکب حق الناس شدهایم و این درست نیست.
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال در خصوص قطعی نشدن حضور استقلال در لیگ قهرمانان آسیا بیان داشت: ضعف مدیریت در باشگاه استقلال از پیش هم مشخص شد و اتفاقات در این باشگاه یکی بعد از دیگری به سمت و سویی میرود که این ضعف را عیان تر از قبل میکند. من به شخصه در توانمندی این آقایان نمیبینم که بتوانند مشکل باشگاه را تا دوشنبه حل کنند. مگر آن که فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش دست آنها را بگیرند و به صورت وصله و پینه دار استقلال را به آسیا بفرستند.
وی در ادامه بیان داشت: برای باشگاهی که روزی پر افتخار ترین باشگاه آسیا بود و الان هم پر افتخار ترین تیم ایرانی در آسیا است، برای یک باشگاه دو ستاره خیلی زشت است که برای ورود به لیگ قهرمانان آسیا دچار مشکلات مالی و مدیریتی باشد.
اولیایی در ادامه با اشاره به عملکرد وینفرد شفر در مدت حضورش در استقلال بیان داشت: آقای شفر با نمایش کمیته فنی انتخاب شد و حالا کمیته فنی باید عملکرد منتخب خودش را از نظر فنی تحلیل کرده و در جلساتی فنی با حضور مدیر باشگاه و خود شفر این تحلیلها مطرح شود. اما چون مدیر باشگاه این کاره نیست بعید میدانم کمیته فنی هم بتواند وظایف تعریف شدهاش را به درستی انجام دهد.
مدیرعامل سابق استقلال تصریح کرد: به شخصه از وزیر ورزش و فدراسیون فوتبال توقع دارم بیشتر از این بر این ضعفها سرپوش نگذارند تا با این حضورهای وصله و پینهای مشکلات به صورت اساسی حل و فصل نشوند.
کارشناس فوتبال ایران در خاتمه با اشاره مجدد به ضعف مدیریت در باشگاه استقلال گفت: از آقایان انتظار دارم تا خودشان صحنه مدیریت در استقلال را ترک کرده و میدان را در اختیار جوانترها قرار دهند تا با فکری نو و انرژی زیاد لااقل مشکلات این تیم را در آینده حل و فصل نمایند.