به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حجت الاسلام و المسلمین اژهای سخنگو و معاون اول قوه قضائیه صبح امروز در همایش «نقش و تاثیر مرکز امور وکلا و کارشناس قوه قضائیه در حوزه وکالت» که به منظور بررسی مسائل مربوط به وکالت در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اهداف پیامبران و مصلحان جهان در طول تاریخ تحقق عدالت است و امر قضا نقش حائز اهمیتی در تحقق عدالت دارد.
وی قانون خوب و قاضی خوب را به عنوان ارکان تحقق عدالت دانست و گفت: در آیات قرانی در رابطه با حکم بر مبنای حق و عدم پیروی از هوای نفس در امر قضاوت اشاره شده است.
معاون اول قوه قضائیه نقش وکیل و کارشناس در بسیاری از امور و پروندههای قضایی را بی بدیل خواند و تصریح کرد: اگر وکیل و کارشناس نباشد در مواردی قاضی نمیتواند قضای به حق داشته باشد.
وی با بیان اینکه عمل قاضی، وکیل و کارشناس جزو اعمال دارای آثار گوناگون است، خاطرنشان کرد: اول اینکه قضات و وکلا و کارشناسان تلاش میکنند که حق را کشف کرده، آن را به ذی حق برسانند و از این بابت احساس سرور میکنند. دومین اثر برای فرد ذی حق است که به دلیل پیچیدگی قضیه احساس میکند با مراجعه به محکمه به حقش خواهد رسید و وقتی به وکیل مراجعه میکند در همان ابتدا تا انتهای نتیجه امیدوار شده و احساس ارامش میکند و زمانی که به نتیجه رسید، احساس رضایت میکند.
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: البته کار وکیل و قاضی به این دو نتیجه پایان نمییابد بلکه موجب افزایش اعتماد بین مردم و امنیت در جامعه میشود و باعث خواهد شد که مردم به آیندهای امیدوارتر فکر کنند.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای با بیان اینکه وکیل و قاضی دو بال فرشته عدالت هستند، اظهار کرد: اگر قاضی و وکیل برخلاف مسئولیت و سوگندی که یاد کرده، عمل کنند اثر معکوس دارد و آثار بسیار نامطلوب و مضر برای فرد و جامعه به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه وسوسههایی که برای قاضی میشود، غیر از وسوسههایی است که برای مشاغل دیگر صورت میگیرد، ادامه داد: باید آنچنان قدرت نفس داشته باشیم که وقتی گناه را به طرفمان میآورند توان داشته باشیم که آنها را پس بزنیم.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: یک وکیل علاوه بر توانایی علمی و صلاحیت عمومی، باید تیزبین و با دقت نظر و احساس مسئولیت بالا باشد و اگر تیزبین و دقیق نباشد ممکن است برای کشف حقیقت و رساندن حق به ذی حق کم بیاورد.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای گفت: مرکز و کانون وکلا باید افراد صاحب صلاحیت از جهات مختلف را جذب کنند.
وی بر ضرورت نظارت تاکید کرد و افزود: باید از بحث نظارت استقبال کنیم و حتما نظارت وجود داشته باشد.
معاون اول قوه قضائیه خاطرنشان کرد: یکی از گرفتاریهای ما در پروندهها، کارشناسیهای متعدد با اختلاف نظرهای فراوان است.
وی با تاکید بر بسترسازی برای توزیع مناسب کار ، گفت: مراجعات برخی وکلا بسیار زیاد است و پروندههای بالا میگیرند و حق الوکاله گزافی دریافت میکنند؛ اما وکلایی هم هستند که پرونده ندارند.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای با طرح این سئوال که آیا همه آنهایی که مراجعه زیاد دارند و حق الوکاله گزاف و بعضا 10 میلیاردی دریافت میکنند، به دلیل توانایی و کارایی آنان است، تاکید کرد: باید بستر و تعادلی در این زمینه فراهم شود، اینکه برخی وکلا استعداد بیشتری دارند درست است؛ اما وکلای خوبی هم هستند که پرونده چندانی ندارند و باید از وکلایی که با مشکل مواجه میشوند، حمایت شود.
خبر در حال تکمیل است....